To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Za(Avance)owany Srebrny EA5A by mjsystem

Misiek :) - 21-02-2015, 17:09

Ja zawszę woże zapasówkę, zainwestowałem z koło dojazdowe :)
Co do śruby... ja miałem wbitą śrubę podobnie jak Ty... przez 3 sezony nie dawała o sobie znać, potrafiłem zamknąć budzik (droga na Elbe Treffen, niemiecka autostrada), był też hamowany... nawet powietrze nie schodziło... A opona skończyła z felgą w piwnicy bo zmieniłem alusie na 17"

eremita - 21-02-2015, 17:54

mjsystem napisał/a:
A jakby nagle rozerwało oponę? Laweta?

Może być laweta, opłacana przez ubezpieczyciela :wink:

Ja osobiście raz uciekając przed gościem lecącym na czołówkę poszedłem poboczem efekt dwie felgi pogięte, powietrze zeszło

W Karpaczu ktoś tak się bawił na sylwestra że pociął wszystkie opony na parkingu samochodom na numerach rejestracyjnych zaczynających się na P i F w tym był mój Colt i to na nowych oponach które kupiłem dwa tygodnie wcześniej :evil:

W obu przypadkach zapas nie pomoże.

W zeszłym roku jak nigdy zabrałem zapas jadąc na wakacje, jak wyjeżdżaliśmy z ośrodka do domu najechałem na kawał blachy i przeciąłem oponę.
I cieszyłem się że mam zapas, a z drugiej strony znajomy powiedział mi "Zakładałeś kłopoty to przyszły do Ciebie"
Po przeczytaniu "Potęgi Podświadomości" stwierdzam że coś w tym może jest :wink:

Ale po to wykupuję AC i Asistance żeby się tym nie martwić :mrgreen:

Tomek - 22-02-2015, 10:03

Widzialem wczoraj na własne oczy. Nie było czasu się przyglądać za bardzo, ale brzmi ładnie.
Tylko mjsystem naciągnij sobie pasek od wspomagania, albo wymień, bo mi połowę wsi obudziłeś :mrgreen:

mjsystem - 22-02-2015, 16:35

Tomek napisał/a:
Tylko mjsystem naciągnij sobie pasek od wspomagania, albo wymień, bo mi połowę wsi obudziłeś
Będzie wymiana. :lol: 8)
Bizi78 - 11-03-2015, 17:52

Jak tam Sławku, maskę otwarłeś, bo od spota w Krakowie cisza w temacie :wink: .
mjsystem - 11-03-2015, 18:05

Bizi78 napisał/a:
Jak tam Sławku, maskę otwarłeś, bo od spota w Krakowie cisza w temacie
Cisza, bo maski nie otwierałem :roll:
Jak znajdę kilka $ i uzbieram więcej części, to auto pójdzie do naprawy.

Bizi78 - 11-03-2015, 18:08

mjsystem napisał/a:
Cisza, bo maski nie otwierałem :roll:

Ale chyba miałeś oleju dolać, jak mnie pamięć nie myli :wink: .

robertdg - 11-03-2015, 18:14

Linka się zerwała :?:
mjsystem - 12-03-2015, 13:12

Bizi78 napisał/a:
Ale chyba miałeś oleju dolać, jak mnie pamięć nie myli .

No... :?
robertdg napisał/a:
Linka się zerwała
Nie, ale blokuje...
robertdg - 22-03-2015, 20:42

Dobrze wiedzieć, że od zaliczenia porządnej dziury potrafi zniszczeniu ulec mechanizm "kolizyjny" pasa bezpieczeństwa - to ten sam mechanizm który wspólpracuje z blokadą pasa na etapie mocnego szarpnięcia, powoduje to zniszczenie mechanizmu zwortnego pasa odpowiedzialnego za zwijanie, jednymi słowy jak się pas rozwinał i już sie nie zwija to nalezy go wymienić.
mjsystem - 22-03-2015, 21:13

robertdg napisał/a:
Dobrze wiedzieć, że od zaliczenia porządnej dziury potrafi zniszczeniu ulec mechanizm "kolizyjny" pasa bezpieczeństwa - to ten sam mechanizm który wspólpracuje z blokadą pasa na etapie mocnego szarpnięcia, powoduje to zniszczenie mechanizmu zwortnego pasa odpowiedzialnego za zwijanie, jednymi słowy jak się pas rozwinał i już sie nie zwija to nalezy go wymienić.
. :wink:
Otwieranie maski też działa. Jak na rajdzie :twisted:
Bizi78 napisał/a:
Ale chyba miałeś oleju dolać, jak mnie pamięć nie myli

Pół stanu :wink:

fj_mike - 22-03-2015, 22:17

mjsystem napisał/a:
Otwieranie maski też działa. Jak na rajdzie

To wyjąć i przesmarować :P
U mnie też zaczyna przycierać.

mjsystem - 23-03-2015, 11:16

fj_mike napisał/a:
To wyjąć i przesmarować
Wyjęta. Całkiem wyjęta :lol:
Dziś mi się złamał zacisk klemy "+". Tak bez powodu, pewnie po to, żeby życie miało smaczek :roll:

robertdg - 23-03-2015, 18:54

mjsystem napisał/a:
Dziś mi się złamał zacisk klemy "+". Tak bez powodu, pewnie po to, żeby życie miało smaczek :roll:
Wiedziała kiedy :lol:
mjsystem - 24-03-2015, 08:30

robertdg napisał/a:
Wiedziała kiedy
Żebyś wiedział :lol: