To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy

Fragu - 30-11-2017, 07:09

Napiszę krótko - zazdroszczę :D

Nagraj proszę jak to brzmi w aucie w pełnym zakresie obrotów. :wink:

jacek11 - 30-11-2017, 08:35

Bardzo ładnie :)
Pawel1988 - 30-11-2017, 11:03

Powiem tak robota wykonana w skali od 1-5 na 5 + . Plus za to że nawet sprawy wyglądają pięknie . Wiem bo widziałem :D . No i ta konserwacja wykonana wzorowo, A co tu dużo mówić : naprawdę wzorowo utrzymany outlander i robiony z głową. Dzięki za udany dzień :D
Bzyk_R1 - 01-12-2017, 10:23

Dzięki chłopaki za miłe słowa ;-) czas zabrać się za wygląd zewnętrzny i wnętrze. Cały czas chodzi mi po głowie radio 2 DIN zobaczymy... :-D

Fragu, obiecuję nagrać. Mam filmik po tym jak wyciąłem katy a teraz nagram dla porównania ja brzmi komplet. Jak chcesz pełny zakres obrotów to muszę poczekać na lepsze warunki pogodowe :-D ogólnie założyłem nową sprawną sondę lambda i CE zgasł więc pora na krótki onboard :-D

Bzyk_R1 - 01-12-2017, 16:17

Późnym wieczorem musiałem iść do outlandera po elm.a żeby koledze sprawdzić w Lagunie czemu świeci CE. Zrobiłem takie foto przy świetle latarni bez lampy. Ładnie wyszło imo.

staszq2 - 02-12-2017, 11:01

No to się porobiło... :mrgreen: Gratki za tą srebrną strzałę :wink: Sam jestem ciekaw co wypluje na hamowni, na pewno więcej tylko jak bardzo wyciągnie moc i moment w zależności od obrotów, czekamy czekamy ... P.S. sonda o której piszesz to nowa nowa czy nowa stara? :mrgreen:
Bzyk_R1 - 02-12-2017, 11:23

Dzięki Stasiu. Sam jestem ciekaw co będzie ale nie wiadomo kiedy uda się pojechać na hamowanie. Sonda jest nowa stara ;-) działa wyśmienicie.

Zapomniałem napisać że Blow-off zaczął pracować inaczej, tzn turbina szybciej się pompuje na dole i nawet lekkie muskanie gazu powoduje przyjemne pssst pssst, nareszcie zrozumiałem jak to się dzieje w tych mega tuningowanych autach, które psykają radośnie bez żadnego wysiłku :-D

mkm - 04-12-2017, 02:08

Bzyk_R1, hamuj go przed strojeniem - efekt masz bardziej w głowie niż pod maską - kupiłeś dobrą puszkę to kilka koni mogłeś ugrać, ale "ciągnięcie od dołu", "wkręcanie turbiny" to niestety efekt dżwięku.
Zawsze tak jest :D
Pamiętam jak Weteran ryczał i tez mi się wydawało, że się kręci jak dziki, hamownia wypluła ponad 120KM a od pełnej serii (Fuksa) dostał potężne baty w każdym zakresie obrotów :wink:

Bzyk_R1 - 04-12-2017, 08:18

mkm, Ty to umiesz człowieka pocieszyć...

W kwestii wyjaśnienia, będzie strojenie ale LPG, takie rutynowe co 10kkm, oprogramowanie auta nie będzie ruszane. A kwestia mocy to nie moje bujanie w obłokach tylko potwierdzony w kilku egzemplarzach efekt zmiany fabrycznego tłumika końcowego. A co wyjdzie to zobaczymy.

Owczar - 04-12-2017, 10:07

Przy turbo wydech powinien dać wymierne profity, ale nie wiem czy aż takie by były odczuwalne.

mkm może mieć rację, ale bez hamowni można tylko gdybać ;) Choć chyba nie to w tym wydechu jest najważniejsze :)

Bzyk_R1 - 04-12-2017, 11:02

Ależ oczywiście, pościg za mocą już zakończyłem przecież wiesz Owczar, pisaliśmy o tym, pisałem o moich subiektywnych odczuciach a hamować pojadę dla swojej wiedzy i w celach badawczych, co by nie gderać ile to teraz nie ma. Cyferki nie są ważne, auto teraz po prostu wywołuje radość z jazdy :-D
Owczar - 04-12-2017, 11:07

I to jest najważniejsze! Ta radość :)

Bardzo fajny projekt, z głową i pomysłem.

Jedynie naklejki mi się nie podobają :P Nie lubię naklejek na aucie i tylko dlatego ;)

Bzyk_R1 - 04-12-2017, 11:23

Musi być coś co kole w oczy :-D to powiem Ci że już prawie zabudowałem brzeg szyby. Ostatnia wlepa "4G63T inside" taka ala logo intela i kończę z nalypkami ;-)
Bzyk_R1 - 07-12-2017, 11:36

Dziennik pokładowy:

W dniu dzisiejszym pojechałem do starych znajomych z Gaz-Parts na kolejne strojenie z AFR i wymianę filtra po 10kkm. Stan licznika 171500. Obejrzeliśmy go z każdej strony, Pan Krzysiu pochwalił wydech że profeska zrobione :D diagnoza na przyszłość: Lać i śmigać. Poniżej fotka jak zwykle dla wzrokowców i tych co lubią oglądać foty, jak również wrzucam oscylogram z jazdy na LPG. Myślę że bardziej obeznani w temacie mogą coś z niego odczytać ;) ACR01 obrabia cały czas.

Oscylogram

A tutaj taki bonusik na szybko :-D od razu mówię że nagrywane kalkulatorem i trochę dźwięk przekłamuje.

outlandera turbo free ride

Owczar - 09-12-2017, 01:30

Acr01 daje rade? Bez wspomagania pb?