To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

rezon - 11-03-2010, 14:41

olabart napisał/a:
Ten link też już nieświeży.
nie wiem może dlatego, że wklejanie skraca ten lin albo co? Na końcu poprzedniego wkleiłem za pomocą URL. W każdym razie jest to matowa folia 3M
mitsu00 - 11-03-2010, 14:55

Nie wiem jak wy, ale ja nie mam zadnego problemu z refleksami z ekranu. O wiele gorzej miala się sprawa z przenośnymi NAVI.
13zbyszek13 - 11-03-2010, 20:25

koledzy jakie telefony działają wam dobrze z chinolem tzn.gra radio na poziomie 15 dzwoni telefon odbieracie i na tym poziomie głośnosci jest słychać rozmówcę tak samo dobrze jak radio konczycie rozmowę włącza się radio i jest Ok.
Ja mam tak przy dwuch telefonach :
1.Nokia 5310 XpressMusic - system operacyjny Nokia OS Bluetooth 2.0 + EDR
2.Nokia 6300 - system operacyjny Nokia OS Bluetooth 2.0 + EDR
sprawdzałem jeszcze telefony
*Nokia X3 - system operacyjny Nokia OS Bluetooth 2.1 + EDR
*Nokia E66 - system operacyjny Symbian OS v9.2 Bluetooth 2.0 + EDR
i w tych modelach muszę głośność podnosic na 25 gdy zadzwoni telefon żeby słyszeć rozmówcę a pozakonczeniu rozmowy szybko wracać na 15 bo radio strasznie ryknie

rezon - 11-03-2010, 23:50

mitsu00 napisał/a:
Nie wiem jak wy, ale ja nie mam zadnego problemu z refleksami z ekranu.
folia daje ich jeszcze mniej, a po za tym chroni ekran przed zarysowaniem.
13zbyszek13 napisał/a:
tych modelach muszę głośność podnosic na 25 gdy zadzwoni telefon żeby słyszeć rozmówcę
ja mam Omnię i też tak mam
13zbyszek13 - 12-03-2010, 05:30

rezon napisał/a:
ja mam Omnię i też tak mam

tesz zle tak napisz konkretny model

poproszę o więcej informacji jaki jeszcze telefony i jak współpracują

rezon - 12-03-2010, 10:53

13zbyszek13 napisał/a:
tesz zle tak napisz konkretny model
Omnia 16GB - ta wcześniejsza
13zbyszek13 - 12-03-2010, 10:58

reszta posiadająca chinole pochwalcie się jakie próbowaliście telefony i jak wam działają
mitsu00 - 12-03-2010, 11:14

13zbyszek13 napisał/a:
reszta posiadająca chinole pochwalcie się jakie próbowaliście telefony i jak wam działają

HTC Touch HD - trzeba podgłaszać; Nokia 6300 Slide - nie trzeba podgłaszać

13zbyszek13 - 12-03-2010, 19:20

mitsu00 napisał/a:
Nokia 6300 Slide

ta nokia posiada system operacyjny OS Bluetooth 2.0 + EDR
czyli nasuwa się wniosek że z nokii obsługuje on najprostszy system,podaję linka do strony serwisowej nokii gdzie można sprawdzić parametry danego modelu

http://www.forum.nokia.co...trix_all_1.html

apikus - 14-03-2010, 22:29

Panowie,
mam pytanka. Zakupiłem podobny sytem do Lancera i dopiero go poznaję. Jak chcę włączyc AM(6.1) to co chwilę przełącza mnie na radio i nie mogę wpisać adresu. Wpisuję po literce lub dwóch, system przełącza na radio, ja na Navi. czy ktoś spotkał się z tym?
Czy trzeba jakoś specjalnie instalować AM dla wyższej rozdzielczości?

Pozdrawiam
Andrzej

karol_alasz - 15-03-2010, 01:08

rezon napisał/a:
olabart napisał/a:
Ten link też już nieświeży.
nie wiem może dlatego, że wklejanie skraca ten lin albo co? Na końcu poprzedniego wkleiłem za pomocą URL. W każdym razie jest to matowa folia 3M

Link działa mimo zakończonej już aukcji tylko wkradła się na końcu kropka której nie ma w adresie internetowym...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=906505705
Spróbujcie teraz.

13zbyszek13 - 15-03-2010, 06:13

apikus napisał/a:
Panowie,
mam pytanka. Zakupiłem podobny sytem do Lancera i dopiero go poznaję. Jak chcę włączyc AM(6.1) to co chwilę przełącza mnie na radio i nie mogę wpisać adresu. Wpisuję po literce lub dwóch, system przełącza na radio, ja na Navi. czy ktoś spotkał się z tym?
Czy trzeba jakoś specjalnie instalować AM dla wyższej rozdzielczości?

Pozdrawiam
Andrzej

Cześć kolego
1. musisz mieć AM 6.1 exe.
2.w menu nawigacji klikasz na powyższe ustawienie
3.zaznacz żeby ci się odpalała z automatu za każdym uruchomieniem
z tego co opisałeś to chyba to zrobiłeś
ja miałem takie różne szopki jak w menu AM miałem włączoną opcję pobierania czasu z GPS /robił co chciał/,po wyłączeniu tego czasu jest wszystko Ok poza jedną rzeczą czas dojazdu na wyznaczonej tracie jest GTM +8 /Chinski/.
W menu nawigacji jest taka strona informująca o wersji ciekawe czy masz tam informacje że jest za instalowany Windows 5.0.
poczytaj o tym trochę wyżej

apikus - 15-03-2010, 08:27

Witam,

Przeczytałem cały wątek jeszcze przed kupnem. Moje urządzenie jest troszkę inne od Waszych. U mnie IGO działa dobrze, a AM się przełącza.
Nie wiem gdzie należy ustawić, aby AM uruchamiała się po włączeniu sprzętu, ja muszę wcisnąć klawisz NAVI.
Ja nie mam informacji na ekranie o tym, że zainstalowany jest Win CE 5.0, ale AM jest instalowana dla Win CE 5.0 i sie uruchamia, więc pewnie jest, przy innym systemie, by się nie uruchamiała.

Pozdrawiam
Andrzej

rezon - 15-03-2010, 10:18

apikus napisał/a:
AM uruchamiała się po włączeniu sprzętu, ja muszę wcisnąć klawisz NAVI.
jak włączysz AM wyłącz ją z menu AM (KONIEC). Będziesz miał wtedy dostęp do setup'u nawigacji. Tam znajdziesz wiele ustawień ułatwiających życie - także ustawienie czasu i automatyczne włączanie.
13zbyszek13 - 15-03-2010, 14:53

rezon napisał/a:
jak włączysz AM wyłącz ją z menu AM (KONIEC). Będziesz miał wtedy dostęp do setup'u nawigacji. Tam znajdziesz wiele ustawień ułatwiających życie - także ustawienie czasu i automatyczne włączanie.

tak zrób jak kolega pisze musisz wejść w set-up nawigacja i tam masz zatwierdzenie z jakiej mapy chcesz korzystać/ IGO czy AM / poniżej zatwierdzasz czy ma się włączać automatycznie po każdym uruchomieniu stacji.
U mnie IGO działa super , wyświetla godzinę aktualną super , godzinę dojazdu po wyznaczeniu trasy też dobrze .Ale IGO różni się tym od AM że ma w ustawieniach możliwość zmiany strefy czasowej i po ustawieniu na GMT +1/ Polska / stacja zapamiętuje te ustawienie podczas pracy na tej mapie.Po przejściu na AM ja muszę w menu AM wyłączyć pobieranie czasu z GPS bo wariuje /zawiesza się , ciągle coś szuka ,wyrzuca mnie z menu /. Po wyłączeniu powyższego czasu jest wszystko Ok tylko czas dojazdu na wyznaczonej trasie jest Chinki GMT +8