Nasze Miśki - Galant 2,5 V6 1998 by fj_mike
Krzyzak - 09-03-2012, 06:34
fj_mike napisał/a: | Podziękowania dla Krzyżaka za użyczenie popychaczy |
ju łelkom fadermaker
fj_mike - 09-03-2012, 10:15
Arturro-86 napisał/a: | Michał, czy TO wrzucałeś kiedyś na forum, bo nigdy wcześniej tego nie widziałem |
Stare czasy
rosomak1983 napisał/a: | tak jak mówisz gal nawet bardziej zadziornie wyglada |
tiaaaaa
Krzyzak napisał/a: | ju łelkom fadermaker |
Misiek dzisiaj wieczorem będzie gotowy. W poniedziałek zbieżności i geometria.
Mare - 09-03-2012, 11:16
Bo to ferrari ma wyłupiaste oczy ^^
fj_mike - 09-03-2012, 23:49
Bydlak gotowy
Skrzynka na okazję wymiany uszczelniacza wału korbowego zrzucona. Sprzęgło w stanie nienagannym jak i łożysko. Cholera wie kiedy było wymieniane, książka serwisowa o tym milczy.
Wymienione kompletne drążki kierownicze. Założone ori wahacze gięte Mitsu po regeneracji. Yamato wylądują na złomie
W drodze powrotnej od mechanika test sprawności
Wszystko działa, nic nie przerywa, dodatkowe kontrolki nie świecą
Popychacze nawet raz nie zaklepały po płukaniu
Oliwa to Millers Oil XFS 5w40, zobaczymy jak się sprawdzi zimą 2012/13. Kolejna wymiana najszybciej za rok.
Dodatkowo wymienione świece, przewody, kopułka, palec, uszczelniacze półosi.
Wszystko przy stanie 198k.
sveno - 10-03-2012, 01:09
fj_mike napisał/a: | dodatkowe kontrolki nie świecą | jakie?
m6riano - 10-03-2012, 07:39
fj_mike napisał/a: | Kolejna wymiana najszybciej za rok. |
Szczęściarz...u mnie za kilka dni..;-)
Rafal_Szczecin - 10-03-2012, 11:39
graty panie , za udana operacje
Jogurt - 10-03-2012, 14:02
fj_mike, wymieniłeś te łożyska na cięgnach zmiany biegów?
fj_mike - 10-03-2012, 17:20
CE (czyli wszystkie kostki wpięte) i kontrolka poziomu oleju (nie uszkodziłem czujnika w czasie czyszczenia
Rafal_Szczecin napisał/a: | graty panie , za udana operacje |
Prawie wszystko udało się zrobić. Sprwdzę stan oleju po kliku tysiącach, on prawdę powie o uszczelniaczach
Jogurt napisał/a: | fj_mike, wymieniłeś te łożyska na cięgnach zmiany biegów? |
Nie. Po pierwsze są różne rozmiary (jedne większy, drugi mniejszy). Po drugie nie ma tam łożysk tylko element gumowo coś tam
Pokuszę się o oryginał (zależnie od ceny). Aczkolwiek wpakowanie łożyska w jedno z cięgien jest możliwe ale temat na razie odłożyłem.
Kilka faktów:
Ostatnia wymiana świec i rozrządu miała miejsce 22 marca 2004r przy przebiegu 89663km.
Rozrząd zrobiłem wcześniej, świeczki wymienione niemal po 8 latach z przebiegiem 108344km
Tak wiem, trochę przeciągnąłem.
Fotki kopułki i palca po przebiegu od nowości czyli po 198007km

Dzisiaj rano ustawiona zbieżność (tylko przód, tył będzie robiony w przyszłym miesiącu):
Jogurt - 10-03-2012, 20:40
fj_mike napisał/a: | Jogurt napisał/a:
fj_mike, wymieniłeś te łożyska na cięgnach zmiany biegów?
Nie. Po pierwsze są różne rozmiary (jedne większy, drugi mniejszy). Po drugie nie ma tam łożysk tylko element gumowo coś tam
Pokuszę się o oryginał (zależnie od ceny). Aczkolwiek wpakowanie łożyska w jedno z cięgien jest możliwe ale temat na razie odłożyłem. |
wiem co tam siedzi dlatego pytam czy zmieniałeś bo jestem ciekaw efektów. muszę sprawdzić w jakim stanie są te ''silentbloki'' u mnie.
Rafal_Szczecin - 10-03-2012, 21:52
Michał, a duzo oleju Ci zlopal ?
fj_mike - 10-03-2012, 22:20
Jogurt napisał/a: | muszę sprawdzić w jakim stanie są te ''silentbloki'' u mnie. |
Przesmarowałem wszystko ale jakieś poprawy nie widzę. W sumie to nawet problemu z tym nie było
Rafal_Szczecin napisał/a: | Michał, a duzo oleju Ci zlopal ? |
Nie wiem właśnie ile uciekało uszczelniaczem wału od strony skrzyni no i oczywiście spod dekli (norma ). Sądząc po rozbryzgach było to sporo. Sprawdzę stan oleju co tysiąc km i zobaczę czy coś się zmieni.
Mare - 02-04-2012, 21:26
Pochwal się, co tam zajączek dla misia przyniusł ;> ... a następnego dnia spadł śnieg ;p
fj_mike - 02-04-2012, 21:37
Jak nie będzie śniegu to pochwalę się letnim setupem
wookash83 - 02-04-2012, 22:11
czekamy
|
|
|