To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja

grzesiopol - 11-11-2012, 12:56

mjsystem napisał/a:
hyba nie znasz wątku, że wysnuwasz tak błędne wnioski? :shock:
czytam może nie codziennie ale nadrabiam zasugerowałem sie tym
Firebee napisał/a:
Powiem tak, jest bardzo mało realne lub już praktycznie nierealne by ZLOT odbył się w Ośrodku Fregata w Łebie.. Oni też czytają uwagi, które żeśmy pisali.. Nie bardzo podoba im się ton wypowiedzi na temat Ośrodka (choć być może prawdziwy, nie znam tak dokładnie tego Ośrodka), mają też swoje priorytety itp. itd..
mjsystem napisał/a:
od sierpnia 2013 ośrodek może nie funkcjonować całkowicie przez jakiś czas. Jest to na tyle duże ryzyko, że najlepszym i jedynym sposobem jest całkowite odwołanie zlotu w Łebie.
spoko, wiecej nie musisz mi tłumaczyć, bo tego nie oczekuje, po prostu wyraziłem swoja opinię na ten temat, nie mam do nikogo pretensji ani też żalu i nie oczekuje żadnych odpowiedzi w formie dlaczego, po co itd. :wink: (powyższe utwierdza mnie w mojej opinii na temat tego ośrodka - jak ja miałbym mieć ośrodek i miałby nie funkcjonować normalnie to na pewno nie w okresie sezonu :!: ).

Morfi napisał/a:
grzesiopol, masz mylne pojęcie o organizacji zlotu.
ale ja nic nie pisałem o organizacji zlotu, więc skąd twoje mylne pojęcie na temat mojego mylnego pojecia. :wink: "powieksz swój spokój" jak to powiedziała Lenina Huxley w filmie "Człowiek demolka"
mjsystem - 11-11-2012, 13:08

grzesiopol napisał/a:
spoko, wiecej nie musisz mi tłumaczyć, bo tego nie oczekuje, po prostu wyraziłem swoja opinię na ten temat, nie mam do nikogo pretensji ani też żalu i nie oczekuje żadnych odpowiedzi w formie dlaczego, po co itd. (powyższe utwierdza mnie w mojej opinii na temat tego ośrodka - jak ja miałbym mieć ośrodek i miałby nie funkcjonować normalnie to na pewno nie w okresie sezonu ).

Spokojnie. Nic się nie dzieje. Wyobraź sobie R. Kubicę. Cała Polska oczekuje nowego sezonu 2011 w Formule 1. On ma wypadek....Nie wiadomo kiedy i czy wróci... Podobnie jest z ośrodkiem, nikt nie jest w stanie przewidzieć pewnych sytuacji. A może dla przykładu wybierzemy "Kormorana" i na 3 dni przez zlotem spłonie...(odpukać)
Dlatego tekst w stylu:
(powyższe utwierdza mnie w mojej opinii na temat tego ośrodka - jak ja miałbym mieć ośrodek i miałby nie funkcjonować normalnie to na pewno nie w okresie sezonu ) po prostu nie jest potrzebny...

sveno - 11-11-2012, 19:02

grzesiopol napisał/a:
(powyższe utwierdza mnie w mojej opinii na temat tego ośrodka - jak ja miałbym mieć ośrodek i miałby nie funkcjonować normalnie to na pewno nie w okresie sezonu :!: ).
nie no jak to przeczytałem to mnie krew zalała. grzesiopol, teraz postaw się na miejscu władz ośrodka: wstępnie się zgadzają na taką imprezę, z miejsca dają 50% zniżki, a potem wchodzą tu i czytają komentarze tego typu. Szczerze to ja się nie dziwie czemu się rozmyślili, bo nawet zakładając, że w tym czasie kiedy ma być zlot będą mieli o połowę gości mniej niż nas miało by być, ale po normalnych stawkach, to i tak lepiej na tym wyjdą bo będą mieli mniej sprzątania i jednocześnie więcej gości zadowolonych z pobytu!!! Po co mają brać takich Mitsumaniaków, którzy umieją tylko narzekać? Ludzie opanujcie się
Firebee napisał/a:
A wszyscy do dobrego się szybko przyzwyczajamy.
a niektórym to się nawet w pupach poprzewracało od nadmiaru dobrego na zlotach!!! (Tak grzesiopol, do Ciebie tu pije)

Firebee napisał/a:
Ja już po podwyższeniu tak poprzeczki na ostatnich Zlotach bałbym się zorganizować kolejny, by dorównać atrakcyjnością Wawrzce
też się tego boje. Maniacy spójrzcie na naszych zachodnich sąsiadów, jedyne co im potrzeba na zlocie to: toitoi, budka z kebabem, namiot i kawałek trawnika żeby go gdzieś rozbić i drugi kawałek żeby postawić auto. A u nas? Cofnijcie się kilka stron by przeczytać, że któryś ośrodek został wykluczony bo (uwaga) nie można wprowadzać do niego zwierząt!!!! :shock: :shock: :shock:
Gdzie zmierzamy? Czy za kilka lat kryteriami wyboru ośrodka/hotelu na zlot będzie ilość gwiazdek pod jego szyldem (najlepiej 5) dostęp do basenu i pola golfowego?

