To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA

Bizi78 - 01-03-2014, 14:25

fergul11 napisał/a:
A 30€ to i tak tanio za lekcję dla młodej . :wink:

Odliczysz jej z kieszonkowego :mrgreen: .
Za naukę się płaci :wink: .

fergul11 - 01-03-2014, 16:47

Bizi78 napisał/a:
Odliczysz jej z kieszonkowego
Jak jej zaskórniaki odliczę to wyciągnie w innym sposób , szkoda zachodu i tak była zesrana całym zajściem .
30€ to jest normalna stawka za godzinę nauki jazdy na firmowym aucie osobowym, można też wynająć instruktora żeby jeździć swoim , ale trzeba dopisać ucznia do ubezpieczenia (bo ubezp,jest na kierowcę nie na auto),a to spora kwota jest + ewentualne zniszczenia lub zużycie ,jak to u młodego kierowcy ,sprzęgło etc.
mjsystem napisał/a:
Rzeczywiście szybko. Całe szczęście
15 km od domu mam złomowisko aut i byłem tam w listopadzie z kolegą i pamiętałem że stał tam gal sport , na szczęście kolor szkła ten sam .
Marcin-Krak - 01-03-2014, 17:44

JCH napisał/a:
Byłem dzisiaj na "rowerowej masie krytycznej" :)

W Krakowie, to do rękoczynów podobno dochodziło między kierowcami, a rowerzystami.
I ogólnie kierowcy i część fanów komunikacji miejskiej są anty rowerowi. Nazywają rowerzystów terrorystami i w ogóle. Mają np pretensje, że jeżdżą ulicami i blokują autobusy albo tramwaje. Tylko nikt nie pomyśli, że gdyby była odpowiednia infrastruktura, to by do tego nie dochodziło :P
Amen :D

mkm - 01-03-2014, 17:46

:mrgreen: Trafiłem na nich wczoraj :mrgreen: Na szczęście w kierunku przeciwnym, ale jak zobaczyłem radiowozy blokujące drogę to już ciskałem wulgaryzmy, że kolejna akcja trzeżwość i kogoś fantazja poniosła z doborem miejsca :mrgreen:
mjsystem - 01-03-2014, 20:15

Marcin-Krak napisał/a:
W Krakowie, to do rękoczynów podobno dochodziło między kierowcami, a rowerzystami.

Dziś wyrzuciłem z siebie cała wiązankę soczystej łaciny i 200A poszło z akumulatora na sygnał dźwiękowy, jak pewna rodzinka.pl (tatuś z dzieckiem i mamusia) przejechali mi przed samym nosem przez przejście dla pieszych. A najlepsza ich reakcja: "ale ło so chodzi" :shock:

wojtas - 01-03-2014, 20:54

Nie jesteś jedyny, dzisiaj potrąciłbym gościa który zamiast popatrzeć co robi, słuchał sobie muzyki i miał wszystkich i wszystko w pompie wchodząc na jezdnię.
fergul11 - 03-03-2014, 00:56

wojtas napisał/a:
słuchał sobie muzyki i miał wszystkich i wszystko w pompie
Taa słuchawki w uszach i ma swój świat , a ty myśl za głąba żeby na wózku nie skończył :roll:
mjsystem - 03-03-2014, 12:46

fergul11 napisał/a:

wojtas napisał/a:
słuchał sobie muzyki i miał wszystkich i wszystko w pompie
Taa słuchawki w uszach i ma swój świat , a ty myśl za głąba żeby na wózku nie skończył

Jak byłem małym dzieckiem, moja babcie powtarzała, jakim to dobrym kierowcą jest mój tata. Zawsze mówiła: ma oczy dookoła głowy. Jakoś wziąłem to do siebie i do dziś myślę za innych. Jestem pewien, że uniknąłem i będę unikał wielu przypadków potencjalnego i realnego zagrożenia(odpukać).
I powiedzcie mi, że kształtowanie dzieci nie ma sensu. :wink:

pamar - 03-03-2014, 14:32

... przypominam o 1% dla:

1% podatku na rzecz Akcji MitsuManiaki Dzieciom »

W tym roku proponujemy Wam trzy formy przekazania 1% podatku na rzecz Akcji MitsuManiaki Dzieciom

1. Przekazujemy 1% podatku na nr KRS: 0000265120 i dopisujemy "MitsuManiaki Dzieciom" (cel szczegółowy)

Powyższe kwoty podatku trafiają do Fundacji Podkarpackie Hospicjum dla Dzieci z siedzibą w Rzeszowie. Kwoty z dopiskiem "MitsuManiaki Dzieciom" są traktowane jako wpłaty czysto od naszej Akcji i będziemy mogli rozdzielić je między marzenia dzieci będące pod opieką tego konkretnie Hospicjum.

2. Pamiętajmy też o naszej podopiecznej Kamilce:

Pomóc można także oddając swój 1% podatku na konto Fundacji ''Iskierka''
1) Nazwa organizacji : Fundacja ''ISKIERKA'' na rzecz dzieci z chorobą nowotworową
2) Nr KRS: 0000248546
Cel Szczegółowy: Kamila Sikorska

3. Synek naszego MitsuManiaka - Piotruś
KRS: 0000037904
Cel szczegółowy1%: 11553 Zwoliński Piotr

Tutaj też warto zajrzeć:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=64499

wojtas - 03-03-2014, 15:00

mjsystem napisał/a:
i do dziś myślę za innych.

Dla mnie to podstawowe założenie w ruchu drogowym, mieć ograniczone zaufanie dla innych uczestników ruchu.

pamar napisał/a:
przypominam o 1%

Pamiętamy :D

fergul11 - 03-03-2014, 23:49

Tytuł CAR of the year 2014 podobno zdobył jakiś Peugot ? Moim zdaniem powinien tytuł Cara wygrać Putin :wink:
tomusn - 04-03-2014, 12:10

tradycyjnie
mjsystem - 04-03-2014, 12:51

fergul11 napisał/a:
Tytuł CAR of the year 2014 podobno zdobył jakiś Peugot

tomusn napisał/a:
tradycyjnie

Nie wnikając ale: na pewno niska emisja spalin z małego turbo, ekologiczne materiały, recykling, ergonomia i design. Do tego na pewno cena. Peugeoty nie są brzydkie, więc szansa na tytuł potencjalnie zawsze istnieje. No i brak ceł i akcyz na terenie EU.

tomusn - 04-03-2014, 12:53

nie na tę część zdania odpowiedziałem :)
mjsystem - 04-03-2014, 12:58

Cytat:
nie na tę część zdania odpowiedziałem

Tomek :P A wiesz co to zaznaczenie? :lol: :lol: :lol: