To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T

Hugo - 24-08-2010, 23:01

pitbu77 napisał/a:
Zajrzyj do mojej galerii... czy coś Ci to Hugo przypomina?
O takie jak moje tylko srebrne. Nareszcie widzę jak wygladają w tym kolorze i jednak ten wzór to nie jest to. Pójdą jesienią na sprzedaż.
pitbu77 napisał/a:
A jakie parametry mają twoje fele?
7J x 17 ET 40.
fck napisał/a:
Hugo, ciekawy jestem jak będzie wszystko wyglądało z czarną podsufitką
W zeszłym tygodniu otrzymałem sygnał, że tapicer przywiózł specjalnie dla mnie czarny welur i jest gotowy do działania :D . W czwartek lub w piątek "wybebeszam" wnętrze i podsufitka ląduje u tapicera.
Ponadto czekam na przesyłkę, a mianowicie lakier do przyciemniania lamp czarny. Z racji tego, że kiedyś miałem nieszczelność w tylnej lewej lampie zrobiła się ona lekko brązowa w środku i różni się od prawej. Ogromnie mnie to denerwuje, więc chcę delikatnie przyciemnić białą część tylnych lamp i do kompletu kierunkowskazy w błotnikach i przy reflektorach (powinno to fajnie się komponować z czarnym wnętrzem reflektorów). Zobaczymy, zawsze można zmyć.
Ori logo Mitsu na klapie już przyklejone ładnie i prosto (dzięki ponownie irekkczek) czego nie można powiedzieć o napisie Sport Edition. Przykleiłem go tak krzywo jak ostatnia sierota :) . O ile z bliska jest OK, to z kilkunastu metrów wyglada jakbym chciał go przykleić w pionie :D . Może jutro znajdę chwilę to go poprawię i wtedy wstawię fotki. Mam nadzieję, że go nie zniszczę odrywając taśmę dwustronną.
Ponadto dzisiaj wracając do domu z pracy Galowi stuknęło 253 000 km. Coś zaczyna stukać w przednim zawieszeniu (na 99% łączniki stabilizatora) i z tyłu z lewej strony. Trzeba podjechać na szarpaki, bo ostatnio ładnie mi koleś zdiagnozował przyczynę stuków. Poza tym Gal pali jak smok i pięknie śmiga :wink:

Hugo - 24-08-2010, 23:46

londolut napisał/a:
pitbu77, ta felga będzie powodowała opad szczęki dopiero jak będzie biała choć u ciebie i tak jest na +
Mówisz, że do srebrnego auta biała felga będzie pasowała. Może ktoś zrobi na nich VT?
pitbu77 - 25-08-2010, 07:10

Hugo napisał/a:
O takie jak moje tylko srebrne. Nareszcie widzę jak wygladają w tym kolorze i jednak ten wzór to nie jest to. Pójdą jesienią na sprzedaż.

Jest kilka szczegółów, które zmieniają jednak wizerunek auta. Moje felgi to rozmiar 7,5" x 17" ET38. W nieobniżonym zawiasie wyglądają trochę gorzej :? Przy obniżonym zawiasie chowają się ładnie w nadkole i już nie są takie "komiczne".
Szczerze mówiąc sam wzór jest ciekawy. Hugo może zamienimy się? Mogę mieć ciemniejsze i węższe, mnie to nie przeszkadza :) Wręcz odwrotnie, szukam felg w takim rozmiarze jaki Ty masz.

A tak BTW to ten wzór felgi był w pakiecie RalliArt'u. Wiedział ktoś? :mrgreen:

londolut - 25-08-2010, 09:00

Z tego co pamiętam to idas się tu bawi w VT :D
Hugo - 25-08-2010, 13:43

pitbu77 napisał/a:
Hugo może zamienimy się?
Eee nie jestem zainteresowany.
pitbu77 napisał/a:
A tak BTW to ten wzór felgi był w pakiecie RalliArt'u
Poważnie? Jestem w szoku.
Psikus - 25-08-2010, 22:54

Hugo, wystarczy w białe kierunki wsadzić czarną żarówkę i wtedy sie ładnie komponuje z czarnym wkładem reflektorów.Jak kierunki pomalujesz będą się bardzo odcinały. To samo z bocznymi.
Hugo - 25-08-2010, 23:21

Psikus napisał/a:
wystarczy w białe kierunki wsadzić czarną żarówkę i wtedy sie ładnie komponuje z czarnym wkładem reflektorów
Nie do końca chyba uzyskałbym efekt, o którym myślę.
Psikus napisał/a:
Jak kierunki pomalujesz będą się bardzo odcinały. To samo z bocznymi.
O to chodzi, że chcę nałożyć odpowiednią ilość warstw farby, aby "dopasować" przyciemnienie do wnętrza reflektorów. Zobaczymy. A żarówki mam obecnie wszystkie tzw. chromowe, czyli ciemno srebrne świecące na pomarańczowo.
RoBSoN_97 - 26-08-2010, 20:43

Hugo napisał/a:
A żarówki mam obecnie wszystkie tzw. chromowe, czyli ciemno srebrne świecące na pomarańczowo.

też mam taki komplecik, czeka na założenie, bo jeszcze szkoda było mi zmieniać niedawno co wymienione nowe żarówki pomarańczowe bo ze starych farbka schodziła i brzydko wyglądało.
Hugo napisał/a:
O to chodzi, że chcę nałożyć odpowiednią ilość warstw farby, aby "dopasować" przyciemnienie do wnętrza reflektorów.
tzw tuning posiadaczy golfów III, których nie stać na zakup nowych lamp, dymienie/malowanie kloszy porażka imo.
Hugo - 26-08-2010, 23:37

RoBSoN_97 napisał/a:
tzw tuning posiadaczy golfów III, których nie stać na zakup nowych lamp, dymienie/malowanie kloszy porażka imo
Na lampę do golfa III stać każdego. Napisałem wyżej z jakiego powodu przyciemniam lampy.

Dzisiaj tego dokonałem zresztą, (nie)stety uczyłem się na tylnych lampach i okazało się, że farba po wyschnięciu zrobiła się niemal czarna :roll: . Miało być lekko, a wyszło ostro czarne. Farba (Motip) jest tak trwała i szybkoschnąca, że po kilku minutach nie było żadnych szans zmyć to. Nawet benzyna ekstrakcyjna nie robiła na tej farbie żadnego wrażenia. Trudno musi zostać i tak w przyszłości będą poliftowe lampy. Przyciemniłem również (tym razem delikatniej) boczne kierunkowskazy w błotnikach. Tu wyszło świetnie. Kierunkowskazów przy reflektorach nie robiłem, bo za bardzo by się odróżniały od reflektorów.

Fotki na weekend.

rosomak1983 - 27-08-2010, 09:45

Hugo napisał/a:
. Nawet benzyna ekstrakcyjna nie robiła na tej farbie żadnego wrażenia

Hugo, podjedz rozpuszczalnikiem NITRO :twisted: zmyje na pewno.... tylko uwaga na lakier !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

robertdg - 27-08-2010, 10:10

rosomak1983 napisał/a:
Hugo, podjedz rozpuszczalnikiem NITRO :twisted: zmyje na pewno
razem z kloszem :P
Hugo - 27-08-2010, 15:21

rosomak1983 napisał/a:
Hugo, podjedz rozpuszczalnikiem NITRO zmyje na pewno....
Nic nie schodzi. Co to za farba...
Hugo - 27-08-2010, 20:25

Dzisiaj przyciemniłem również przednie kierunkowskazy przy reflektorach. Tu wyszła pełna profeska, ale kusi mnie lekkie przydymienie reflektorów. Jak się mają do tego przepisy?
Tomii - 27-08-2010, 20:58

Hugo napisał/a:
Dzisiaj przyciemniłem również przednie kierunkowskazy przy reflektorach. Tu wyszła pełna profeska, ale kusi mnie lekkie przydymienie reflektorów. Jak się mają do tego przepisy?

Hugo, po co chcesz ściemniać reflektory? żeby Ci w nocy gorzej świeciły? Fabryczne lampy już wyglądają ciemne. A poza tym niech będzie jakiś kumaty policjant lub diagnosta na przeglądzie to Ci dowód rej. zabiorą. Ja bym zostawił tak jak jest, pokaż te kierunki jak Ci wyszły.

Psikus - 27-08-2010, 23:03

Hugo, jak sie tak zastanawiam, to chromowane żarówki nie dadzą takiego efektu jak czarne - kombinowałem tak i tak, ale czarna przyciemnia kierunek dodatkowo. Pokaz jak Ci te światła wyszły