[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Jaki najlepszy olej do Lancera i dlaczego?
Croom - 29-09-2015, 09:26
A dlaczego nie chcecie lać 0W30 do swoich Lancerków zwłaszcza tych nowych ?
April77 - 22-11-2015, 20:41
I jak na orlenie? DOBRE BO POLSKIE. Też myślałem o Orlenie lub Lotosie i co ciekawe Lotos jest jednym z najdroższych olejów (lotos Quazar C2+C3 SAE 5W-30) około 270zł ( ENEOS Sustina 5W30 można kupić mniej więcej w podobnej cenie a gdzie koszty akcyzy, transportu itd?)
RalfPi - 22-11-2015, 21:04
Silnik na Millersie w porównaniu z Motulem pracował lepiej (na Motulu podobnie jak na Castrolu pracował) - teraz bzyczy jak pszczółka na Orlenie (a olej w mojej opinii tani - po zniżkach ok. 130zł za 5l). Mam wrażenie, że mi telepanie ustało przy puszczaniu sprzęgła (ale nie wiem czy to możliwe, czy to raczej efekt Placebo).
marco661 - 22-12-2015, 16:48
Witam Wszystkich
Dzisiaj uzyskałem informację, że w Lancerach 1,6 rocznik 2015 sprzedawanych przez firmę Japan Motors grupa PGD fabrycznie jest stosowany olej Shel Helix Ultra 5W40 i taki jest zalecany przez producenta z interwałem wymiany rok lub 20 tys. km. Cena tego oleju jest dosyć atrakcyjna przynajmniej poza serwisem i w odniesieniu do oleju Eneos tylko nie wiadomo jak jest z jego jakością ? Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś własne doświadczenia jeżeli chodzi o stosowanie tego oleju ?
Taipan - 22-12-2015, 18:43
marco661 napisał/a: | Witam Wszystkich
Dzisiaj uzyskałem informację, że w Lancerach 1,6 rocznik 2015 sprzedawanych przez firmę Japan Motors grupa PGD fabrycznie jest stosowany olej Shel Helix Ultra 5W40 i taki jest zalecany przez producenta z interwałem wymiany rok lub 20 tys. km. Cena tego oleju jest dosyć atrakcyjna przynajmniej poza serwisem i w odniesieniu do oleju Eneos tylko nie wiadomo jak jest z jego jakością ? Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś własne doświadczenia jeżeli chodzi o stosowanie tego oleju ? |
Ja byłem na początku grudnia w ASO na akcji serwisowej i przy okazji wymieniłem olej i filtry. Mnie też zalali olej Shell Helix 5W40. Silnik mam 1.8. Auto póki co jeździ i problemów nie mam Olej wymieniałem przy stanie licznika 97 tysięcy km. Na kartce doczepionej przy silniku jest napisane, że następna wymiana ma być przy 114 tysiącach km. Ja jednak wymieniam zawsze olej co 9-10 tysięcy km.
mmachaj - 22-12-2015, 20:59
Ja też lałem shella helix ultra 5W40 i jestem zadowolony. Cena jest niezła, silnik pracuje w porządku, a złych opinii na jego temat nigdy nie znalazłem.
lurek - 22-12-2015, 21:10
leję tego shella od 2 lat i jest ok. Wymiana co rok/10k km
Uwex - 23-12-2015, 08:41
a ja od pierwszego przeglądu (w 2010 r. ) i jest OK.
Golotheman - 01-03-2016, 13:31
matiudgk napisał/a: | Przejechane 380km na Eneos Sustina 5W30 i jestem zachwycony! Już nigdy więcej innego oleju raczej nie zaleję |
matiudgk, a możesz opisać wrażenia, które powodują ów wspomniany zachwyt ?
matiudgk - 01-03-2016, 19:30
Golotheman silnik na pewno szybciej się nagrzewa, teraz jak wyjadę w miasto parę minut i silnik rozgrzany. Silnik pracuje ciszej i trochę jakby równiej - nie klekocze a mruczy... Może to tylko subiektywne odczucia ale wszyscy, którzy ze mną jeździli na poprzednim Mobil 1 i teraz na Eneosie podzielają moje zdanie.
Grzegorz42 - 01-03-2016, 22:23
Ja leję SHELL HELIX ULTRA 5W30 i jestem zadowolony.
Wymiana co rok lub 10 tys km.Przebieg na dziś 50 tys km.
.swat. - 05-03-2016, 18:54
Niedawno po kilku latach przesiadłem się z Castrola na ENEOS PREMIUM HYPER S 5W30 i powiem szczerze, że kopara mi opadła i zamurowało mnie. Silnik chodzi cichutko, z dużym spokojem, elastyczność na niskich biegach taka jakbym wstawił jakiś chip. Coś niesamowitego. Nie wiedziałem, że po zmianie oleju może być taka poprawa. Cena za ten olej jak za najlepszego Castrola.
mkm - 05-03-2016, 19:51
Kupujcie korzystajcie, bo zaraz się zepsuje
Już pojawiły sie pierwsze podróby i kwitnie prywatny import ukraiński
Lipson-L1 - 05-03-2016, 21:03
mkm napisał/a: | Już pojawiły sie pierwsze podróby i kwitnie prywatny import ukraiński |
ciekawy news, może trochę więcej info dla ekipy z forum żebyśmy się nie "nacięli na lewy towar".
Ja zrobiłem zakupy Eneosa do skrzyni i silnika mam na to fakturę, a kolega burzy moje dobre samopoczucie
mkm - 05-03-2016, 21:53
Lipson-L1, któryś raz przymierzam sie do Eneosa i któryś raz kupuje coś innego
Eneos do tej pory u nas nie był znany (a raczej popularny).
Nie wiem nawet czy JXNipponOil ma przedstawicielstwo w Polsce, czy ktos po prostu zainwestował i zaczął nim handel na własną rękę.
Problem, który ja widzę (chciałem kupic go za granicą ze względu na niższą cenę - stąd obawy o podróby) zaczyna się już na etapie opakowania.
Na różne rynki sa różne bańki (najprościej wpisac w grafiki pełną nazwę z klasą lepkości), wiec mało kto wie jak poznac oryginał lub powiedzieć "to na 100% podróba".
Nie ma sie skąd dowiedzieć czy ma byc "styropian" pod korkiem, folia, czy "sreberko" itp. - co sklep to inne info.
Teraz robi sie moda na ten olej (nie tylko w Mitsu, ale i w innych markach).
Już pojawił sie na alle, olx itp. jest już w sklepach stacjonarnych, a nawet na giełdzie, wiec trzeba zakładac, że wcześniej czy później pojawi się jakas rozlewnia z alibaby lub podwarszawskiej mieściny (spotyka to wszystkie popularne środki).
Ten temat zdopinguje mnie, żeby "powęszyć", bo ja również słyszę same superlatywy po zastosowaniu tego oleju i tak jak pisałem, przymierzałem się już kilkukrotnie.
"Niestety" na miejscu mam przedstawiciela innej mało popularnej marki i poszedłem na łatwiznę kupując "u źródła" inny olej.
PS. Gulf
|
|
|