[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - System audio w lancerach
seler - 03-09-2020, 21:43
Panowie a słyszał ktoś o emulatorze od firmy wefa? Niecałe 300zł, ma moduł bt i wejście usb, nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy to zadziała z fabrycznym radiem...
kfascik - 08-01-2021, 10:29
Cześć,
Czy orientujecie się jakie funkcjonalności posiada radio Ori z jednym pokrętłem? 8701A627
Zastanawiam się czy warto wymienić klasyczne radio z przyciskami 2 din z Asx na takie.
Czy poza obsługa kamery cofania, można odpalić tam Android Auto, czy ma wbudowany moduł bluetooth itp?
Można je ostatnio kupić w całkiem dobrych pieniądzach.
Pozdrawiam,
Mateusz
tyku - 08-01-2021, 10:33
kfascik, Wszystko znajdziesz w instrukcji obsługi: https://www.mitsubishi.pl...41/OMDO16E1.pdf
kfascik - 08-01-2021, 10:56
Dziękuję bardzo!
Czyli niestety nie jest to zbyt innowacyjna stacja.
mz87 - 15-05-2021, 17:27
Hej, mam 2 pytanka. Mam Mitsubishi Lancer VIII 2011 Sportback.
Pytanie 1
Cytat: | OBECNIE WYSTEPUJĄ 4 RODZAJE RADYJEK DO MISKOW:
1. Radio 1 cd bez obsługi USB
2. Radio 6 cd bez obsługi USB
3. Radio 1 cd z obsluga USB, BT audio, BT
4. Radio 6 cd z obsluga USB, BT audio, BT |
A co jeśli w moim jest nr 3, ale bez BT i BT audio? Chyba, że nie potrafię po prostu na nim włączyć BT.
Zdjęcie:
https://www.eurofrance.pl...0f240a59497.jpg
Pytanie 2
Jak najłatwiej sprawdzić czy w moim samochodzie jest system Rockford? Bo chcę kupić nowe radio z Androidem, ale nie wiem czy brać z Canbusem czy bez.
Fred.X - 15-05-2021, 20:35
mz87 napisał/a: | Hej, mam 2 pytanka. Mam Mitsubishi Lancer VIII 2011 Sportback.
Pytanie 1
A co jeśli w moim jest nr 3, ale bez BT i BT audio? Chyba, że nie potrafię po prostu na nim włączyć BT.
Zdjęcie:
Pytanie 2
Jak najłatwiej sprawdzić czy w moim samochodzie jest system Rockford? Bo chcę kupić nowe radio z Androidem, ale nie wiem czy brać z Canbusem czy bez. |
Znaczek Rockford Fosgate na radiu + subwoofer w bagażniku
mz87 - 16-05-2021, 15:52
Fred.X napisał/a: | mz87 napisał/a: | Hej, mam 2 pytanka. Mam Mitsubishi Lancer VIII 2011 Sportback.
Pytanie 1
Zdjęcie:
Pytanie 2
Jak najłatwiej sprawdzić czy w moim samochodzie jest system Rockford? Bo chcę kupić nowe radio z Androidem, ale nie wiem czy brać z Canbusem czy bez. |
Znaczek Rockford Fosgate na radiu + subwoofer w bagażniku |
Nie mam takich rzeczy także mam fabryczne nagłośnienie. Dzięki bardzo za sprecyzowanie.
[ Dodano: 27-05-2021, 09:28 ]
Hej, to jeszcze mam jedno pytanie.
Jakie systemy audio były montowane w Lancerach? Fabryczny i Rockford Fosgate tylko?
Mam samochód, który nie ma labelki Rockford, ale dźwięk jest bardzo basowy i nie wiem czy czasem fabrycznie (bez Rockford) auto nie miało montowanego jakiegoś wzmacniacza czy mini subwoofera. W bagażniku jak coś to nie mam żadnego głośnika - jedyne widoczne to te w drzwiach. Słyszałem plote, że podobno pod siedzeniem kierowcy albo pasażera montowali też subwoofery, ale to może tylko plota.
Jak to wygląda w tych samochodach?
HUGIO - 27-05-2021, 10:07
mz87 napisał/a: | Fabryczny i Rockford Fosgate tylko? |
Tak
mz87 napisał/a: | Słyszałem plote, że podobno pod siedzeniem kierowcy albo pasażera montowali też subwoofery, ale to może tylko plota. |
Nie plota, tylko tak jest jak ma się Rockforda.
Może poprzedni właściciel wymienił fabryczne głośniki na lepsze .
mz87 - 27-05-2021, 11:25
Tego akurat się nie dowiem już. Pytam tak, bo chcę zamówić radio Android i na aukcji producent napisał, że:
Cytat: | This machine can not control the factory Original subwoofer sound,system default sound/ But,This machine could control the sound That from RCA subwoofer<aftermarket subwoofer> . |
Także zgłupiałem troche
Ale skoro nie mam Rockforda, a tylko tam można znaleźć subwoofer to chyba nie mam się czym przejmować.
Konrad24 - 22-07-2021, 20:20
Cześć, na allegro są takie radia. Niby kompatybilne z lancerem 2008>. 2GB ramu i 4 rdzenie. Android 10. Ktoś może testował takie radio. Czy będzie to działać bez problemu jeśli mam audio rockforda? Ogólnie warte to zachodu jeśli chodzi o jakość dźwięku? Pozdrawiam
Fred.X - 22-07-2021, 20:51
Jak masz Rockford na pokładzie to musisz poszukac takie z interfejsem pod Rockford ,a tak to możesz mieć problem
Konrad24 - 23-07-2021, 06:26
W sensie, że bez tego może nie wzbudzać subwoofera?
Czytałem posty użytkowników sprzed paru lat tutaj na forum i coś pisali, że radio musi mieć moduł do can'a i będzie działać. Te niby mają w zestawie. Tylko to dalej kupowanie trochę w ciemno, chciałbym się upewnić.
// jeśli by się okazało, że jednak nie podejdzie. Czy te fabryczne radia z wyświetlaczem mają jakąś sensowną nawigację i da się tam połączyć przez bluetooth z samego radia? U mnie niestety jest tylko moduł do zestawu głośnomówiącego, który i tak nie działa a tylko zużywał sporo prądu Także szukam czegoś do rozmów przez telefon i nawigacji.
HUGIO - 23-07-2021, 16:39
Popytaj na grupie fb Mitsumaniaków - tam temat 2DIN z Androidem jest ,,aktywniejszy" .
Lawr - 24-08-2021, 12:57
Konrad24 napisał/a: | Cześć, na allegro są takie radia. Niby kompatybilne z lancerem 2008>. 2GB ramu i 4 rdzenie. Android 10. Ktoś może testował takie radio. Czy będzie to działać bez problemu jeśli mam audio rockforda? Ogólnie warte to zachodu jeśli chodzi o jakość dźwięku? Pozdrawiam
Obrazek |
Mam takie coś i chyba lepszej rzeczy nie mogłem zainstalować. Choć u mnie bez rockforda. Jeżeli chodzi o zakupy to polecam raczej chińskie alledrogo. Chinczyk doradzi jak masz rockford. Z clem 1600pln zapłaciłem, a mam mocniejsza wersje niż na alledrogo. Jakby co to pisz.
pablo diablo - 04-09-2021, 13:20
cześć
Wymieniłem w swoim staruszku radio, wcześniej było z jednym pokrętłem i powiem że służyło elegancko, ale czas przyspiesza i car play stał się bardzo dostępny przy okazji zestaw głośnomówiący itd
Nowe radio sprawuje się super, bramę sobie zamykam i otwieram klikając na ekran i wszystko co umożliwia car play
poszedłem dalej i carplay u mnie jest teraz bezprzewodowo przez zainstalowanie adapteru wifi.,
musze jeszcze wyeliminować to co jest w tym wozie od początku, czyli zanik napięcia w radiu po starcie silnika. Czyli, przekręcam kluczyk radio sie uruchamia, zapalam silnik radio uruchamia sie ponownie. Znalazłem takie coś , jak myślicie da rade to w naszych lancerach zainstalować z pomyślnym skutkiem ?
do potrzymania napiecia
|
|
|