Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
Hugo - 24-08-2010, 23:01
pitbu77 napisał/a: | Zajrzyj do mojej galerii... czy coś Ci to Hugo przypomina? | O takie jak moje tylko srebrne. Nareszcie widzę jak wygladają w tym kolorze i jednak ten wzór to nie jest to. Pójdą jesienią na sprzedaż. pitbu77 napisał/a: | A jakie parametry mają twoje fele? | 7J x 17 ET 40. fck napisał/a: | Hugo, ciekawy jestem jak będzie wszystko wyglądało z czarną podsufitką | W zeszłym tygodniu otrzymałem sygnał, że tapicer przywiózł specjalnie dla mnie czarny welur i jest gotowy do działania . W czwartek lub w piątek "wybebeszam" wnętrze i podsufitka ląduje u tapicera.
Ponadto czekam na przesyłkę, a mianowicie lakier do przyciemniania lamp czarny. Z racji tego, że kiedyś miałem nieszczelność w tylnej lewej lampie zrobiła się ona lekko brązowa w środku i różni się od prawej. Ogromnie mnie to denerwuje, więc chcę delikatnie przyciemnić białą część tylnych lamp i do kompletu kierunkowskazy w błotnikach i przy reflektorach (powinno to fajnie się komponować z czarnym wnętrzem reflektorów). Zobaczymy, zawsze można zmyć.
Ori logo Mitsu na klapie już przyklejone ładnie i prosto (dzięki ponownie irekkczek) czego nie można powiedzieć o napisie Sport Edition. Przykleiłem go tak krzywo jak ostatnia sierota . O ile z bliska jest OK, to z kilkunastu metrów wyglada jakbym chciał go przykleić w pionie . Może jutro znajdę chwilę to go poprawię i wtedy wstawię fotki. Mam nadzieję, że go nie zniszczę odrywając taśmę dwustronną.
Ponadto dzisiaj wracając do domu z pracy Galowi stuknęło 253 000 km. Coś zaczyna stukać w przednim zawieszeniu (na 99% łączniki stabilizatora) i z tyłu z lewej strony. Trzeba podjechać na szarpaki, bo ostatnio ładnie mi koleś zdiagnozował przyczynę stuków. Poza tym Gal pali jak smok i pięknie śmiga
Hugo - 24-08-2010, 23:46
londolut napisał/a: | pitbu77, ta felga będzie powodowała opad szczęki dopiero jak będzie biała choć u ciebie i tak jest na + | Mówisz, że do srebrnego auta biała felga będzie pasowała. Może ktoś zrobi na nich VT?
pitbu77 - 25-08-2010, 07:10
Hugo napisał/a: | O takie jak moje tylko srebrne. Nareszcie widzę jak wygladają w tym kolorze i jednak ten wzór to nie jest to. Pójdą jesienią na sprzedaż. |
Jest kilka szczegółów, które zmieniają jednak wizerunek auta. Moje felgi to rozmiar 7,5" x 17" ET38. W nieobniżonym zawiasie wyglądają trochę gorzej Przy obniżonym zawiasie chowają się ładnie w nadkole i już nie są takie "komiczne".
Szczerze mówiąc sam wzór jest ciekawy. Hugo może zamienimy się? Mogę mieć ciemniejsze i węższe, mnie to nie przeszkadza Wręcz odwrotnie, szukam felg w takim rozmiarze jaki Ty masz.
A tak BTW to ten wzór felgi był w pakiecie RalliArt'u. Wiedział ktoś?
londolut - 25-08-2010, 09:00
Z tego co pamiętam to idas się tu bawi w VT
Hugo - 25-08-2010, 13:43
pitbu77 napisał/a: | Hugo może zamienimy się? | Eee nie jestem zainteresowany. pitbu77 napisał/a: | A tak BTW to ten wzór felgi był w pakiecie RalliArt'u | Poważnie? Jestem w szoku.
Psikus - 25-08-2010, 22:54
Hugo, wystarczy w białe kierunki wsadzić czarną żarówkę i wtedy sie ładnie komponuje z czarnym wkładem reflektorów.Jak kierunki pomalujesz będą się bardzo odcinały. To samo z bocznymi.
