To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - System audio w lancerach

seler - 03-09-2020, 21:43

Panowie a słyszał ktoś o emulatorze od firmy wefa? Niecałe 300zł, ma moduł bt i wejście usb, nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy to zadziała z fabrycznym radiem...
kfascik - 08-01-2021, 10:29

Cześć,

Czy orientujecie się jakie funkcjonalności posiada radio Ori z jednym pokrętłem? 8701A627
Zastanawiam się czy warto wymienić klasyczne radio z przyciskami 2 din z Asx na takie.
Czy poza obsługa kamery cofania, można odpalić tam Android Auto, czy ma wbudowany moduł bluetooth itp?
Można je ostatnio kupić w całkiem dobrych pieniądzach.

Pozdrawiam,
Mateusz

tyku - 08-01-2021, 10:33

kfascik, Wszystko znajdziesz w instrukcji obsługi: https://www.mitsubishi.pl...41/OMDO16E1.pdf
:D

kfascik - 08-01-2021, 10:56

Dziękuję bardzo! :D
Czyli niestety nie jest to zbyt innowacyjna stacja.

mz87 - 15-05-2021, 17:27

Hej, mam 2 pytanka. Mam Mitsubishi Lancer VIII 2011 Sportback.

Pytanie 1
Cytat:
OBECNIE WYSTEPUJĄ 4 RODZAJE RADYJEK DO MISKOW:

1. Radio 1 cd bez obsługi USB
2. Radio 6 cd bez obsługi USB
3. Radio 1 cd z obsluga USB, BT audio, BT
4. Radio 6 cd z obsluga USB, BT audio, BT

A co jeśli w moim jest nr 3, ale bez BT i BT audio? Chyba, że nie potrafię po prostu na nim włączyć BT.

Zdjęcie:
https://www.eurofrance.pl...0f240a59497.jpg

Pytanie 2
Jak najłatwiej sprawdzić czy w moim samochodzie jest system Rockford? Bo chcę kupić nowe radio z Androidem, ale nie wiem czy brać z Canbusem czy bez.

Fred.X - 15-05-2021, 20:35

mz87 napisał/a:

Pytanie 1
Cytat:

A co jeśli w moim jest nr 3, ale bez BT i BT audio? Chyba, że nie potrafię po prostu na nim włączyć BT.

Zdjęcie:

Pytanie 2
Jak najłatwiej sprawdzić czy w moim samochodzie jest system Rockford? Bo chcę kupić nowe radio z Androidem, ale nie wiem czy brać z Canbusem czy bez.

Znaczek Rockford Fosgate na radiu + subwoofer w bagażniku

mz87 - 16-05-2021, 15:52

Fred.X napisał/a:
mz87 napisał/a:

Pytanie 1
Cytat:

Zdjęcie:

Pytanie 2

Znaczek Rockford Fosgate na radiu + subwoofer w bagażniku

Nie mam takich rzeczy także mam fabryczne nagłośnienie. Dzięki bardzo za sprecyzowanie.

[ Dodano: 27-05-2021, 09:28 ]
Hej, to jeszcze mam jedno pytanie.

Jakie systemy audio były montowane w Lancerach? Fabryczny i Rockford Fosgate tylko?

Mam samochód, który nie ma labelki Rockford, ale dźwięk jest bardzo basowy i nie wiem czy czasem fabrycznie (bez Rockford) auto nie miało montowanego jakiegoś wzmacniacza czy mini subwoofera. W bagażniku jak coś to nie mam żadnego głośnika - jedyne widoczne to te w drzwiach. Słyszałem plote, że podobno pod siedzeniem kierowcy albo pasażera montowali też subwoofery, ale to może tylko plota.

Jak to wygląda w tych samochodach?

HUGIO - 27-05-2021, 10:07

mz87 napisał/a:
Fabryczny i Rockford Fosgate tylko?

Tak

mz87 napisał/a:
Słyszałem plote, że podobno pod siedzeniem kierowcy albo pasażera montowali też subwoofery, ale to może tylko plota.

Nie plota, tylko tak jest jak ma się Rockforda.

Może poprzedni właściciel wymienił fabryczne głośniki na lepsze ;) .

mz87 - 27-05-2021, 11:25

Tego akurat się nie dowiem już. Pytam tak, bo chcę zamówić radio Android i na aukcji producent napisał, że:

Cytat:
This machine can not control the factory Original subwoofer sound,system default sound/ But,This machine could control the sound That from RCA subwoofer<aftermarket subwoofer> .

Także zgłupiałem troche :lol:
Ale skoro nie mam Rockforda, a tylko tam można znaleźć subwoofer to chyba nie mam się czym przejmować.

Konrad24 - 22-07-2021, 20:20

Cześć, na allegro są takie radia. Niby kompatybilne z lancerem 2008>. 2GB ramu i 4 rdzenie. Android 10. Ktoś może testował takie radio. Czy będzie to działać bez problemu jeśli mam audio rockforda? Ogólnie warte to zachodu jeśli chodzi o jakość dźwięku? Pozdrawiam

Fred.X - 22-07-2021, 20:51

Jak masz Rockford na pokładzie to musisz poszukac takie z interfejsem pod Rockford ,a tak to możesz mieć problem
Konrad24 - 23-07-2021, 06:26

W sensie, że bez tego może nie wzbudzać subwoofera?

Czytałem posty użytkowników sprzed paru lat tutaj na forum i coś pisali, że radio musi mieć moduł do can'a i będzie działać. Te niby mają w zestawie. Tylko to dalej kupowanie trochę w ciemno, chciałbym się upewnić.

// jeśli by się okazało, że jednak nie podejdzie. Czy te fabryczne radia z wyświetlaczem mają jakąś sensowną nawigację i da się tam połączyć przez bluetooth z samego radia? U mnie niestety jest tylko moduł do zestawu głośnomówiącego, który i tak nie działa a tylko zużywał sporo prądu :P Także szukam czegoś do rozmów przez telefon i nawigacji.

HUGIO - 23-07-2021, 16:39

Popytaj na grupie fb Mitsumaniaków - tam temat 2DIN z Androidem jest ,,aktywniejszy" ;) .
Lawr - 24-08-2021, 12:57

Konrad24 napisał/a:
Cześć, na allegro są takie radia. Niby kompatybilne z lancerem 2008>. 2GB ramu i 4 rdzenie. Android 10. Ktoś może testował takie radio. Czy będzie to działać bez problemu jeśli mam audio rockforda? Ogólnie warte to zachodu jeśli chodzi o jakość dźwięku? Pozdrawiam

Obrazek

Mam takie coś i chyba lepszej rzeczy nie mogłem zainstalować. Choć u mnie bez rockforda. Jeżeli chodzi o zakupy to polecam raczej chińskie alledrogo. Chinczyk doradzi jak masz rockford. Z clem 1600pln zapłaciłem, a mam mocniejsza wersje niż na alledrogo. Jakby co to pisz.

pablo diablo - 04-09-2021, 13:20

cześć
Wymieniłem w swoim staruszku radio, wcześniej było z jednym pokrętłem i powiem że służyło elegancko, ale czas przyspiesza i car play stał się bardzo dostępny przy okazji zestaw głośnomówiący itd

Nowe radio sprawuje się super, bramę sobie zamykam i otwieram klikając na ekran i wszystko co umożliwia car play

poszedłem dalej i carplay u mnie jest teraz bezprzewodowo przez zainstalowanie adapteru wifi.,

musze jeszcze wyeliminować to co jest w tym wozie od początku, czyli zanik napięcia w radiu po starcie silnika. Czyli, przekręcam kluczyk radio sie uruchamia, zapalam silnik radio uruchamia sie ponownie. Znalazłem takie coś , jak myślicie da rade to w naszych lancerach zainstalować z pomyślnym skutkiem ?

do potrzymania napiecia