Moja propozycja: Ci co najwięcej narzekają niech się wezmą do roboty, niech poszperają w necie, podzwonią gdzie się da i znajdą ośrodek który im odpowiada (i wszystkim tu zgromadzonym) ale pamiętając że cena za nocleg nie może być wyższa niż w zeszłym roku, powodzenia. Wiadomo, że najłatwiej jest siedzieć na dupie i nic nie robić albo tylko narzekać, że w bloku nie-muszą być domki, las i jeziorko dookoła, że musi być wstęp dla zwierzaków a najlepiej to od razu SPA dla pupili, no i oczywiście za darmo bo już sam przyjazd kosztuje, aha no i w takim miejscu żeby każdy miał blisko żeby na ten przyjazd za dużo nie wydać. :evil:

Ktoś już coś zrobił w tej Łebie, masa i spółka zapewne trochę czasu i środków stracili na marne!!!

Zdaje sobie sprawę, ze zaraz posypią się pytania typu: a co Ty zrobiłeś sveno?
Z góry odpowiadam: niewiele, ale na pewno więcej niż większość narzekających, bo obdzwoniłem wszystkie większe ośrodki w Małopolsce, byłem w Sielpi i dalej szukam i dalej próbuje.

Pierwsze pytanie było dokąd to wszystko zmierza?
A drugie brzmi: czy widzicie gdzie jesteśmy? Jest połowa listopada a my jesteśmy w ciemnej grocie. Nie mamy ośrodka i cudem będzie jeżeli znajdziemy jakiś z niezaklepanym terminem w sierpniu 2013, nie mamy sponsora a jak ktoś z wcześniejszych organizatorów wspomniał plany budżetu na przyszły rok robi się w listopadzie we wszystkich większych firmach. Nie mamy organizatorów, bo większość chętnych spłoszyli maruderzy, ale przede wszystkim nie narzekam na to co ktoś już zrobił, bo już mieliśmy ośrodek i organizatorów (nawet jeżeli nie było to do końca dopięte).

Dla mnie zlot 2013 mógłby się odbyć na takiej zasadzie jak w Niemczech: jakieś boisko w centrum Polski, żeby było sprawiedliwie, namiot, natrysk i toitoi, budki z kebabem nie musi być bo wezmę grilla i jakoś te 2 dni na kiełbasie i kaszance wytrzymam, a dlaczego? Bo jadę się spotkać z ludźmi, pogadać z nimi, pośmiać się i napić się piwa. Obejrzeć ich samochody i wymienić się spostrzeżeniami i doświadczeniami, bo wg mnie to jest główna idea zlotu, a cała reszta typu domek, konkursy, dyskoteka, przejazd kolumną to bardzo miły dodatek, ale dalej jest tylko dodatkiem!!!
Rozumiem też, że niektórzy jak nie większość będzie oczekiwała np. bardziej komfortowego lokum niż namiot. OK, ale nie dyskwalifikujcie ośrodków np. za brak miejsca na atrakcje, czy brak domków.

grzesiopol, przemyśl 2 razy swoją ripostę którą chcesz napisać.
P.S. jak trzeba to sobie sam wlepię punkt za wycieczkę interpersonalną. Przepraszam, ale ktoś musiał to napisać w bardziej dobitny sposób.

mkm - 11-11-2012, 19:05

sveno, ja nie wiem czy przypadkiem Fregata nie zmienia właściciela... Wpisz sobie "Fregata Łeba cystersi" w google.
sveno - 11-11-2012, 19:13

Coś mi się pomieszało, tan fragment zaczynający się od "ale przede wszystkim nie narzekam na to co ktoś juz zrobił..." powinien być w akapicie z odpowiedzią na pytanie "a co Ty zrobiłeś sveno?"

[ Dodano: 11-11-2012, 19:16 ]
mkm, czy się zmieni właściciel czy nie to już praktycznie przesądzone, że zlotu tam nie będzie :(

sniegu - 11-11-2012, 19:50

Ja mam Łąkę mam łąkę!!! nawet "czy" i mam konkursy kto najszybciej rozstawi namiot, kto najszybciej rozpali ognisko bez zapałek fajek zapalniczek itd :p
a na poważnie o dziwo popieram Morfiego że naszym targetem jest 2014 no chyba że łąka wchodzi w grę

masa - 11-11-2012, 19:54

Może komuś śmigłowiec podstawić żeby wypoczęty doleciał.
Od dziecka spędzam wakacje w Łebie i pamiętam jak jeszcze parę lat wstecz siedziałem w oknie i obserwowałem wjeżdżające samochody. Ikony polskiej motoryzacji (126p) tablice ze śląska w środku pięcioosobowa rodzina, na dachu bagaże i wbijali się na kemping z namiotami z takim :D uśmiechem.
Ja też lubię wygody ale nie dla nich jadę na zlot.

[ Dodano: 11-11-2012, 19:58 ]
Jestem za łąką, konkursy też kolega podał bardzo rodzinne i wymagające pracy drużynowej więc integracja jest.

