Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...
krzychu - 04-01-2013, 10:32
mystek napisał/a: |
Aut jak było, tak jest. Ilość aut się nie zmieniła w przeciągu 2 lat (2 lata temu tego nie było).
|
A u mnie pod blokiem zmieniło się bardzo dużo.
W każdym razie co można zrobić z 2 samochodami, które co najmniej od września tamtego roku stoją w jednym miejscu i nie ruszyły się nawet o cm? Co można zrobić, żeby się ich pozbyć? Parking ma niech policzę jakieś 10-11 miejsc (pod blokiem z 30 mieszkaniami), a 2 zajęte przez nieużytkowane samochody? Można gdzieś sprawdzić czy mają chociaż opłacone OC?
mystek - 04-01-2013, 10:35
No właśnie, kontynuujmy temat , czyli przejdźmy do Straży Miejskiej.
PS: przed momentem zadzwoniłem i pani z sekretariatu na moje pytanie czy jest możliwość kupienia takiego identyfikatora odpowiedziała stanowcze "nie" .
Tomek - 04-01-2013, 10:36
mystek napisał/a: | Ponadto fakt - jestem osobą, która we wszystkim szuka sprawiedliwości. |
nie obraź się i nie odbierz tego negatywnie
ale po tym co piszesz, to jesteś osobą, którą idealnie odnalazła by się w poprzedniej epoce
mystek napisał/a: | #JCH - no właśnie w nocy też stoją tu tylko samochody z tamtejszego bloku. Na tym miejscu parkingowym jest około 20-25 miejsc z czego zajętych nocą jest około 8-10 miejsc. |
to ich szczęście, że mają tyle terenu
Ty działasz jak Robin Hood, zabrać bogatym, dać biednym
mystek - 04-01-2013, 10:37
#Krzychu - opcja kulturalna - zadzwonić do straży miejskiej/policji żeby skontaktowali się z właścicielami tych aut czy mogliby je gdzieś przeparkować. Jeśli to nie pomoże, to prawnie te samochody musiałyby stać bez tablic rejestracyjnych, żeby mogli je odholować. Resztę dopisz sobie sam
Tomek - 04-01-2013, 10:38
krzychu napisał/a: |
W każdym razie co można zrobić z 2 samochodami, które co najmniej od września tamtego roku stoją w jednym miejscu i nie ruszyły się nawet o cm? Co można zrobić, żeby się ich pozbyć? |
mają tablice rejestracyjne?
jeśli mają i stan samochodu nie zagraża niczyjemu bezpieczeństwu, to niech stoi
krzychu napisał/a: | Można gdzieś sprawdzić czy mają chociaż opłacone OC? |
podaj mi numer rej. to Ci sprawdzę numer polisy
nawet jak nie mają polisy to stać sobie mogą do woli, ale możesz ich podać do UFG, będziesz "społecznik" z historii mystka
mystek - 04-01-2013, 10:39
#Tomek - pytanie brzmi - czy poprzednia epoka była w jakiś sposób gorsza? Bo teraz bogaty jest bogatszy, a biedny biedniejszy.
Lepiej mi odpowiedz co ze strażą miejską, czy da się ten mandat jakoś ominąć?
PS: społeczniak to stan umysłu, a nie to, że zadzwonisz w dobrej sprawie. Akurat w przypadku Krzycha opcja jest jedna - dzwonić, bo 2 osoby przeszkadzają (pewnie nieświadomie) 30 rodzinom z jego bloku
Tomek - 04-01-2013, 10:40
mystek napisał/a: | to prawnie te samochody musiałyby stać bez tablic rejestracyjnych, żeby mogli je odholować. Resztę dopisz sobie sam |
brak mi słów na takie sugestie
krzychu - 04-01-2013, 10:41
mystek - to drugie rozwiązanie mnie nie interesuje. A co ze stanem technicznym i OC? Ktoś to weryfikuje czy pojazd musi być w ruchu?
tomek84 - mają, jak wrócę do domu to Ci napiszę na PW.
Tomek - 04-01-2013, 10:41
mystek napisał/a: |
#Tomek - pytanie brzmi - czy poprzednia epoka była w jakiś sposób gorsza? Bo teraz bogaty jest bogatszy, a biedny biedniejszy. |
no w poszanowaniu własności była na pewno gorsza
a o tym wątek
mystek napisał/a: | Lepiej mi odpowiedz co ze strażą miejską, czy da się ten mandat jakoś ominąć? |
a dzwoniłeś na straż miejską?
nie wiem czy to forum ma na celu omijanie mandatów (których ja też nie lubię, żeby nie było)
widzę problem w tym, że Ty mystek źle robisz i nic złego w tym nie widzisz
mystek - 04-01-2013, 10:42
#Tomek - ja nic nie sugeruję, po prostu nie jestem poprawny politycznie. Piszę jakie są realia i ludzie po prostu ściągają takim ludziom tablice, o ile ktoś już ich nie ukradł. Za pisanie prawdy chyba nie dostanę ostrzeżenia od moderatora?
Tomek - 04-01-2013, 10:44
krzychu napisał/a: | A co ze stanem technicznym i OC? Ktoś to weryfikuje czy pojazd musi być w ruchu? |
nie musi być w ruchu
OC nie jest ważne
tablice musi mieć
jak nie ma, to też tak od razu nie ściągają, zostawią najpierw wezwanie, próbują dojść tożsamości auta i właściciela
jak stan techniczny może zagrażać ludziom (np. samochód ruina, otwarty, porozbijane szyby, a dzieci się bawią) to odholują
krzychu - 04-01-2013, 10:45
tomek84 napisał/a: |
OC nie jest ważne
|
no ale musi mieć. Jak nie ma to problem, który może nakłoni do sprzedaży/zezłomowania....
Tomek - 04-01-2013, 10:47
mystek napisał/a: | Za pisanie prawdy chyba nie dostanę ostrzeżenia od moderatora? |
ja raz dostałem
[ Dodano: 04-01-2013, 10:48 ]
krzychu napisał/a: |
no ale musi mieć. Jak nie ma to problem, który może nakłoni do sprzedaży/zezłomowania.... |
musi być OC, ale to jest kwestia UFG,
za brak OC nie odholują
mystek - 04-01-2013, 10:59
Jeżeli dostanę mandat, to z którego paragrafu?
http://motofinanse.pl/wzo...or-mandatow.pdf
pkt 144? Tylko pytanie, czy miejsca parkingowe takie z kostki brukowej podchodzą pod chodnik?
Bo na pewno nie z pkt 150, gdyż zaparkowałem prawidłowo, tj prostopadle do jezdni, tak jak jest na znaku.
Tomek - 04-01-2013, 11:13
mystek napisał/a: | Jeżeli dostanę mandat, to z którego paragrafu?
http://motofinanse.pl/wzo...or-mandatow.pdf
pkt 144? Tylko pytanie, czy miejsca parkingowe takie z kostki brukowej podchodzą pod chodnik?
Bo na pewno nie z pkt 150, gdyż zaparkowałem prawidłowo, tj prostopadle do jezdni, tak jak jest na znaku. |
z art. 193 KK.
|
|
|