Off Topic - Chcę powiedzieć, że... część IX REKOMBINACJA
Marcino - 14-03-2025, 07:58
A jadę dziś PKP intecity do Wawy i pozniej na południe polski wujka pożegnać RIP.
Nie che mi się samochodem jechać samemu, bedzie czas na przemyslenia, mam bezpośredni pociąg powrotny do Tczewa 8h i 98zł to niezla opcja na prawie 700km. BO samochiodem musze 6.5h gonić a i pare stówek zostanie
joujoujou - 14-03-2025, 15:48
Marcino napisał/a: | wujka pożegnać | Wieczny Mu odpoczynek. Tobie kondolencje.
Nigdzie nie jeżdżę. Mam bardzo długi weekend (do wtorku wieczór) to trochę podłubię w ogrodzie, przy piwkach.
[ Dodano: 14-03-2025, 15:52 ]
A tak w ogóle to za tydzień chyba jakoś tak 20 urodziny forum mamy, czy mi się zdaje?
jacek11 - 14-03-2025, 20:52
Dziś po raz dwudziesty trzeci w tym temacie ogłaszam łikend choć nie dla wszystkich wesoły jak widzę. Jest czas zabawy, jest i smutku.
Krzyzak - 15-03-2025, 20:51
jacek11 napisał/a: | Jest czas zabawy, jest i smutku. | Od lat zastanawiające - bo wg chrześcijan śmierć jest przejściem do lepszego świata, stąd pytanie - dlaczego się smucą?
joujoujou - 16-03-2025, 08:31
Kawa na dobry początek niedzieli.
jacek11 - 16-03-2025, 18:54
I piwo na zakończenie
Cytat: |
jacek11 napisał/a:
Jest czas zabawy, jest i smutku.
Od lat zastanawiające - bo wg chrześcijan śmierć jest przejściem do lepszego świata, stąd pytanie - dlaczego się smucą?
|
A jak ktoś idzie do piekła to też lepszy świat? Ja w tej bajce widzę wiele nieścisłości
joujoujou - 16-03-2025, 19:56
jacek11 napisał/a: | piwo na zakończenie | Nawet dwa!
Krzyzak - 16-03-2025, 20:06
jacek11 napisał/a: | A jak ktoś idzie do piekła | ale jak to? przecież całe życie ma żyć tak, aby nie iść do piekła
dobra, nie ma sensu, bo przecież wszyscy doskonale wiemy jak jest...
jacek11 - 16-03-2025, 20:58
Tak. Tematy religijne lepiej omijać. Jeszcze kogoś urazimy niechcąco.
joujoujou - 17-03-2025, 07:43
^^ To samo się w zasadzie tyczy tematów politycznych, powiedziałbym.
Dzień dobry i kawa dobra.
Krzyzak - 17-03-2025, 08:19
A ja uważam odwrotnie - chcę żyć w lepszej Polsce i nie wiedzę powodów, żeby się hamować.
Marcino - 17-03-2025, 09:23
Piękna zima na południu .
Krzyzak napisał/a: | stąd pytanie - dlaczego się smucą? |
Bo się traci kogos bliskiego i się smucimy, sam jestem wrażliwy, i nie roztrzasam tego na czynniki typu religia, piekło niebo i ziemia.
Krzyzak napisał/a: | A ja uważam odwrotnie - chcę żyć w lepszej Polsce i nie wiedzę powodów, żeby się hamować. |
To Trza - wybierać madrze, i nie wierzyć w demagogie internetu itp. Polska to fajny kraj do życia.
Krzyzak - 17-03-2025, 11:00
Marcino napisał/a: | Bo się traci kogos bliskiego i się smucimy | zależnie od tego kto umiera - z niektórych się cieszymy, tak sobie wyobrażam np. śmierć Stalina czy innych satrapów
ale już pogrzeb - zależnie od obrządku - ale przyjmijmy, że katolicki - to przecież w ichniej teorii przejście do lepszego świata, zatem powód do radości
zresztą są religie, które tak działają
Marcino napisał/a: | nie wierzyć w demagogie internetu | lol - właśnie na tym polega internet, że sam możesz sobie wyszukać i dojść do źródła... to telewizje są w rękach prywatnych i są tubą i źródłem demagogii
Marcino napisał/a: | Polska to fajny kraj do życia. | tak, jeszcze... poczekajmy na zalanie nas beżowym i czarnym syfem
Marcino - 17-03-2025, 14:02
Krzyzak napisał/a: | Marcino napisał/a:
Polska to fajny kraj do życia.
tak, jeszcze... poczekajmy na zalanie nas beżowym i czarnym syfem |
To rzucę wszytko i wyjadę w Bieszczady,
joujoujou - 17-03-2025, 14:41
Rzucam wszystko i idę do szopy. Tam stoi lodówka, a w niej dużo piwa.
|
|
|