Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. III czyli REWOLUCJA
Krzyzak - 06-10-2010, 17:11
musisz próbować - jeść malutkie porcyjki nowych rzeczy i patrzeć jak mały reaguje...
np. okazuje się, że Baśka nie może jeść truskawek czy poziomek (nawet z domowego ogródka) a mydła Johnsson&Johnsson strasznie uczulają... tak samo oliwka Ziaja dla dzieci...
metodą prób i błędów dojdziesz...
na pierwsze szczepienia polecam plastry Emla - znajdziesz w internecie - oraz paracetamol w czopkach od 3-go miesiąca... (tzn. jest tylko od pół roku, ale kup go, bo ja już chciałem wysadzić koncern farmaceutyczny produkujący szczepionki...)
Marcin-Krak - 06-10-2010, 17:40
Efa jak nic trzeba słuchać reklamy i kupić oliatum soft
Że wszyscy wokół zakatarzeni i mnie też dorwało - ale walczę od 2 dni i mam nadzieję, że się uda.
gulgulq - 06-10-2010, 18:12
Marcin-Krak napisał/a: |
Że wszyscy wokół zakatarzeni i mnie też dorwało - ale walczę od 2 dni i mam nadzieję, że się uda. |
więc trzeba się szczepić
ja właśnie jutro jedną szczepionkę jutro zlewam do butelek
a drugą zalałem dziś spirytusem po 4 dnia naciągania soku z cukrem i za ok 5-6 tygodni będzie następna - jeszcze w międzyczasie trzeba miodu dodać
ta pierwsza to nalewka malinowa
ta druga to nalewka-pigwówka z miodem
koszmarek - 06-10-2010, 18:45
Jaśka coś mi obiecała i siedzi cichaczem :>
że ja czekam na ten jeden- jedyny telefon! oby się odezwał...
sieegurd - 06-10-2010, 21:18
Efa! napisał/a: | Olek dostał uczulenia, chyba na oliwkę i wykąpałam go w czystej mineralce. To jakby doroslego kąpać w szampanie . Uczulenie na razie przechodzi, ale ja nadal nie czuję się pewnie. |
Pewnie masz oliwkę Johnson'a Nasza Olka też ma na nią uczulenie, ogólnie na kosmetyki Johnson'a źle reaguje większość noworodków.
Marcin-Krak napisał/a: | Efa jak nic trzeba słuchać reklamy i kupić oliatum soft |
Szkoda kasy na Oilatum 400ml Emolium kosztuje 30-35zł a działa tak samo Kąpalismy Małą w tej Emolium i wszystkie uczulenia minęły 3m się Mamuśka
[ Dodano: 06-10-2010, 21:22 ]
gulgulq napisał/a: | ja właśnie jutro jedną szczepionkę jutro zlewam do butelek
a drugą zalałem dziś spirytusem po 4 dnia naciągania soku z cukrem i za ok 5-6 tygodni będzie następna - jeszcze w międzyczasie trzeba miodu dodać
ta pierwsza to nalewka malinowa
ta druga to nalewka-pigwówka z miodem |
A ja w niedzielę założyłem 35L baniak winogronami Winko z zeszłego roku wyszło wyśmienite, ale tegoroczne muszę ciutkę poprawić
gulgulq - 07-10-2010, 07:03
dziś skrobałem szyby... zima
Krzyzak - 07-10-2010, 07:19
sieegurd napisał/a: | ogólnie na kosmetyki Johnson'a źle reaguje większość noworodków |
fakt - potwierdzam
te wszystkie atesty są o kant d... - przykład kolejny to woda Żywiec z atestem instytutu Matki i Dziecka - jakoś 2 lata temu badania wykazały w niej taki syf, że gdyby płynęła w kranach, to Sanepid zamknąłby wodociąg...
Aga - 07-10-2010, 08:42
hehehe
Ewuś, jak widzę trzeba założyć temat dotyczący obsługi niemowląt
tyle dobrych rad zewsząd napływa
proponuję forum dla kobiet
już tam lecę
napiszę co myślę o tych uczuleniach...
Anonymous - 07-10-2010, 11:31
Wczoraj założyłem koła zimowe. Wcześnie, pewnie, ale dzisiaj rano poczułem różnicę i nie żałuję... Przy temperaturze 5-6st na letnich trzeba już było uważać...
Hubeeert - 07-10-2010, 11:36
Kupilem zimówki. Nokian WR G2 x 4 szt = 1096 PLNów Dzis zakładam.
koszmarek - 07-10-2010, 11:38
Hubeeert, gdzie taką cenę za komplet dostałeś ?
akbi - 07-10-2010, 11:53
koszmarek napisał/a: | Hubeeert, gdzie taką cenę za komplet dostałeś ? |
ha ... rok temu kupilem taki sam kpl nawet taniej ... wszystko zalezy od rozmiaru
Hubeeert - 07-10-2010, 12:14
195/60 R15
U kolegi kolegi.
Jak trzeba to dajcie cynka.
Zapytaj maretzkyego czy oddałem mu za olej do skrzyni bo mnie to męczy od wczoraj...
A i jeszcze coś - gdyby ktokolwiek z warszawskich MM potrzebował opony zimowe lub inne w cenie lepszej od oponeo czy opony.pl to poprosze o PW.
Zasada nr 1 - zanim zamówisz ustalona kasa trafia do mnie bo ja je odbieram
Zasada nr 2 - nie zarabiam na tym nic więc pretensje mnie nie interesują.
pamar - 07-10-2010, 12:14
akbi napisał/a: | .. wszystko zalezy od rozmiaru |
Dokładnie Do mojej Cari 902,32
Anonymous - 07-10-2010, 12:15
Ja w zeszłym roku za Bridgestone Blizzak LM-30 zapłaciłem 784 zł... Przypominam, że model wyszedł dopiero w 2009 roku i ceny sięgały nawet poziomu 280zł/szt. No, a rozmiar to 185/65R14.
|
|
|