Nasze Miśki - Patrykowa Sigma
polaff - 10-05-2016, 06:53
szpala85, podejrzewam, że komplet tarczek kosztuje za 300zł więc koszty są nie duże
szpala85 - 28-05-2016, 10:37
zobaczymy co z tego bedzie
na razie jeździ
btw. wczoraj jak wracałem z niemcowni podczas wyprzedzania i wciśnięciu gazu na full zredukowało bieg i...... wrzuciło na luz ... już myślałem że konwerter poszedł papa .. ale puściłem gaz i z powrotem załapał 4 bieg ..potem było już normalnie
angelos - 30-05-2016, 13:55
szpala85 napisał/a: | zobaczymy co z tego bedzie
na razie jeździ
btw. wczoraj jak wracałem z niemcowni podczas wyprzedzania i wciśnięciu gazu na full zredukowało bieg i...... wrzuciło na luz ... już myślałem że konwerter poszedł papa .. ale puściłem gaz i z powrotem załapał 4 bieg ..potem było już normalnie |
Prawdopodobnie to właśnie objaw zużytych tarczek.
szpala85 - 30-07-2016, 09:19
Czarna bestia na gazzzz ... zrobiła 2000 km bez żadnego problemu .... na pełnym zbiorniku za 60 zł przy obecnej cenie gazu na autostradzie 340 km jestem w szoku
ale i tak nigdy nie zamontuje do mojej pierwszej gazu ona lubi benzynkę
obie sprawują się dobrze
a teraz pytanko gdzie znajduje się komputer od wycieraczek ?
w pierwszej pojawił się taki problem mianowicie jak psikam na szyby to normalnie wycieraczki powinny się automatycznie ruszyć ...tak samo jak daję na pierwszą pozycję przy deszczu powinny co jakiś czas przejechać po tej szybie ... niestety działa tylko dryga pozycja i trzecia .. co się mogło stać ?
wojtas - 30-07-2016, 11:44
W środkowym tunelu kokpitu : https://goo.gl/photos/rxeGu747xKcoC3dTA
Ale moim zdaniem to raczej problem z samym przełącznikiem.
kamilek - 30-07-2016, 23:55
A jak włączysz wycieraczki na "drugiej pozycji" i za chwilę wyłączysz, to wycieraczka robi pełny cykl i wraca na podszybie, czy staje dęba w miejscu, w ktorym akurat przekręciłeś manetkę na "off"?
szpala85 - 31-07-2016, 01:11
własnie wraca na miejsce
i teraz nie wiem ... czy to manetka czy komop ... ale jak to jest ten główny to masakra jakos nie mam checi go przekladac z gazowej sigmy do mojej pierwszej
kamilek - 31-07-2016, 01:27
A widzisz, to problem będzie w czymś innym, niż u mnie. Mam ten sam problem w Galancie - nie działają mi wycieraczki w trybie "auto", za to działa na "1" i na "2", ale właśnie po wyłączeniu manetką zatrzymują się od razu, nie robią pełnego cyklu do podszybia. Mam podejrzanego ( przekaźnik od wycieraczek, pod maską, którego zalała woda, i on niby "cyka" jak przekręcę manetkę, ale co ciekawe, wycieraczki działają także po wyjęciu tego przekaźnika, tak jakby ten przekaźnik odpowiadał tylko za pracę w trybie "auto", a nie za ogólną pracę wycieraczek ) , ale raz, że to, póki co, tylko przypuszczenia (mam drugi na podmianę to się zobaczy), a dwa - u Ciebie w Sigmie może to być zupełnie co innego (no to pomogłem...)
szpala85 - 10-09-2016, 13:12
samo się naprawiło
btw. Lancer SB 2009 1,8 MIVEC
mam kilka pytań :
- radio jest fabryczne w desce (bez tego duzego wyświetlacza lcd) jest wejście AUX ...a czy da radę dodać wejście usb ?
- czy do tego dochodzi jakaś zmieniarka na cd ?
- menu na zegarach jak to się obsługuję ?
- czy jest jakaś szczególna pierdoła co się często psuje ?
- jaki olej zalewać ?
- rozrząd ?
apikus - 11-09-2016, 09:49
Podjedź pogadamy o Lancerze.
szpala85 - 23-10-2016, 00:55
apikus, Mało czasu miałem ostatnio ...
już nie trzeba ... lancera nie ma
update :
pierwsza sigma (bez gazu) ... z tygodnia na tydzień czuję dziwny przyrost mocy silnika ..zaczynam się niepokoić że coś się dzieje ... dlatego po wymianie oleju jadę na hamownię sprawdzić o co kaman
druga sigma (na gaz ) ... jeździ dalej do roboty i wraca bez problemów ... tu akurat mocy nie ma od początku więc jest ok hehe
btw. ciekawe jakie ubezpieczenie mi teraz dowalą za dwie sigmy
Ziemba. - 24-10-2016, 21:32
szpala85 napisał/a: |
pierwsza sigma (bez gazu) ... z tygodnia na tydzień czuję dziwny przyrost mocy silnika ..zaczynam się niepokoić że coś się dzieje ... dlatego po wymianie oleju jadę na hamownię sprawdzić o co kaman |
A to nie wrażenie po przesiadaniu się z czarnej do szarej?
lukasz12 - 25-10-2016, 00:56
Ja tam za bardzo zgryźliwy nie chce być, ale byli i na forum tacy co twierdzili, że osiągnęli 250 hp z Sigmowego silnika poprzez wymianę samych wtrysków. A ja zawsze myślałem że do wyprodukowania większej mocy trzeba więcej paliwa i więcej powietrza żeby spalić to paliwo
szpala85 - 25-10-2016, 21:36
Ziemba., no właśnie nie mam ją już jakiś czas i wiem jak jeździła ... teraz to co innego ... ogólnie zauważyłem dziwny zapach spalin ... więc nie wiem
Łukasz ja nic nie wymieniałem hehe i nie ma takiej opcji abym wymieniał ... zobaczymy na hamowni co ten silnik ma do zaoferowania i czy mam się niepokoic
lukasz12 - 03-11-2016, 20:49
szpala85 napisał/a: | Ziemba., no właśnie nie mam ją już jakiś czas i wiem jak jeździła ... teraz to co innego ... ogólnie zauważyłem dziwny zapach spalin ... więc nie wiem
Łukasz ja nic nie wymieniałem hehe i nie ma takiej opcji abym wymieniał ... zobaczymy na hamowni co ten silnik ma do zaoferowania i czy mam się niepokoic |
Ja to napisałem ironicznie, wtajemniczone osoby wiedzą do czego nawiązywałem
Ogólnie to manual a automat to zupełnie inne wrażenia z jazdy - ale uważam że to tylko kwestia subiektywnych odczuć.
|
|
|