Nasze Miśki - Galant V6 Juiceman'a
yalook - 31-08-2010, 09:40
dzięki za zaproszenie do galerii. Po obejrzeniu Twojego, ale i innych galantów na zlocie zaczynam się zastanawiać nad zakupem takiego cacka jako drugiego do domu.
kamilek - 31-08-2010, 23:40
Tyle co pooglądałem sobie przez szybkę, ale Juice, masz najfajniejszą tapicerkę jaką montowali w tych Galantach, bardzo mi się podoba, super kolorek, skórka, pełen wypas. No i chyba panorama co? Z zewnątrz też niczego sobie Galancik, choć tyle ich było na zlocie że już patrzeć na to nie mogłem...
PS. Bagażnik miałeś ciągle otwarty w sobotę, myślałem żeby zamknąć Ci ale wolałem nie ruszać, może to tak miało być?
Juiceman - 31-08-2010, 23:51
Było trzeba zamknąć : ) Zobaczycie fotki w przyszłym tyg. jak gal się zmieni niestety na wilkasy nie udało się : (
marekkow79 - 02-09-2010, 14:11
ładne cacuszko mmm gratuluję
michalina27 - 05-09-2010, 13:36
A czemu ja qrcze dopiero teraz znalazłam stronę.
Juice jutro idę sprawdzić, czy siadła sprężyna (oby) czy też nivo do wymiany.
Jakby co to poproszę o protekcję u Bartka.
Juiceman - 05-09-2010, 16:59
hmmm Wrocław zamierzacie odwiedzić ? : )
londolut - 12-09-2010, 11:27
Up
Juiceman - 12-09-2010, 12:04
Dzieki Lutek =)
od czego by tu zaczac hmmm.... pewnego dnia wysłałem Gala do Wrocławskiego sanatorium oraz Spa czyli ASD (Autoryzowany Serwis Dolnoślązaków- chyba już to pisałem?)
Lekarz sprawdził co miśkowi dolega i zaczęło się to tak:
Na pierwszy plan wysunęły się przednie fotele - rzut okiem, szybka diagnoza, że trzeba z nimi coś zrobić. Wcześniej wyglądały tak:
Brudne, mocno popękane, po kuracji wyglądają tak:
Kolor jak z salonu =) Fotele zostały potraktowane specjalną farbą do skór =)
Następnym etapem było zrobienie porządku z prawym przednim błotnikiem, gdyż mocno wyróżniał się lakierem - malowanie sprayem było złym wyjściem teraz poprawka była robiona już za pomocną pistoletu.
Jak było;
Na dalszy plan przyszła lotka (fotki już nie długo wrzucę jak wyglądała podczas malowania)
W dalszym etapie do montażu (już po za ASD) przyszły zegary HC z vr4. Tu wielkie podziękowania dla Trawkins'a oraz Swinks'a
Odbierając gala już z HC dostałem od Marcina sprężyny z przedniego zawieszenia galanta=) Po czym wróciłem do ASD, gdzie była montowana lotka.
zdjęcia robione z komórki : (

W międzyczasie Bartek pomalował jeszcze rozpórkę :
Odnośnie sprężyn na zdjęciu po prawej stronie jest wzmacniany Suplex, po lewej stronie zwykła sprężyna z przodu; (na zdjęciach jeszcze na starych amorkach Marcina)
W końcu gal stoi Ładnie i wysoko:)
Kolejnym etapem było doprowadzenie lakieru do stanu hmmm dobrego czyli polerka auta. Tu podziw dla Bartka, że mnie nie ubił wcześniej gal od wyjazdu z salonu nie wiedział co to polerka. Całe auto było trzeba lecieć papierem ściernym 2000 z wodą. Dopiero po tej operacji lakier przyjął polerkę (wcześniej maszynowa polerka nie robiła na nim wrażenia).
I TU NAPRAWDĘ MEGA WIELKIE Podziękowania dla Bartka-deejay za wiele godzin włożonych w to auto. Bartku naprawdę wielkie Dzięki!!!
A tu macie fotki co ASD zrobiło z moim autem xD;
deejay - 12-09-2010, 12:08
a mój taki brudny ... no teraz można powiedzieć Juice że twój Gal sie świeci jak psu....
fj_mike - 12-09-2010, 12:09
Juiceman, profi robota. Musiałeś adaptować obrotomierz?
Naszych Miśkach nie trzeba upować
Hugo - 12-09-2010, 12:15
Lotka zbyt ordynarna moim zdaniem, ale wnętrze genialnie wygląda. Już powoli przymierzam się do kupna skórzanego wnętrza, myślałem o czarnym, ale jednak zbyt oklepane i mało szałowe. Musi być kremowe!
londolut - 12-09-2010, 12:15
W końcu ten twój wagon jakoś wygląda Nareszcie wyciągnąłeś kolor z nadwozia Teraz tylko felga17 lub 18 i będzie kocur
Juiceman - 12-09-2010, 12:16
fj_mike napisał/a: | Juiceman, profi robota. Musiałeś adaptować obrotomierz?
Naszych Miśkach nie trzeba upować |
O to już zadbał Trawkins aby było git=)
Cezar - 12-09-2010, 12:42
No fajne zmiany, tylko dodaj wieksza felge
Juiceman - 12-09-2010, 13:20
Spokojnie powolutku będą i fele =) a jeszcze doktor w ramach kuracji zalecił raz w miesiącu wziąć pastę tempo i go całego w tym wyczyścić i lakier powinien wyglądać tak jak trzeba=)
|
|
|