To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA

Krzyzak - 19-09-2019, 12:27

Bzyk_R1 napisał/a:
dostałem strzała prądem 3 fazowym
pewnie ciężko będzie w to uwierzyć, ale miałem w szkole (technikum elektroniczne) kolegę, który łapał w ręce międzyfazowe (wtedy 380V) i nic się mu nie działo!
raz tylko pokazał, że ma trochę skórę osmoloną... - Piterek Ronkowski, pseudo Ronsia :) - pozdrowienia
a chudy był nad wyraz - skóra i kości - te jak wiadomo słabo przewodzą...

joujoujou - 19-09-2019, 14:58

Wierzę. Z ojca mojego opowieści wiem, że pracował z podobnym "przypadkiem". Bodaj lata 60-te ubiegłego wieku. Gość na dłoniach miał skórę tak grubą i suchą, że nic prawie nie przewodziła. Koleś się popisywał swymi "zdolnościami" przed kim popadło, póki nie zginął - po powrocie z kilkumiesięcznego chorobowego okazało się, że skóra na dłoniach zrobiła się zbyt delikatna na takie zabawy.

Prąd nie kopie jedynie Chucka Norrisa. To Chuck Norris kopie prąd. Z półobrotu. ;)

Kawa i spać. :)

jacek11 - 19-09-2019, 16:12

Bry :) 14 stopni, i całkiem pogodnie :) do południa chwilkę popadało, ale to nawet dobrze :)
robertdg - 19-09-2019, 20:04

joujoujou napisał/a:
Prąd nie kopie jedynie Chucka Norrisa. To Chuck Norris kopie prąd. Z półobrotu.
Nie żebym psuł dowcip, ale prawda jest taka, że to napięcie kopie a prad zabija.
Marcino - 19-09-2019, 20:06

POgoda ok, ale jazda rowerem do pracy mnie chya załatweiła na dobre.. Gardło boli jak cholera....
We wtorek cały dzien z moją firma pracowaliśmy przy odmalowywaniu schroiniska dla psów.... przewiało mnie trochę a teraz dowaliłem. Obu nie na łopatki.

gulgulq - 19-09-2019, 20:43

Kromka chleba z chrzanem 3x dziennie.
jacek11 - 19-09-2019, 22:45

gulgulq napisał/a:

Koniecznie popić setką czystej :)

joujoujou - 19-09-2019, 23:56

Kawa na dobry wieczór. :)
Bizi78 - 20-09-2019, 09:13

Bry kawosze :coffee2: :coffee2: .
Marcino - 20-09-2019, 10:08

gulgulq napisał/a:

Wczoraj był czosnek i miód.....
Napewno spróbje.

Krzyzak - 20-09-2019, 15:55

Mój sposób znasz - właśnie się wyleczyłem bo po weselu w weekend też mnie złapało.
Ale dla potomnych - seta spirytusu a do tego łyżka miodu, sok z cytryny i trochę soku z malin - wszystko prócz spirytu jest do smaku a nie dla efektu. Wymieszać i poczekać z godzinę na magiczny efekt "przegryzania".
Pić drobnymi łyczkami a najlepiej wziąć łyk i się położyć pozwalając miksturze dotrzeć w różne części gardła. W razie potrzeby czynność powtórzyć następnego dnia. Jak nie przejdzie po 2 dawkach to jest śmiertelne ;)

robertdg napisał/a:
napięcie kopie a prad zabija
na ile uważałem na lekcjach w technikum elektronicznym to drugie jest pochodną pierwszego :) - przy prądzie stałym w szczególności łatwo obliczyć znając opór układu :)
Bzyk_R1 - 20-09-2019, 16:44

Dobra już dobra, czucie w palcu wróciło, żyjemy.

Jutro wesele...trzeba kupić spirytusu i zrobić miksture.

mkm - 20-09-2019, 17:30

Jutro powiadasz... Dzisiaj kupić... Przecież to się nie przegryzie... :P
jacek11 - 20-09-2019, 17:57

Jutro mu nie potrzebne, w niedzielę poprawiny więc też jeszcze nie potrzebne, w poniedziałek nadal będzie żył niedzielą, więc też się nie przyda. Do wtorku zrobi się na cacy :mrgreen:
Bizi78 - 20-09-2019, 18:20

mkm napisał/a:
Przecież to się nie przegryzie...

A po co, przegryzie się w żołądku 8) .
Pamiętam z młodzieńczych lat jak spirytus się rozrabiało na imprezie i nikt nie narzekał :mrgreen: .
Najlepsze było jak kiedyś kolega pomylił recepturę i dał o jedną porcję cukru waniliowego za dużo, tego to się pić nie dało :vom: .