Nasze Miśki - moje CA0...
mkm - 21-09-2009, 23:49
Domyslilem sie.
Nie wiem... ja mam lęki przed ekspyrymentami przy hamulcach.
Ja bym Ci radzil skompletowac reszte i przekladac komplet. Tyl zostawiasz?
londolut - 21-09-2009, 23:53
mkm napisał/a: | Ja bym Ci radzil skompletowac reszte i przekladac komplet. Tyl zostawiasz? | Mam komplet. Jarzma, zaciski, tarcze i brand new klocki Nie chciałem odkręcać przewodu od zacisku bo myślałem, że ma taką samą szerokość ale to nie możliwe bo tarcza jest szersza. Wątpię żeby klocki były węższe
Nie chciał bym zerwać gwintu na przewodzie.
Tył zostaje - bęben to najlepsza rzecz w zimę
rosomak1983 - 22-09-2009, 00:19
londolut napisał/a: | Tył zostaje - bęben to najlepsza rzecz w zimę |
zreszta z tego co wiem bebny z tyłu w 1.3 i 1.6 sa identyczne i bardzo prawdopodobne ze cała reszta też...
londolut - 22-09-2009, 00:41
W tył się nie zagłębiałem Jutro będę czyścił tarcze a w środę na 90% się za to wezmę.
pyjte - 22-09-2009, 11:44
londolut napisał/a: | Swap na wentylowane z CA4A | Zaczynają się zabiegi przed silnikowe , no, no .
P.S w końcu wiem gdzie jest ta twoja fabryka szrotów
londolut - 24-09-2009, 14:37
Dzisiaj zakończyłem półroczne zmagania z budą. Dziś dodałem ostatni akcent i powiem wam, że samochód zmienił drastycznie wygląd. Jest kilka małych niedociągnięć ale spróbuję to zniwelować w sobotę.
Fotki jutro
pyjte - 24-09-2009, 15:09
No właśnie pochwal się ostatnia drobnostką zmiany wyglądu
londolut - 24-09-2009, 15:32
pyjte, jutro z rańca zapodam foty Stage I - wygląd jest ukończony
Jogurt - 24-09-2009, 21:07
wkońcu zrobiłeś słupki ?
londolut - 24-09-2009, 21:09
Jogurt napisał/a: | wkońcu zrobiłeś słupki ? | Si Dziś rano na szybciora Jeden jest do poprawy ale została folia więc szybko się z tym uwinę
Morfi - 25-09-2009, 10:18
Czekamy na fotki
londolut - 25-09-2009, 19:56
Obiecane foty. Na razie tylko 2 ale jutro nadrobię tylko umyję wariata
W sobotę, o ile pozwoli czas, pogoda i jeśli prowadnice podejdą ze starych hamulców będę robił swap na wentylowane tarcze od CA4A. Również, o ile pozwolą warunki, będą foty
Dostałem dziś paczuszkę :
- osłony na półosie
- uszczelka kolektora wydechowego
- regenerator pompki sprzęgła
- kompletne sprzęgło EXEDY - prosto od naszych skośnookich braci.
W zeszłym tygodniu dostałem:
- świece Denso
- klocki Textar
- uszczelkę dekla zaworowego
- pasek rozrządu Mitsuboshi
- oraz komplet filtrów
Do kupienia zostały tylko pasek wspomy i alternatora no i wymiana kondków w ECU.
Wszystko to do nowej jednostki, która mam nadzieję już za niedługo zawita pod machą
Swap będzie w miarę możliwości sfotografowany i opisany.
jacek11 - 25-09-2009, 22:28
Porządnie wygląda to autko Tylko go nie porysujcie przy swapie
rosomak1983 - 26-09-2009, 02:33
londolut, ty masz glebe???
londolut - 26-09-2009, 19:41
rosomak1983 napisał/a: | londolut, ty masz glebe??? | Zagryźć cię ? Zwinąłeś mi springi sprzed nosa i jeszcze pytasz
Gleba mam nadzieję zawita na wiosnę.
A tym czasem już po swapie hamulców.
Teraz już jest brzytwa ale było ciekawie Poskładałem wszystko do kupy poskręcałem, pozabezpieczałem odpalam auto i... pedał wpadł w podłogę jak kamień. Myślę sobie - lipa. Uciekło za dużo płynu. Pojechałem do sklepu i kupiłem płyn - ATE. Dolałem - odpalam. Przejechałem 3 metry i pedał znowu w podłodze Skręciłem koła i wziąłem się do odpowietrzania. Ciekawi mnie to, że jak po zdjęciu przewodów hamulcowych uciekł naparstek płynu to cały układ łyknął tyle powietrza, że głowa mała. Teraz już jest wsio ok. colt staje jak wryty ale narobił mi stracha
Zestaw poskładany jest na nowych gumkach i klockach Textar. Na wiosnę pomyślę nad tarczami Mikody ale do tego jeszcze dużo czasu
Fotek z operacji niestety nie ma - brak fotografa. Ja niestety byłem po uszy brudny ze smary, syfu, rdzy i innych paści
Aaaa, Browar - prowadnice spasowały od hamulców z CA1A, wszystko hula
|
|
|