[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Komputer pokładowy
anwi - 14-06-2011, 14:12
w liczniku ktoś w końcu zrobił?? bo w zegarku jest super, wygląda jak oryginał ale widoczność tragiczna,
nerus - 14-06-2011, 15:49
diabelll napisał/a: | A czy nie dało by sie go podpiąć pod panel klimatronika ? pod jego wyświetlacz ? |
nie nie da rady,to całkiem inne wyświetlacze
pipi_ja - 14-06-2011, 21:19
Dopiero dzisiaj tak na prawdę skończyłem zabawę z moim komputerkiem, więc mogę się pochwalić jak mi to wyszło.
Skalibrowany już jest prawie idealnie, jeszcze jedno tankowanie i myślę, że będzie ok.
Co do montażu to rozwiązałem to tak:
Uploaded with ImageShack.us
mar111cin - 14-06-2011, 21:27
hmm coś robiłeś z szybką albo wyświetlaczem? bo mam odczucie że lepiej u Ciebie widać niż u mnie.
Też się zastanawiam nad zdublowaniem przycisków i przeniesienie ich gdzieś bliżej zasięgu ręki
Jak już macie pokalibrowane to pochwalcie się jakie wartości wam powychodziły, u mnie jest tak :
stała drogi - 0.395
wtrysk lpg - 0.470 (ale tutaj jeszcze dobrze nie wiem)
wtrysk pb - tego chyba nigdy się nie dowiem
pipi_ja - 14-06-2011, 21:32
Nic nie robiłem, po prostu rozjaśniłem z wyczuciem.
Nie łam się, wcale nie świeci tak uroczo. Zdjęcie było robione po godz 20 stąd to odczucie. W południe nie wyszłoby tak ładnie
Ja nie mam zdublowanych przycisków, ta oryginalne robią jako zaślepki, całe sterowanie mam nad włącznikami od siedzeń.
A co do stałych to jutro sprawdzę i napisze, ale będa bardzo podobne jak u Ciebie bo kalibrację zaczynałem z tymi które podałeś wcześniej na forum i tylko delikatnie je skorygowałem
Zhan - 14-06-2011, 21:53
Czy ktoś znalazł w Galancie miejsce na trzeci czujnik temperatury (analogowy)?
deejay - 14-06-2011, 23:25
Tak to śmiga u mnie w Galu
http://www.youtube.com/watch?v=4XbGsiegWO4
mar111cin - 19-06-2011, 11:33
już dostałem od Kaczarta komputerek z nowszą wersją oprogramowania
to mogę powiedzieć że faktycznie już nie widać mrugania ekranu przez jego odświeżanie (fakt faktem mam ekran trochę rozjaśniony, co też wplyneło pozytywnie na ten efekt).
Poprawił błąd z przechodzeniem P/G/P/G
Tylko że przy okazji w tym tygodniu robiłem porządną regeneracje instalacji gazowej i musze na nowo ustawiać stałą wtrysku Bo sygnał jest z ECU benzynowego, a na ten sygnał wpływa pare przeliczników. (zastanawiam się czy nie podpiąć się pod komputer gazowy, w końcu to głównie o gaz chodzi).
Jak ktoś ustawiał stałą wtrysku przy jeździe na benzynie, to niech się pochwali wynikiem (teoretycznie powinniśmy mieć je bardzo zbliżone do siebie)
milo - 19-06-2011, 12:31
Mam pytanie czy ktoś z was zamontował komputerek UKP do diesla, mam zamontowany komputerek od nestora i zastanawiałem się nad zmianą na UKP
mar111cin - 20-06-2011, 23:05
no no, według komputerka wyszło że galant spalił 8,9l , natomiast na dystrybutorze był wynik 9,0 (faktycznie sam tankowałem przed i po i tym drugim razem może chwilę później puściłem przycisk, tak że można uznać że weszło tyle ile pokazał ) . Jednym słowem nieźle
druga sprawa - nie wiem czy też w jakimś stopniu nie przyczyniły się do tego wtryskiwacze gazowe świeżo po czyszczeniu ale... spalanie chwilowe działa na psychike udało się osiągnąć 15,3l w mieście xD gdzie wcześniej normą było 18l xD
Owczar - 20-06-2011, 23:13
milo napisał/a: | Mam pytanie czy ktoś z was zamontował komputerek UKP do diesla, mam zamontowany komputerek od nestora i zastanawiałem się nad zmianą na UKP |
Milo mało jest posiadaczy diesla, a jeszcze mniej majsterkowych posiadaczy diesla, więc raczej może być ciężko. Według mnie szkoda kasy na zmienę w dieslu. Bo w tym wypadku zyskasz zegarek i kilka innych możliwości. Jeśli chodzi o użytkowników z LPG to ten od kaczarta jest zdecydowanie lepszym wyborem niż ten od nestora.
mar111cin napisał/a: | no no, według komputerka wyszło że galant spalił 8,9l , natomiast na dystrybutorze był wynik 9,0 |
No to rewelacja Ja raczej szybko nie zamontuję. A pytanko mam. Czy poza tym fixem w nowym FW było jeszcze coś nowego?
mar111cin - 20-06-2011, 23:40
to mi napisał Kaczart:
To co zostało zmienione w 1.1.2:
- poprawiono pomiar chwilowego spalania w l/h po zmianie czasu uśredniania z 3s na 2s lub z 3s na 1s,
- dodano możliwość wyboru dużej czcionki (3 rodzaje),
- poprawiono odświeżanie ekranów,
- poprawiono zliczanie czasów wtrysków i impulsów drogi w ekranie 'diagnostyka1' (rozróżnienie gaz/benzyna),
- poprawiono rozróżnianie źródła zasilania paliwa podczas gdy auto zostanie odpalone "z gazu".
m6riano - 21-06-2011, 06:36
W takim razie może ja sie pozbęde tych co mam i najwyżej wezmę kolejna wersje...;-)
Jest ktoś chętny na jeden z czarnym wyśw. i jeden z niebieskim.
mar111cin - 21-06-2011, 09:26
yy Mariano, podjedź do Kaczarta to Ci wgra nowszą wersje do tych co masz teraz Tak mi właśnie zrobił.
m6riano - 21-06-2011, 15:13
aa..no spox..;-)
|
|
|