Nasze Miśki - Patrykowa Sigma
szpala85 - 08-01-2016, 16:41
marycjusz,
minęło dokładnie półtora roku i przejechałem 23200km
ja to się nigdy nie słucham hehe a Łukasz miał rację z tym Valeo
teraz kupię Exedy dwie stówki droższe od valeo ... zobaczymy co z tego będzie
btw. dzisiaj przeglądnąłem od początku mój temat i sam nie wierzę ile ja z tym autem przeszedłem ile pracy ,kasy i nerwów .... jak to jest że na początku go nie pociąłem siekierką ? ..
to jest normalnie głupota
na szczęście druga sigma na gazie z zapalniczek i to w automacie śmiga aż miło
maniekw18 - 10-01-2016, 13:36
sveno napisał/a: | Cytat: | a silniki zasilane gazem nie mają tak przypadkiem że nie wytwarzają się cząstki stałe tzn. sadza, co powoduje że jest czysty olej, ale też i wydech nie robi się czarny? |
Powiedz w którym miejscu w silniku wolnossącym spaliny miałby dostać się do oleju?
Czemu np. mieszkańcy Włoch na potęgę montują instalacje LPG? Podpowiem, że nie chodzi tu tak jak u nas o względy Ekonomiczne.
Jeżeli instalacja jest źle ustawiona to i owszem, wydech będzie się robił czarny, ale poza tym to LPG jest "czystsze" od bezołowiowej. |
Moja sigma tez zagazowana i potwierdzam u mnie tez olej czyściuteńki aż do samej wymiany
lukasz12 - 11-01-2016, 02:28
szpala85 napisał/a: | marycjusz,
minęło dokładnie półtora roku i przejechałem 23200km
ja to się nigdy nie słucham hehe a Łukasz miał rację z tym Valeo
teraz kupię Exedy dwie stówki droższe od valeo ... zobaczymy co z tego będzie
btw. dzisiaj przeglądnąłem od początku mój temat i sam nie wierzę ile ja z tym autem przeszedłem ile pracy ,kasy i nerwów .... jak to jest że na początku go nie pociąłem siekierką ? ..
to jest normalnie głupota
na szczęście druga sigma na gazie z zapalniczek i to w automacie śmiga aż miło |
A co się dzieje ze sprzęgłem? 23000 km to byłby mały przebieg na sprzęgło, nawet z Valeo. Ja mam u siebie złożoną konfigurację na zestawie z IC - docisk Exedy, tarcza NKK (obecnie oczywiście nie występuje w ofercie) i łożysko NSK. Jeżdżę na tym od 2012 roku i zrobiło koło 50 tysięcy. Odpukać na razie nie ma objawów zużycia.
szpala85 - 12-01-2016, 11:38
lukasz12, ... nie mogę już żadnego biegu wrzucić i zrzucić podczas pracy silnika plus jak odpalam na sprzęgle to rwie auto do przodu ... taka sytuacja (wysprzęglik działa dobrze )
tak czy siak na razie opuściłem nie mam weny aby to robić ,nie chce mi się znowu przesiadywać wieczorami w garażu pod sigmą ... na wiosnę się tym zajmę
na tą chwilę jeżdżę drugą na gaz z zapalniczek w automacie ( o dziwo ta jeździ dobrze ,a byłem pewien że to właśnie w niej pierwszy padnie automat niż manual )
szpala85 - 19-01-2016, 14:45
dziunia na LPG ma problemy przy minus 27 C
nawet po rozgrzaniu potrafi zgasnąć hehe... ale trzyma się dobrze
btw. czy to nie dziwne że mogę ją odpalić na "D" ?
o ile mnie pamięć nie myli w galu na "D" nic się nie działo dopiero jak dałem na parking to mogłem odpalić
dobrze kombinuję że ktoś na krótko podpiął się do rozrusznika omijając blokadę skrzyni ?
angelos - 19-01-2016, 16:26
szpala85 napisał/a: | dziunia na LPG ma problemy przy minus 27 C
nawet po rozgrzaniu potrafi zgasnąć hehe... ale trzyma się dobrze
btw. czy to nie dziwne że mogę ją odpalić na "D" ?
o ile mnie pamięć nie myli w galu na "D" nic się nie działo dopiero jak dałem na parking to mogłem odpalić
dobrze kombinuję że ktoś na krótko podpiął się do rozrusznika omijając blokadę skrzyni ? |
Dziwne Z tego co pamiętam to na D nie mogłem odpalić.
maniekw18 - 23-01-2016, 23:11
Ja w swojej mam blokadę na D, nie da się odpalić auta
marycjusz - 27-01-2016, 10:59
Ja w swojej na D też nic nie zrobię, także ciekawostkę masz
Owczar - 27-01-2016, 11:30
W galancie jest mechaniczna blokada stacyjki sterowana linką z selektora skrzyni biegów. Tu jest pewnie podobnie. Może linka się zaciela albo uszkodzona stacyjka.
Sebol Katrin - 27-01-2016, 11:34
Silnik 3.0 szacun))
szpala85 - 12-03-2016, 12:22
Dawno mnie tu nie było a to dlatego że zacząłem pracę u niemrów ( jako jedyny z mojej paczki długo się z tą decyzją wstrzymywałem z nadzieją że będzie lepiej w Jelonce ... niestety wyjechałem i ja )
pierwsza sigma ta w manualu stoi ładnie pod domem sprzęgło znowu się naprawiło samo ( chyba po prostu mam zalany zły olej do sprzęgła i jak jest zimno to nie ma parametrów i nie wysprzęgla ...jak jest ciepło to działa elegsncko ... )
ale stoi nie mam kiedy nią jeździć ... mam nadzieje że się nie zastanie
co do drugiej w automacie na gaz z zapalniczek jeździ w tą i z powrotem bez żadnych problemów trasa 220 km za 40 zł ( przy obecnej cenie gazu )
na wiosnę ( jak się zrobi cieplej ) w pierwszej muszę wymienić chłodnicę i nieszczęsny płyn w sprzęgle
w drugiej kupić ori felgi 15" i letnie gumy ( bo ile na tych zimówkach można jeździć hehe )
szpala85 - 17-04-2016, 11:28
Sprzęgło wymienione
cały dzień pracy z piwkiem i fajeczką bez pośpiechu
Okazało się że dwu letnie sprzęgło Valeo samo w sobie było dobre ale...... łożysko oporowe rozsypało się w mak ... z resztą jak porównałem łożysko Valeo i nowe Koyo ... masakra co to Valeo produkuje ...
tym razem założyłem kompletne sprzęgło Exedy tarcza i docisk oraz łożysko Koyo :
jak na razie po wymianie wszystko działa ok
a i bym zapomniał siadła też nowa chłodnica
wojtas - 17-04-2016, 13:16
Bo valeo tak jak velvet, nadaje się do
szpala85 - 09-05-2016, 22:04
Sprzęgło Exady sprawuje się znakomicie nic dodać nic ując
Sigma paliwko sobie też żłopie na luzaku ... ale nie przeszkadza mi to bo została weekendowym autem
A lump na gaz .... został lumpem do roboty i wołem roboczym ...
czasami ma dziwne objawy jak jedzie się z obciążeniem ... na czwartym biegu (automat) obroty falują co 500 o/min .. tak jak by miała pół bieg .. ale ona nie ma pół biegu więc wnioskuję że na czwartym biegu się po prostu tarczki ślizgają ... ile jeszcze przejade zanim się skrzynia posypie ?
Stówa - 09-05-2016, 22:14
No i słusznie, autka które lubią sobie chlapnąć powinny być dla przyjemności
|
|
|