[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - System audio w lancerach
marecki338 - 12-09-2021, 20:06
jaki zestaw radia i czy nie było problemów z montażem.
pablo diablo - 14-09-2021, 08:06
radio = radio
problemu nie było bo dobrze cie przygotowałem, redukcja ramki i adapter do sterowania kierownicą
Ennzie322 - 07-02-2022, 03:07 Temat postu: Car audio, kable Witam, chciałbym zamontować do swojego Lancera 2012 sub/wzmak. Którędy przeprowadzić kable do akumulatora? Nigdzie nie widzę jakoś dojścia
Robil ktoś i ma może jakiś "tut"
Jak to pokolei zrobić wraz z doprowadzeniem do bagażnika
grzesiopol - 07-02-2022, 18:41
Poprowadź tak jak to idzie w EVO X. Z komory do środka z lewej strony, potem zależnie od ciebie gdzie będziesz miał wzmacniacz. Tak czy inaczej do prowadzenia kabli wystarczy rozebrać wewnętrzne plastiki progów, fotel i kanapę aby trochę odwinąć wykładzinę. Najekonomiczniej wzmacniacz pod siedzenie i i wtedy tylko głośnikowe przewody do tyłu.
Zerknij tutaj masz jak to wchodzi i mniej więcej w którym miejscu. Nie jest to dokładne ale przynajmniej zobacz u siebie w podobnym miejscu czy nie ma jakiejś zaślepki w grodzi, jak nie to wiertarka i robisz nowy otwór, zabezpieczasz go gumową przelotką, przewód w peszel i lecisz dalej jak ci pasuje. http://mmc-manuals.ru/man...40456200ENG.HTM
W EVOX jest dziura z prawej strony wejścia pompy sprzęgła do komory silnikowej, patrząc stojąc z przodu pojazdu. W zwykłych Lancerach trzeba wiercić dziure - sprawdziłem to teraz.
Wojno - 04-08-2023, 21:55
Szybkie pytanie wydaje się oczywiste ale przed zakupem wolę skonsultować z wami.
Wyjście pod Auxa (3xRca żółty biały czerwony)
Wcześniej miałem kabel 3xRca do Jacka i z Jacka przejściówka do typu C żeby słuchać z telefonu.
Nigdzie nie mogę znaleźć 3XRca do Typu C
Więc pytanie czy pójdzie melodia z 2xRca(biały czerwony) do Typu C - bo taki jedynie znalazłem z końcówką na C omijając te przejściówki ? Wydaje się że powinno grać ale może ktoś mnie w tym utwierdzic zanim na marne wydam kasę?
cypo - 21-03-2024, 20:18
Witam, mam Lancera Invite, do którego kiedyś została dołożona instalacja RF (dzięki uprzejmości tokyo). Chciałbym zrobić teraz mały upgrade - wymienić fabryczne radio (to najbardziej podstawowe, 1 płytowe, bez BT), na coś co będzie miało android auto - najlepiej bezprzewodowo. Zależy mi na tym, aby nie stracić na jakości dźwięku, a najlepiej zyskać, więc zastanawiam się czy radia typu np Pioneer, które tutaj ktoś kilka postów wyżej wrzucił zagrają dobrze z RF. No i chciałbym się jeszcze Was poradzić odnośnie listy zakupów, które muszę zrobić, aby to zrealizować:
- ramka na radio - szukać jakiejś używki fabrycznej od MMCS albo fabrycznego radia 2din, czy są jakieś sensowne zamienniki?
- interfejs RF - czytałem w tym wątku, że RF nie do końca rozumie się z radiami, innymi niż MMCS/fabryczne i potrzebny jest jakiś dodatkowy interfejs, który pozwoli na pełne wykorzystanie potencjału systemu (cokolwiek to znaczy), gdzie i jak tego szukać?
- możliwość sterowania radiem przyciskami na kierownicy - czy do tego będę potrzebował jakiegoś kolejnego interfejsu, czy jest to jakieś uniwersalne podpięcie?
- potrzebuję czegoś jeszcze ?
Z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc
grzesiopol - 31-03-2024, 08:28
- Najbardziej pasujące to używki, można kupić bez problemu. Z zamienników to Metra, ewentualnie jakiś chinol tylko trzeba tam przerabiąc przy nawiewie - tak tutaj wyczytałem kiedyś.
- Do radyjek aftermarket potrzebujesz dedykowanego interfejsu pod RF, ale i tak nie osiągniesz fabrycznego brzmienia.
- Powinno być bez problemu jeżeli radio jest dedykowane ale tu nie mam pewności, musiałbyś przejrzeć tematy o MMCS i zamiennikach.
- Potrzebujesz chęci i troche czasu. Wszystko zależy od tego co kupisz.
|
|
|