To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Mazowiecki ShoutBox

cns80 - 21-10-2011, 09:00

Bzdury piszesz :)
Pamiętasz jaki tam był burdel jak nie było tego węzła ? Teraz jest lodzio miodzio i korki o połowę mniejsze niż kiedyś :) A jak zrobia wiadukty na Marsa i skręt w Żołnierką to przestanie się rondo korkować przez tych co omijają korek na wiadukcie z Siekierkowskiej w Marsa i jada dołem korkując rondo, bo nie maja gdzie zjechać. Węzeł jest genialny, bo uwzględnia dwa najsilniejsze potoki samochodów. Przypomnę Ci tylko ze rano korek na płowieckiej potrafił sięgać granic Warszawy, a jak był wypadek to i do starej miłosnej stało. Po południu z przeciwka stało się od SKODY SINCLAN, a czasem od Witolińskiej. Dodatkowo teraz na Płowieckiej jest lipa bo nie ma kładki przy Trakcie Lubelskim. Gdyby była to zjeżdżając z ronda korek miałbyś dopiero na wiadukcie nad torami (bo Kajki trzyma) tak jak kiedyś, ale cały ruch na linię otwocką po zachodniej stronie szedłby płynnie aż do ronda w Międzylesiu.
Nie narzekaj, bo to akurat jedno z najlepszych rozwiązań w Warszawie ;)

Tak przy okazji:
Cytat:
Galant gti E33A ミツビシ - ギャラント様式 13,09,2010 -2011 rozbiórka na części pierwsze mój pancernik
Zgodnie z przepisami o recyclingu to nie chwaliłbym się tym publicznie, bo kara z WIOŚ może przewyższyć wartość twojego Lancera ;) Wczoraj czytałem wyniki kontroli dla województwa mazowieckiego za 2010r. i widzę że się za to biorą powoli.
Misiek :) - 21-10-2011, 09:51

cns80 napisał/a:
Zgodnie z przepisami o recyclingu to nie chwaliłbym się tym publicznie, bo kara z WIOŚ może przewyższyć wartość twojego Lancera ;) Wczoraj czytałem wyniki kontroli dla województwa mazowieckiego za 2010r. i widzę że się za to biorą powoli.

Dziękuje za zwrócenie na to uwagi.
mogą mnie kontrolować jak chcą i ile chcą :)
To co można użyć ponownie zostaje sprzedane a to czego nie idzie użyć po raz kolejny (np tulejki zawieszenia) idzie z budą na złom. Wszystko w pełni legalne i ekologiczne. Tym bardziej, że auto nie stoi na jakimś podwórku, tylko u mechanika który wie jak to robić.
cns80, zgodnie z zasadami forum które sądzę, że bardzo dobrze znasz od sprzedawania części jest dział sprzedam a nie podpis, dlatego nie nie napisałem że wyprzedaje auto na części. Proszę Cie jeśli nie wiesz do końca co jest grane nie czepiaj się.

bongo_22 - 21-10-2011, 10:26

Misiek :) napisał/a:
A mnie ciekawi czy dalej będzie skrzyżowanie jednopoziomowe przy wileńskim?
Mam nadzieje,że nie zrobią skrzyżowania wielopoziomowego jak na węźle Marsa, czyli tu gdzie duży ruch każdego czekają światła (np jadąc od strony reala lub promenady)

Misiek:), a skąd Ci w ogóle przyszło do głowy, że przy Wileniaku może być skrzyżowanie wielopoziomowe? Czytałeś, słyszałeś gdzieś? Idąc tym tropem można się zastanawiać, czy na każdej newralgicznej krzyżówce na trasie metra (ronda Daszyńskiego i ONZ, x Marszałkowska-Świętokrzyska, x Tamka-Topiel :mrgreen: ) będzie robiona wielopoziomówka. :) Zresztą idea robienia skrzyżowania wielopoziomowego przy pl. Wileńskim mija się z celem. Na Targowej w stronę Ratuszowej robi się w jeden pas i to samo w al. Solidarności w stronę mostu. Ciężko tam ze zorganizowaniem zjazdów i wjazdów na wiadukt. Nie wpuszczą też którejś z ulic w ziemię, tą przestrzeń zajmie metro.

m6riano - 21-10-2011, 14:31

Torp12 napisał/a:
Typowe polskie zachowanie: jest zle(komunikacja, ulice) to krytykuja, buduja by poprawic tez zle... No ogarnijcie sie!!

Może i typowe bo jak zwykle jest typowe polskie budowanie...zamiast zacząć od początku..to zaczynają od środka....
Dlaczego nie mogliby np. zacząć od strony jelonek to robić??W tym czasie i za te pieniądze pewnikiem by zbudowali ze 2 stacje więcej i nie musieliby przy tym zamykać połowy miasta(Prosta,Onz,Świętokrzyska, Wileniak)

[ Dodano: 21-10-2011, 19:10 ]
Zobaczcie jakie rodzynki:
http://allegro.pl/listing...hi&us_id=328688

romero - 21-10-2011, 20:40

Torp12 napisał/a:
bongo_22 napisał/a:
Torp12, wiemy co budują ale dlaczego zamykać most, którym chociażby można by było dojechać do szpitala praskiego.

Widac przebudowa i budowa wymaga ograniczenia ruchu z tego kierunku...

O kurde jaki Ty "INTELIGIENTNY" jesteś.

koszmarek - 21-10-2011, 20:44

chyba trochę przesadzacie :roll:
romero - 21-10-2011, 20:48

Należy zamknąć wjazd do Wa-wy z każdej strony ,zrobić drogi,wybudować ze cztery linie metra i dopiero otworzyć .

[ Dodano: 21-10-2011, 20:52 ]
koszmarek napisał/a:
chyba trochę przesadzacie

oczywiście "koszmarku"

m6riano - 21-10-2011, 21:09

romero napisał/a:
Należy zamknąć wjazd do Wa-wy z każdej strony ,zrobić drogi,wybudować ze cztery linie metra i dopiero otworzyć .

Też jestem za tym...tylko niech jeżdżą taksówki i ztm..;-)

Misiek :) - 21-10-2011, 21:20

m6riano napisał/a:
Zobaczcie jakie rodzynki:
http://allegro.pl/listing...hi&us_id=328688

mam 11 mitsubishi w skali 1/43 i 7 w skali 1/87 (makieta kolejowa).
Jest mały kawałek mojej kolekcji skromnie się chwaląc :P

m6riano - 22-10-2011, 03:42

Co byście kupili:

czy:

uzasadnij swój wybór (chyba że zarabiasz 100tys/mies. wtedy wszystko jasne...;-)

[ Dodano: 22-10-2011, 14:06 ]
co to za wynalazek:
http://www.ebay.co.uk/itm...=item336d56284d

SPIDER-ek - 22-10-2011, 22:29

m6riano, żadne z tych 3 drzwi to za mało, a drugi za długi. Oba szkaradne.

Wersje które mamy są idealne

Misiek :) - 22-10-2011, 22:34

m6riano, jeżeli to:

SPIDER-ek - 22-10-2011, 22:58

Misiek :) , no to już bardziej przemawia do mnie pomimo 3d
bongo_22 - 22-10-2011, 23:21

No to może taki coupe :)

[ Dodano: 22-10-2011, 23:39 ]
m6riano napisał/a:

co to za wynalazek:
http://www.ebay.co.uk/itm...=item336d56284d

Wygląda mi na budę Legnuma ze swapem silnika 2,4 GDi