To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant

Wszyc - 12-03-2012, 21:58

areksz121 napisał/a:
Nie ma opcji złomowania :rolleyes:

Bo trzeba było by dopłacić za brakujące kg? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

bbandi - 12-03-2012, 22:24

Tak w ogóle to dostrzegacie tą paranoje, na złom trzeba oddać auto min 90% stanu bo inaczej kara za każdy kg - a oni i tak je rozdzierają później i złomują 40% a reszte sprzedają :? .
szpala85 - 12-03-2012, 23:07

:wink: ahhhh gdyby nie ta ślepa miłość to już dawno bym się pozbył tego gala :wink:
areksz121 - 13-03-2012, 00:40

I tak trzymać :wink: Ta miłość jednak troszkę przyrdzewiała... :roll: :mrgreen:
Nie mogłem się powstrzymać ehh :D

jacek11 - 13-03-2012, 16:45

Wszyc napisał/a:
Jacku ja widziałem Twoje nadkole lewe ty tam się spiesz :P hehe :P

Mało prawdopodobne,żebym się za to zabrał kiedyś.nie mam czasu na takie naprawy.jak polegnie to zadecyduję co z tym zrobić 8)

szpala85 - 13-03-2012, 21:14

Kielich zamówiony :wink:
jak myślicie nada się :

robertdg - 13-03-2012, 21:26

Ale syf, szybciej byś zreperował stary a teraz kupisz drugiegio paścia i się zaś będziesz męczył, daj spokój, pooglądaj dokładnie tam będzie mnóstwo parchów w dodatku obcięty po wariacku, szkoda kasy :!:
Wszyc - 13-03-2012, 21:33

Moim zdaniem nie jesteś w stanie znaleźć lepszego kielicha nawet w słonecznej kaliforni ja bym brał ale zrób jak uważasz

Generalnie nie wiem co masz do tego kielicha Robert możę mieć małą dziurę na łączeniu z podłużnica z tego co widzę i tyle raczej

Tylko pytanie czy to taki jak Twój

Pamiętaj w E5 są 2 rodzaje kielichów płaskie i okrągłe ze zdjęcia ciężko mi powiedzieć jaki to i nie pamiętam jakie ty masz

robertdg - 13-03-2012, 21:34

Wszyc napisał/a:
możę mieć małą dziurę na łączeniu z podłużnica z tego co widzę i tyle raczej
Ja mam nieco gorszy wzrok od Ciebie, ale tam widzę więcej :-)
Wszyc - 13-03-2012, 21:37

hmm... chodzi Ci pewnie o przód kielicha o ten fartuch co jest za akumulatorem pod tą skrzynką przekaźników jest jakiś pomięty jak by coś sięczaiło pod lakierem ale nie wiem u mnie też jest pomięty a blacha jeszcze jest nie wiem nie jestem specem od tego

Po prostu nie wiem czy są lepsze na rynku i czy można na takie liczyć jak galanty rdzewieją na taśmie montażowej już :)

szpala85 - 13-03-2012, 21:46

to jest najlepszy kielich jaki udało mi się znaleźć :wink: lepszego już ni ma niestety

robertdg napisał/a:
szybciej byś zreperował stary

nie

robertdg napisał/a:
w dodatku obcięty po wariacku,

mi to nie przeszkadza bo i tak muszę go jeszcze przyciąć (kawałki podłużnicy OUT )

Wszyc napisał/a:
Pamiętaj w E5 są 2 rodzaje kielichów płaskie i okrągłe

:wink:

szpala85 - 15-03-2012, 15:15

kielich doszedł :wink: wszystko tak jak na zdjęciu , wszystko ładnie wyciąłem,wyszlifowałem , jest już przyszykowany do wspawania

przymiarki :

teraz czekam na mojego nadwornego spawaczu-migomatu :mrgreen:

Wszyc - 15-03-2012, 16:17

i super :P mi coś tak szybko nie idzie jak Tobie hehe :D
szpala85 - 15-03-2012, 18:03

dobra kielich idealnie pasuje :wink: wszystko poskręcałem na takie małe śrubki aby było idealnie do spawania :wink: ......

pozostało tylko spawanie
i oczywiście później składanie wszystkiego do kupy .... jak se pomyśle o tej pompie ABS to już mi się ręce trzęsą bo wyjmowałem ją z oporem ...... ahhhh

areksz121 - 17-03-2012, 05:55

"Galancie" Ci to idzie :wink: Ciekaw jestem co u mnie pod filtrem i puszką bezpieczników jest :roll: