Nasze Miśki - Galant V6 Juiceman'a
Psikus - 12-09-2010, 14:14
Fajnie sie gal prezentuje ale ale... ta lotka za wielka może to na żywo lepiej wygląda niż na zdjęciach ?
KucharZ - 13-09-2010, 11:57
Na żywo wygląda lepiej może dlatego, że patrzy się na nią z innej perspektywy niż na zdjęciach Przemku Tobie to praktycznie można pogratulować nowego Gala
Juiceman - 13-09-2010, 13:10
A dziękuję, dziękuję Wszystkim : ) Poprzedni post uzupełniłem o zdjęcia malowanej rozpórki oraz lotki
gulgulq - 15-09-2010, 10:31
protestuje
ja też chce mieć takiego gala
swinks_UK - 15-09-2010, 11:03
Psikus napisał/a: | ale... ta lotka za wielka może to na żywo lepiej wygląda niż na zdjęciach ? |
Hi, hi, znaczy cała seria przedliftowych Legnumów była do kitu?
Przemek, Gal nabrał wygladu
Zrobiłeś w końcu wymianę oleju?
Juiceman - 15-09-2010, 11:21
Nadal zastanawiam się nad elfem syntetykiem albo dalej kontynuować Mobil'a półsyntetyka. Na Mobil'u motor dobrze pracuje I chyba zostanę przy nim. Także będę musiał się skontaktować z Bartkiem czy będzie miał jakiś wolny termin w ASD
swinks_UK - 15-09-2010, 11:23
Lej mu syntetyka. Nic się nie stanie. Zrób krótkie przerwy miedzy wymianami np. 6000 km tak do 3 razy, to silnik sie sam wypłuka z różnego syfu.
Zresztą Bartek bedzie wiedział....
Lechfan - 25-09-2010, 18:35
Potwierdzam, lotka na zywo wyglada lepiej a cale autko, we wnatrz i na zewnatrz, pelen wypas..
Juiceman - 27-09-2010, 22:24
Z nowości :
Galant odwiedził ASD znaczy się był u Bartka na wymianie oleju i filtra, wcześniej na wymianie filtrów w gazowni
W tym tyg. zostaną wymienione połamane plastiki w z bagażnika i jak pogoda dopomoże to zostanie usunięcie skrzypienia prawych przednich drzwi.
Galant dziś został zapisany na
Szczegóły akcji!
Obrazek
w ASV we Wrocławiu. Przy okazji zobaczyłem u Nich katalog akcesoriów do Galanta ( na forum go nie znalazłem), poprosiłem o zrobienie ksera i po chwili bez problemu otrzymałem (na dniach wrzucę do odpowiedniego działu/ niestety czarno-biała kserówka. Ale niektóre gadżety są fajniusie jakie były dostępne
KRUGER_V6 - 28-09-2010, 23:51
Musze przyznac ze ładny egzemplarz, i V6 w jasnej skórce to jest to, mam to samo wiec wiem hihi pozdrawiam serdecznie. tez sie zapisze na ta akcje z przegladem.
fck - 29-09-2010, 14:44
lotka nie jest zła, tyle że lepiej by całość wyglądała jakbyś go trochę obniżył i dał jakieś większe koło na mniejszych balonach niż teraz
Juiceman - 29-09-2010, 15:49
Jak pozwolą fundusze to będzie 17 w przyszłym roku, Póki co jest jak jest i o dziwo auto bardzo dobrze się prowadzi nawet tak z wysokim tyłkiem. Różnicy jakiejś wielkiej nie ma : )
Co do obniżania, to ta opcja odpada. Może kiedyś sprężynę 0 0.5-1 zwój ....
fck - 29-09-2010, 17:31
daj spokój z cięciem sprężyn
Ogólnie często mam do czynienia z opiniami w necie ludzi, którzy zapewne nigdy nie jeździli obniżonymi autami, że tym poprostu nie da się poruszać. Pomijając jakieś drastyczne obniżenia typu - 80mm od serii delikatna gleba jak dla mnie ma same plusy. Jeździłem zarówno autami obniżonymi jak i nie i takie są moje wnioski:
Delikatna gleba w zasadzie nie wpływa na komfort podróżowania po dziurach, wręcz lepiej się jeździ bo auto nie wychyla się na zakrętach, nie nurkuje tak przy hamowaniu. Trzeba uważać jedynie podjeżdżając pod krawężniki, bo można zawadzić przodem. Tak samo duże alufelgi. W zimę jeżdżę na stalówkach 15 cali a na nich opona 195/55 albo 195/60 nie pamiętam. W lato alu 17 cali i opona 215/45 i naprawdę diametralnej różnicy nie wyczuwam w twardości auta, bo wiadomo delikatna jest
SiM - 29-09-2010, 17:43
tak jak pisze fck, jeździłem wcześniej Hondą civic na zawieszeniu -60/-60 i amorkach z regulacją twardości i teraz w galancie brakuje mi tej precyzji prowadzenia. jak kasa pozwoli to sprężyny z SE na wiosnę zagoszczą.
Juiceman - 29-09-2010, 19:05
Fck co do obniżonego auta to hmm takim miałem przyjemność jeździć
Pierwszy post w Tym temacie masz jak to wyglądało.
Co do usunięcia 0,5-1 zwoju na sprężynie to zrozumiesz jak przeczytasz cały temat odnośnie montowania przednich sprężyn na tyle
Po za tym Galant jest autem użytkowym albo co chwile coś przewozi albo jeździ załadowany osoby+bagaże. Pamiętam jak to wyglądało jak tył był padnięty.
Na chwile obecną jest dla mnie dobrze
Fakt faktem im bardziej obniżysz auto, im szersze dasz kapcie do niego tym lepiej będzie trzymał się w zakrętach ale to wszystko z plusów reszta jak dla mnie same minusy szczególnie na wrocławskich drogach hehe
|
|
|