Nasze Miśki - Pajęcza sieć na Mitsu by SPIDER-ek
Owczar - 31-07-2012, 10:12
Ale nikt nie napisał, że dynamiczne rozpędzanie to jazda do 6k. Mocniej wciśnięty gaz, ale zmiana biegów w rozsądnym zakresie. Dlatego AT nie pozwala jeździć ekonomicznie, bo mocne wciśnięcie gazu oznacza dla niej przeciąganie. Chyba, że użyjesz tiptronica.
tomrom - 31-07-2012, 10:15
Torp12 napisał/a: | Nie no Chłopaki nie wmowicie mi ze rozpedzenie sie od 0 do 100km/h z butem w podlodze dojezdzajac do 5,5 tys obrotow jest bardziej ekonomiczne niz spokojne nacisniecie gazu i zmiana biegu przy 3-3,5 tys:] |
Jak z jedynki (lub dwójki )na piątkę przełączysz to tak
Torp12 - 31-07-2012, 10:46
Owczar napisał/a: | Ale nikt nie napisał, że dynamiczne rozpędzanie to jazda do 6k. Mocniej wciśnięty gaz, ale zmiana biegów w rozsądnym zakresie. |
Nie no Owczar, Spiderek napisal "szybkie rozpedzanie sie do danej predkosci". A szybko rozpedzasz sie wykorzystujac pelna moc silnika, czyli trzeba go wkrecic wyzej, a mocniej otwarta przepustnica tez "pochlonie" wiecej paliwa:)
Owczar - 31-07-2012, 10:56
Ale nie napisał najszybsze możliwe rozpędzanie Ja bym dopisał, pedał gazu wciśnięty na maks 70%. Przy 80% już nie jest eko bo jest pętla otwarta.
polaff - 31-07-2012, 11:08
Owczar, a skąd wiesz kiedy jest 70 a kiedy 80%?
Owczar - 31-07-2012, 11:21
70 to trochę więcej niż połowa Trzeba to wyczuć, ale jak masz UKP to widać na wykresie sondy kiedy jest w pętli otwartej
m6riano - 31-07-2012, 13:36
Owczar napisał/a: | ale jak masz UKP |
no właśnie...kiedy montujem...?;-)
SPIDER-ek - 31-07-2012, 15:24
Owczar napisał/a: | Ale nie napisał najszybsze możliwe rozpędzanie |
Dokładnie tak, nie napisałem że trzeba pałowac silnik, tylko żeby szybciej się rozpędzić i utrzymywać stałą prędkość, czyli jak najszybciej przejść do delikatnego muskania pedału gazu bo i tak jedziesz z prędkością jaką już chcesz, ale bez przesady żeby do odcięcia doprowadzać
Owczar napisał/a: | Dlatego AT nie pozwala jeździć ekonomicznie, bo mocne wciśnięcie gazu oznacza dla niej przeciąganie. Chyba, że użyjesz tiptronica. |
Nie zgodze się, naciśnij mocniej i wystarczy że na chwilę tylko popuścisz (czyli zawachasz się) i przerzuci bieg.
Owczar - 31-07-2012, 15:30
SPIDER-ek napisał/a: | Nie zgodze się, naciśnij mocniej i wystarczy że na chwilę tylko popuścisz (czyli zawachasz się) i przerzuci bieg. |
No tak, ale dla mnie to nie jest rozwiązanie, bo auto przestaje wtedy przyśpieszać, a jak przerzuci i znowu wcisnę gaz jak wcześniej to zrzuci.
SPIDER-ek - 31-07-2012, 15:37
Owczar, zredukuje jak mu znowu mocniej naciśniesz i zależy ile jeszcze miałeś obrotów gdy puściłeś gaz.
Widzę że na temat AT i jazdy nim, można by ładny elaborat napisać:) Tym bardziej że jeszcze inaczej jest podczas sekwencyjnej zmiany.
Owczar - 31-07-2012, 16:02
Ten AT jest nawet inteligentny, ale wiadomo, że nigdy nie będzie robił tak jak kierowca by chciał Myślałem nad łopatkami przy kierownicy, ale jestem ostatnio tak zaganiany, że nie mam czasu po tyłku się podrapać :/
SPIDER-ek - 31-07-2012, 16:09
Owczar napisał/a: | Ten AT jest nawet inteligentny, ale wiadomo, że nigdy nie będzie robił tak jak kierowca by chciał |
Dlatego dorobili sekwencje żeby człowiek mógł sam sie wykazać
Owczar napisał/a: |
Myślałem nad łopatkami przy kierownicy, ale jestem ostatnio tak zaganiany, że nie mam czasu po tyłku się podrapać :/ |
Ja cały czas myślę, przy obszywaniu kierownicy już miałem tym się zająć, ale niestety nie znalazłem nic ciekawego na allegro co by można było wykorzystać.
major - 31-07-2012, 16:57
deejaymontował w swoim galu łopatki ..chyba od laguny o ile pamiętam, można w tym kierunku poszukać
SPIDER-ek - 31-07-2012, 17:39
Z tego co ja wiem to Bartek ma od Mercedesa łopatki, i to mu ktoś montował.
Nie zmienia to jednak postaci rzeczy żeby wychaczyć fajne łopatki które spasują jest ciężko, bo albo z kierą krocie kosztują, albo brzydkie są.
deejay - 31-07-2012, 22:43
major napisał/a: | deejaymontował w swoim galu łopatki ..chyba od laguny o ile pamiętam, można w tym kierunku poszukać |
Mercedes GLK
http://moto.allegro.pl/me...2516776137.html
|
|
|