[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Klimatyzacja/Wydajność/Konserwacja
Dread87 - 12-10-2012, 21:12
nie wiem czy to co napisze pojawilo sie wczesniej, ale dzisiaj zauwazylem patrzac na panel climatronika pod kątem od góry, ze na wyswietlaczu jest kilka pozycji, ktore nie sa wyswietlane. Np nad napisem "OUTSIDE" jest napis"FULL AUTO", natomiast na dole wyswietlacza sa jakies narysowane "fale" oraz napisy ze strzałkami A>P
Ktos cos wie na ten temat??
polecam sprawdzic samemu, ja postaram sie wrzucic zdjecia
Owczar - 13-10-2012, 01:21
O jakiej kontrolce piszesz?
Dread87 - 13-10-2012, 01:27
Owczar to pytanie do mnie?
Owczar - 13-10-2012, 01:30
To pytanie do postu z poprzedniej strony nie zauważyłem ze jest następna.
tnalag - 13-10-2012, 10:47
Owczar piszę o kontrolce przy przycisku od klimy (klima manualna) otóż wcześniej jak miałem niesprawną klimę po włączeniu przycisk nie był oświetlony, a teraz wszystko działa a klima nie załącza się
m6riano - 13-10-2012, 17:54
W manualnej klimie nie ma czegoś takiego że jeśli sie nie załączy to przycisk nie świeci...świeci sie za każdy razem, diodka/żarówka jest załączana przekaźnikiem.
tnalag - 13-10-2012, 20:57
A właśnie, że nie jak klima była pusta było zero reakcji po wciśnięciu przycisk nie świeciał. Zaraz po nabiciu dopiero wszystko działało.
Szafiq - 16-12-2012, 17:45
A ja mam pytanko. Zauważyłem, że w jak jest zimno to klima mi się nie włącza( nie słychać dmuchawy i spadku obrotów) W lecie jest wszystko ok, działa bez problemu.
Czy też tak macie czy u mnie coś nie tak?
milo - 16-12-2012, 17:59
Szafiq napisał/a: | Zauważyłem, że w jak jest zimno to klima mi się nie włącza |
To normalne... po co ma sie właczać jak jest zimno
komarsnk - 16-12-2012, 18:52
milo napisał/a: | Szafiq napisał/a: | Zauważyłem, że w jak jest zimno to klima mi się nie włącza |
To normalne... po co ma sie właczać jak jest zimno |
No chociażby po to, żeby osuszyć szybę lub od czasu do czasu przesmarować układ :/
U mnie też się nie włącza, nawet na ciepłym silniku...
Latem działa wszystko OK.
deejay - 16-12-2012, 19:51
komarsnk napisał/a: | No chociażby po to, żeby osuszyć szybę lub od czasu do czasu przesmarować układ :/ |
Wystarczy jak właczysz w wilgotne dni osuszanie szyby , wtedy zobaczysz ze działa
komarsnk - 16-12-2012, 20:37
A tak przy okazji zapytam tutaj: co zrobić, żeby w zimie efektywnie pozbywać się wilgoci z wentylacji samochodu?
Mam tak, że rano jak jest mróz to od wewnątrz mam szron na szybie, czasem większy niż na zewnątrz :/
Hugo - 16-12-2012, 20:40
komarsnk napisał/a: | Mam tak, że rano jak jest mróz to od wewnątrz mam szron na szybie, czasem większy niż na zewnątrz :/ | To masz wilgoć w aucie, albo nagrzewnica cieknie. Sprawdź wykładzinę na podłodze czy nie jest wilgotna.
malina_drizzt - 16-12-2012, 20:55
Najłatwiej klime odpalić w zimie w ten oto sposób:
Nastawiamy nadmuch na max temperaturę i siłę, oczywiście przy dobrze rozgrzanym silniku.
Czekamy aż wnętrze porządnie się rozgrzeje.
Potem nastawiamy temperaturę na 17st. i siłę nadmuchu na minimum.
Proste, logiczne i działa nawet na mrozie.
komarsnk - 16-12-2012, 21:06
Hugo napisał/a: | komarsnk napisał/a: | Mam tak, że rano jak jest mróz to od wewnątrz mam szron na szybie, czasem większy niż na zewnątrz :/ | To masz wilgoć w aucie, albo nagrzewnica cieknie. Sprawdź wykładzinę na podłodze czy nie jest wilgotna. |
Nagrzewnica nie cieknie, dywany suche. Już ja dobrze znam zapach płynu w kabinie
Już badałem tą sprawę i to nie to. Dywaniki też zawsze opróżniam z wody jak wysiadam z auta.
|
|
|