Nasze Miśki - Za(Avance)owany Srebrny EA5A by mjsystem
Misiek :) - 21-02-2015, 17:09
Ja zawszę woże zapasówkę, zainwestowałem z koło dojazdowe
Co do śruby... ja miałem wbitą śrubę podobnie jak Ty... przez 3 sezony nie dawała o sobie znać, potrafiłem zamknąć budzik (droga na Elbe Treffen, niemiecka autostrada), był też hamowany... nawet powietrze nie schodziło... A opona skończyła z felgą w piwnicy bo zmieniłem alusie na 17"
eremita - 21-02-2015, 17:54
mjsystem napisał/a: | A jakby nagle rozerwało oponę? Laweta? |
Może być laweta, opłacana przez ubezpieczyciela
Ja osobiście raz uciekając przed gościem lecącym na czołówkę poszedłem poboczem efekt dwie felgi pogięte, powietrze zeszło
W Karpaczu ktoś tak się bawił na sylwestra że pociął wszystkie opony na parkingu samochodom na numerach rejestracyjnych zaczynających się na P i F w tym był mój Colt i to na nowych oponach które kupiłem dwa tygodnie wcześniej
W obu przypadkach zapas nie pomoże.
W zeszłym roku jak nigdy zabrałem zapas jadąc na wakacje, jak wyjeżdżaliśmy z ośrodka do domu najechałem na kawał blachy i przeciąłem oponę.
I cieszyłem się że mam zapas, a z drugiej strony znajomy powiedział mi "Zakładałeś kłopoty to przyszły do Ciebie"
Po przeczytaniu "Potęgi Podświadomości" stwierdzam że coś w tym może jest
Ale po to wykupuję AC i Asistance żeby się tym nie martwić
Tomek - 22-02-2015, 10:03
Widzialem wczoraj na własne oczy. Nie było czasu się przyglądać za bardzo, ale brzmi ładnie.
Tylko mjsystem naciągnij sobie pasek od wspomagania, albo wymień, bo mi połowę wsi obudziłeś
mjsystem - 22-02-2015, 16:35
Tomek napisał/a: | Tylko mjsystem naciągnij sobie pasek od wspomagania, albo wymień, bo mi połowę wsi obudziłeś | Będzie wymiana.
Bizi78 - 11-03-2015, 17:52
Jak tam Sławku, maskę otwarłeś, bo od spota w Krakowie cisza w temacie .
mjsystem - 11-03-2015, 18:05
Bizi78 napisał/a: | Jak tam Sławku, maskę otwarłeś, bo od spota w Krakowie cisza w temacie | Cisza, bo maski nie otwierałem
Jak znajdę kilka $ i uzbieram więcej części, to auto pójdzie do naprawy.
Bizi78 - 11-03-2015, 18:08
mjsystem napisał/a: | Cisza, bo maski nie otwierałem |
Ale chyba miałeś oleju dolać, jak mnie pamięć nie myli .
robertdg - 11-03-2015, 18:14
Linka się zerwała
mjsystem - 12-03-2015, 13:12
Bizi78 napisał/a: | Ale chyba miałeś oleju dolać, jak mnie pamięć nie myli . |
No...
robertdg napisał/a: | Linka się zerwała | Nie, ale blokuje...
robertdg - 22-03-2015, 20:42
Dobrze wiedzieć, że od zaliczenia porządnej dziury potrafi zniszczeniu ulec mechanizm "kolizyjny" pasa bezpieczeństwa - to ten sam mechanizm który wspólpracuje z blokadą pasa na etapie mocnego szarpnięcia, powoduje to zniszczenie mechanizmu zwortnego pasa odpowiedzialnego za zwijanie, jednymi słowy jak się pas rozwinał i już sie nie zwija to nalezy go wymienić.
mjsystem - 22-03-2015, 21:13
robertdg napisał/a: | Dobrze wiedzieć, że od zaliczenia porządnej dziury potrafi zniszczeniu ulec mechanizm "kolizyjny" pasa bezpieczeństwa - to ten sam mechanizm który wspólpracuje z blokadą pasa na etapie mocnego szarpnięcia, powoduje to zniszczenie mechanizmu zwortnego pasa odpowiedzialnego za zwijanie, jednymi słowy jak się pas rozwinał i już sie nie zwija to nalezy go wymienić. | .
Otwieranie maski też działa. Jak na rajdzie
Bizi78 napisał/a: | Ale chyba miałeś oleju dolać, jak mnie pamięć nie myli |
Pół stanu
fj_mike - 22-03-2015, 22:17
mjsystem napisał/a: | Otwieranie maski też działa. Jak na rajdzie |
To wyjąć i przesmarować
U mnie też zaczyna przycierać.
mjsystem - 23-03-2015, 11:16
fj_mike napisał/a: | To wyjąć i przesmarować | Wyjęta. Całkiem wyjęta
Dziś mi się złamał zacisk klemy "+". Tak bez powodu, pewnie po to, żeby życie miało smaczek
robertdg - 23-03-2015, 18:54
mjsystem napisał/a: | Dziś mi się złamał zacisk klemy "+". Tak bez powodu, pewnie po to, żeby życie miało smaczek | Wiedziała kiedy
mjsystem - 24-03-2015, 08:30
robertdg napisał/a: | Wiedziała kiedy | Żebyś wiedział
|
|
|