Hugo - 25-08-2010, 23:21
Psikus napisał/a: | wystarczy w białe kierunki wsadzić czarną żarówkę i wtedy sie ładnie komponuje z czarnym wkładem reflektorów | Nie do końca chyba uzyskałbym efekt, o którym myślę. Psikus napisał/a: | Jak kierunki pomalujesz będą się bardzo odcinały. To samo z bocznymi. | O to chodzi, że chcę nałożyć odpowiednią ilość warstw farby, aby "dopasować" przyciemnienie do wnętrza reflektorów. Zobaczymy. A żarówki mam obecnie wszystkie tzw. chromowe, czyli ciemno srebrne świecące na pomarańczowo.
RoBSoN_97 - 26-08-2010, 20:43
Hugo napisał/a: | A żarówki mam obecnie wszystkie tzw. chromowe, czyli ciemno srebrne świecące na pomarańczowo. |
też mam taki komplecik, czeka na założenie, bo jeszcze szkoda było mi zmieniać niedawno co wymienione nowe żarówki pomarańczowe bo ze starych farbka schodziła i brzydko wyglądało.
Hugo napisał/a: | O to chodzi, że chcę nałożyć odpowiednią ilość warstw farby, aby "dopasować" przyciemnienie do wnętrza reflektorów. | tzw tuning posiadaczy golfów III, których nie stać na zakup nowych lamp, dymienie/malowanie kloszy porażka imo.
Hugo - 26-08-2010, 23:37
RoBSoN_97 napisał/a: | tzw tuning posiadaczy golfów III, których nie stać na zakup nowych lamp, dymienie/malowanie kloszy porażka imo | Na lampę do golfa III stać każdego. Napisałem wyżej z jakiego powodu przyciemniam lampy.
Dzisiaj tego dokonałem zresztą, (nie)stety uczyłem się na tylnych lampach i okazało się, że farba po wyschnięciu zrobiła się niemal czarna . Miało być lekko, a wyszło ostro czarne. Farba (Motip) jest tak trwała i szybkoschnąca, że po kilku minutach nie było żadnych szans zmyć to. Nawet benzyna ekstrakcyjna nie robiła na tej farbie żadnego wrażenia. Trudno musi zostać i tak w przyszłości będą poliftowe lampy. Przyciemniłem również (tym razem delikatniej) boczne kierunkowskazy w błotnikach. Tu wyszło świetnie. Kierunkowskazów przy reflektorach nie robiłem, bo za bardzo by się odróżniały od reflektorów.
Fotki na weekend.
rosomak1983 - 27-08-2010, 09:45
Hugo napisał/a: | . Nawet benzyna ekstrakcyjna nie robiła na tej farbie żadnego wrażenia |
Hugo, podjedz rozpuszczalnikiem NITRO zmyje na pewno.... tylko uwaga na lakier !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
robertdg - 27-08-2010, 10:10
rosomak1983 napisał/a: | Hugo, podjedz rozpuszczalnikiem NITRO zmyje na pewno | razem z kloszem
Hugo - 27-08-2010, 15:21
rosomak1983 napisał/a: | Hugo, podjedz rozpuszczalnikiem NITRO zmyje na pewno.... | Nic nie schodzi. Co to za farba...
Hugo - 27-08-2010, 20:25
Dzisiaj przyciemniłem również przednie kierunkowskazy przy reflektorach. Tu wyszła pełna profeska, ale kusi mnie lekkie przydymienie reflektorów. Jak się mają do tego przepisy?
Tomii - 27-08-2010, 20:58
Hugo napisał/a: | Dzisiaj przyciemniłem również przednie kierunkowskazy przy reflektorach. Tu wyszła pełna profeska, ale kusi mnie lekkie przydymienie reflektorów. Jak się mają do tego przepisy? |
Hugo, po co chcesz ściemniać reflektory? żeby Ci w nocy gorzej świeciły? Fabryczne lampy już wyglądają ciemne. A poza tym niech będzie jakiś kumaty policjant lub diagnosta na przeglądzie to Ci dowód rej. zabiorą. Ja bym zostawił tak jak jest, pokaż te kierunki jak Ci wyszły.
Psikus - 27-08-2010, 23:03
Hugo, jak sie tak zastanawiam, to chromowane żarówki nie dadzą takiego efektu jak czarne - kombinowałem tak i tak, ale czarna przyciemnia kierunek dodatkowo. Pokaz jak Ci te światła wyszły
|
|
|