Jackall - 11-11-2012, 20:03

Dobrze mówisz Sveno, że można zrobić zlot minimalistycznie. Myślę nawet, że części osób by to pasowało ale pamiętaj też o tym, że spora grupa MM na zlot przyjeżdża z dziećmi i tutaj namioty raczej odpadają :(
Ale w takim razie mam taki pomysł żeby pójść na kompromis i ponownie przemyśleć ośrodek w Borku.
Mają co prawda tylko ok 160 miejsc ale część osób mogłaby nocować w namiotach.
Dodatkowo jest sporo atrakcji więc dla wybrednych też by się coś znalazło :P

I od siebie powiem tylko, że pomimo, że nic nie zrobiłem dla organizacji zlotu to byłoby mi cholernie głupio gdybym po długich rozmowach i prośbach dostał w końcu poparcie oddziału mojej firmy na sponsoring zlotu w Łebie a teraz się okazuje, że nie ma czego sponsorować :cry:

sveno - 11-11-2012, 20:05

sniegu napisał/a:
popieram Morfiego że naszym targetem jest 2014
to siedź i popieraj :) a ja jeszcze powalczę o 2013 :twisted:
sniegu - 11-11-2012, 20:06

Ja siedzę? JA łąkę proponuję :p
sniegu - 11-11-2012, 20:06

Ja siedzę? JA łąkę proponuję :p
mjsystem - 11-11-2012, 20:19

Jackall napisał/a:
Myślę nawet, że części osób by to pasowało ale pamiętaj też o tym, że spora grupa MM na zlot przyjeżdża z dziećmi i tutaj namioty raczej odpadają

Krzyś, uwierz, da się w namiotach.

Cytat:

sveno, ja nie wiem czy przypadkiem Fregata nie zmienia właściciela... Wpisz sobie "Fregata Łeba cystersi" w google.

Zmienił się zarząd, ale to nie jest przyczyna...

sveno napisał/a:
Dla mnie zlot 2013 mógłby się odbyć na takiej zasadzie jak w Niemczech: jakieś boisko w centrum Polski, żeby było sprawiedliwie, namiot, natrysk i toitoi, budki z kebabem nie musi być bo wezmę grilla i jakoś te 2 dni na kiełbasie i kaszance wytrzymam, a dlaczego? Bo jadę się spotkać z ludźmi, pogadać z nimi, pośmiać się i napić się piwa. Obejrzeć ich samochody i wymienić się spostrzeżeniami i doświadczeniami, bo wg mnie to jest główna idea zlotu, a cała reszta typu domek, konkursy, dyskoteka, przejazd kolumną to bardzo miły dodatek, ale dalej jest tylko dodatkiem!!!

jestem za!!!

Mnóstwo zlotów odbywa się przy ognisku, nikt nie narzeka :|

[ Dodano: 11-11-2012, 20:22 ]
sniegu napisał/a:
Ja siedzę? JA łąkę proponuję

I uwierz, że od tego zaczną się nowe zloty.... Może troszkę przesadzam, ale taki kierunek jest bezpieczny.
IMO nie łączmy wakacji, wypoczynku, urlopu ze zlotem. To inna bajka...

Jackall - 11-11-2012, 20:34

mjsystem napisał/a:
uwierz, da się w namiotach.
Wierzę ale ciekawe co powiecie jak mi dziecko będzie w nocy płakało i wszystkich pobudzi :P
mjsystem napisał/a:
IMO nie łączmy wakacji, wypoczynku, urlopu ze zlotem.
Tylko tym razem sporo osób z południa chciało to połączyć bo jechać 500 czy 700 km w stronę na dwa dni jak wiesz jest mało opłacalne. Może za kilka lat jak dzieci mi wyrosną to chętnie bo sami z Agą będziemy jeździć ale teraz muszę przede wszystkim myśleć o nich więc jak się wymęczą tyle h w aucie to jakiś odpoczynek im się należy a dwa dni to za mało :wink:
Firebee - 11-11-2012, 20:56

Nie popadajmy proszę ze skrajności w skrajność.. Zamiast dyskusją zajmijmy się szukaniem ośrodka odpowiedniego dla nas wszystkich oraz nad wyborem organizatorów. Propozycje proszę składać w przygotowanym do tego temacie.
biala190 - 11-11-2012, 21:09

No to trzeba wypier papier swój notesik "Zlot 2013" zatytułowany. Dobrze z tego, że wiem dziś że Łeba wraz z Fregatą odpada, bo bym zapłonęła szczerą nienawiścią i nieukrywaną agresją, gdybym tu na miejscu sfinalizowała ostateczną, oficjalną wymianę pism z mediami i właścicielami co większych atrakcji łebskich, a potem musiała to oficjalnie i pisemnie odkręcać. Czy tutaj jest jakaś czyjaś wina, czy jej nie ma, to bez względu na to i tak coś by mnie pewnie trafiło.

Nawet jak będzie w Zakopcu- my z masą przyjedziemy i będziemy zadowoleni z ludzi, grilla, ogniska i prostych zabaw- mam w domu kilka słoiczków z hasłami do kalamburów :P Pijane kalambury są the best :mrgreen: