Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
rezon - 11-03-2010, 14:41
olabart napisał/a: | Ten link też już nieświeży. | nie wiem może dlatego, że wklejanie skraca ten lin albo co? Na końcu poprzedniego wkleiłem za pomocą URL. W każdym razie jest to matowa folia 3M
mitsu00 - 11-03-2010, 14:55
Nie wiem jak wy, ale ja nie mam zadnego problemu z refleksami z ekranu. O wiele gorzej miala się sprawa z przenośnymi NAVI.
13zbyszek13 - 11-03-2010, 20:25
koledzy jakie telefony działają wam dobrze z chinolem tzn.gra radio na poziomie 15 dzwoni telefon odbieracie i na tym poziomie głośnosci jest słychać rozmówcę tak samo dobrze jak radio konczycie rozmowę włącza się radio i jest Ok.
Ja mam tak przy dwuch telefonach :
1.Nokia 5310 XpressMusic - system operacyjny Nokia OS Bluetooth 2.0 + EDR
2.Nokia 6300 - system operacyjny Nokia OS Bluetooth 2.0 + EDR
sprawdzałem jeszcze telefony
*Nokia X3 - system operacyjny Nokia OS Bluetooth 2.1 + EDR
*Nokia E66 - system operacyjny Symbian OS v9.2 Bluetooth 2.0 + EDR
i w tych modelach muszę głośność podnosic na 25 gdy zadzwoni telefon żeby słyszeć rozmówcę a pozakonczeniu rozmowy szybko wracać na 15 bo radio strasznie ryknie
rezon - 11-03-2010, 23:50
mitsu00 napisał/a: | Nie wiem jak wy, ale ja nie mam zadnego problemu z refleksami z ekranu. | folia daje ich jeszcze mniej, a po za tym chroni ekran przed zarysowaniem. 13zbyszek13 napisał/a: | tych modelach muszę głośność podnosic na 25 gdy zadzwoni telefon żeby słyszeć rozmówcę | ja mam Omnię i też tak mam
13zbyszek13 - 12-03-2010, 05:30
rezon napisał/a: | ja mam Omnię i też tak mam |
tesz zle tak napisz konkretny model
poproszę o więcej informacji jaki jeszcze telefony i jak współpracują
rezon - 12-03-2010, 10:53
13zbyszek13 napisał/a: | tesz zle tak napisz konkretny model | Omnia 16GB - ta wcześniejsza
13zbyszek13 - 12-03-2010, 10:58
reszta posiadająca chinole pochwalcie się jakie próbowaliście telefony i jak wam działają
mitsu00 - 12-03-2010, 11:14
13zbyszek13 napisał/a: | reszta posiadająca chinole pochwalcie się jakie próbowaliście telefony i jak wam działają |
HTC Touch HD - trzeba podgłaszać; Nokia 6300 Slide - nie trzeba podgłaszać
13zbyszek13 - 12-03-2010, 19:20
mitsu00 napisał/a: | Nokia 6300 Slide |
ta nokia posiada system operacyjny OS Bluetooth 2.0 + EDR
czyli nasuwa się wniosek że z nokii obsługuje on najprostszy system,podaję linka do strony serwisowej nokii gdzie można sprawdzić parametry danego modelu
http://www.forum.nokia.co...trix_all_1.html
apikus - 14-03-2010, 22:29
Panowie,
mam pytanka. Zakupiłem podobny sytem do Lancera i dopiero go poznaję. Jak chcę włączyc AM(6.1) to co chwilę przełącza mnie na radio i nie mogę wpisać adresu. Wpisuję po literce lub dwóch, system przełącza na radio, ja na Navi. czy ktoś spotkał się z tym?
Czy trzeba jakoś specjalnie instalować AM dla wyższej rozdzielczości?
Pozdrawiam
Andrzej
karol_alasz - 15-03-2010, 01:08
rezon napisał/a: | olabart napisał/a: | Ten link też już nieświeży. | nie wiem może dlatego, że wklejanie skraca ten lin albo co? Na końcu poprzedniego wkleiłem za pomocą URL. W każdym razie jest to matowa folia 3M |
Link działa mimo zakończonej już aukcji tylko wkradła się na końcu kropka której nie ma w adresie internetowym...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=906505705
Spróbujcie teraz.
13zbyszek13 - 15-03-2010, 06:13
apikus napisał/a: | Panowie,
mam pytanka. Zakupiłem podobny sytem do Lancera i dopiero go poznaję. Jak chcę włączyc AM(6.1) to co chwilę przełącza mnie na radio i nie mogę wpisać adresu. Wpisuję po literce lub dwóch, system przełącza na radio, ja na Navi. czy ktoś spotkał się z tym?
Czy trzeba jakoś specjalnie instalować AM dla wyższej rozdzielczości?
Pozdrawiam
Andrzej |
Cześć kolego
1. musisz mieć AM 6.1 exe.
2.w menu nawigacji klikasz na powyższe ustawienie
3.zaznacz żeby ci się odpalała z automatu za każdym uruchomieniem
z tego co opisałeś to chyba to zrobiłeś
ja miałem takie różne szopki jak w menu AM miałem włączoną opcję pobierania czasu z GPS /robił co chciał/,po wyłączeniu tego czasu jest wszystko Ok poza jedną rzeczą czas dojazdu na wyznaczonej tracie jest GTM +8 /Chinski/.
W menu nawigacji jest taka strona informująca o wersji ciekawe czy masz tam informacje że jest za instalowany Windows 5.0.
poczytaj o tym trochę wyżej
apikus - 15-03-2010, 08:27
Witam,
Przeczytałem cały wątek jeszcze przed kupnem. Moje urządzenie jest troszkę inne od Waszych. U mnie IGO działa dobrze, a AM się przełącza.
Nie wiem gdzie należy ustawić, aby AM uruchamiała się po włączeniu sprzętu, ja muszę wcisnąć klawisz NAVI.
Ja nie mam informacji na ekranie o tym, że zainstalowany jest Win CE 5.0, ale AM jest instalowana dla Win CE 5.0 i sie uruchamia, więc pewnie jest, przy innym systemie, by się nie uruchamiała.
Pozdrawiam
Andrzej
rezon - 15-03-2010, 10:18
apikus napisał/a: | AM uruchamiała się po włączeniu sprzętu, ja muszę wcisnąć klawisz NAVI. | jak włączysz AM wyłącz ją z menu AM (KONIEC). Będziesz miał wtedy dostęp do setup'u nawigacji. Tam znajdziesz wiele ustawień ułatwiających życie - także ustawienie czasu i automatyczne włączanie.
13zbyszek13 - 15-03-2010, 14:53
rezon napisał/a: | jak włączysz AM wyłącz ją z menu AM (KONIEC). Będziesz miał wtedy dostęp do setup'u nawigacji. Tam znajdziesz wiele ustawień ułatwiających życie - także ustawienie czasu i automatyczne włączanie. |
tak zrób jak kolega pisze musisz wejść w set-up nawigacja i tam masz zatwierdzenie z jakiej mapy chcesz korzystać/ IGO czy AM / poniżej zatwierdzasz czy ma się włączać automatycznie po każdym uruchomieniu stacji.
U mnie IGO działa super , wyświetla godzinę aktualną super , godzinę dojazdu po wyznaczeniu trasy też dobrze .Ale IGO różni się tym od AM że ma w ustawieniach możliwość zmiany strefy czasowej i po ustawieniu na GMT +1/ Polska / stacja zapamiętuje te ustawienie podczas pracy na tej mapie.Po przejściu na AM ja muszę w menu AM wyłączyć pobieranie czasu z GPS bo wariuje /zawiesza się , ciągle coś szuka ,wyrzuca mnie z menu /. Po wyłączeniu powyższego czasu jest wszystko Ok tylko czas dojazdu na wyznaczonej trasie jest Chinki GMT +8
|
|
|