Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej
tomko - 16-05-2012, 21:30
ja uzywam Helli i jest ok. Nie kosztuje 1400 PLN (jak oryginal) a jakosc super i pasuja skosy do "glonojada"
borsak1 - 17-05-2012, 06:54
| tomko napisał/a: | | a jakosc super i pasuja skosy do "glonojada" | podaj jakiś model albo coś ?
tomko - 17-05-2012, 08:04
nazywa sie to Hella LEDayLine, popatrz na ebay.de bywa ,ze mozna trafic za ok. 70 EUR na alle kosztuja ok. 700 PLN
Bulbo - 17-05-2012, 08:28
Rezon malo ze regulowana to jeszcze elektrycznie takze ogolnie wypas
rezon - 17-05-2012, 09:53
| Bulbo napisał/a: | | regulowana to jeszcze elektrycznie | zgłoś to jako odkrycie archeologiczne do działu promocji Mitsu, niech się dowiedzą, że takie rzeczy jak regulowana kierownica, dwustrefowa klima, wytłumienie matami bitumicznymi to odkrycia znane w wielu częściach świata i reklamowanie tego jako super komfortu świadczy o pewnym zacofaniu poziomu odniesienia
Bulbo - 17-05-2012, 19:27
amw2001 - 23-05-2012, 12:16
Czy LED'y do jazdy dziennej z ASX będą pasowały w OII w gnieździe przeciwmgielnych?
ASO twierdzi, że tak i będą działać w pozycji AUTO, zapalając ksenony po zmierzchu (ale kto ich tam wie, powiedzieć jedno a wykonać to już gorzej). Wg ASO jest to tylko kwestia wyjęcia przeciwmgielnych z gniazda, włożenia ledów i montażu jakiegoś dodatkowego przekaźnika, całość 3 roboczo/godziny.
Wygląda to na nie zbyt skomplikowaną operację. Kontaktując się z konkurencyjnym ASO w Gdańsku dowiedziałem się, że i owszem pasuje lecz oni tego nie mają w ofercie lecz serwisowali u siebie taki przypadek po takiej przeróbce bo światła/czujnik zmierzchu zaczynały wariować zapalały się i gasły.
Używałem "szukacza" na forum ale nie dokopałem się do odpowiedzi.
didku - 23-05-2012, 15:40
amw2001, Podaj czy chodzi o glonojada tzn po Face lifting czy przed. Ja mam sprzed i też to by mnie interesowało
amw2001 - 23-05-2012, 19:38
Chodzi o nowy face
13zbyszek13 - 24-05-2012, 06:43
A ja mam zamontowane w orurowaniu prawie od początku posiadania OII i jestem bardzo zadowolony. Same gasną i zapalają się kiedy potrzeba. Nie muszę w to ingerować i uważam ze autko dobrze się z tym prezentuje, przy okazji są to DRLy Helli i dają super jasne i ostre światło tak ze autko widać z daleka. Na pewno jest lepiej widoczne na drodze z tymi LEDami niż na zwykłych klasycznych xenonach mijania.
Anonymous - 05-06-2012, 13:38
a ja własnym pomysłem-przemysłem /ponownie.... z pierwszej wersji nie byłem zadowolony/ zamontowałem 5 diod na stronę w narożnikach zderzaka... JEST PIĘKNIE !! chociaż z 6 godz na to poświęciłem, bo profilowałem na gorąco miejsca pod każdą diodę fi.19mm tak by świeciła do przodu a nie jak płaszczyzna tego okienka patrzy .. JEST OK !! ELEGANCJA...Działają na automacie, o zmierzchu włączają się mijania i po wjeździe do tunelu i z powrotem po wyjeździe się zapalają dzienne !! ... wreszcie w dzień coś widzę na panelu radia i między zegarami !!!Y.Y.Y.!!! policjanty się oglądały i nie zaczepili mnie !! jest OK !!
TU MOŻNA ZOBACZYĆ EFEKT:
http://www.facebook.com/m...18276366&type=1
Grzesq - 06-06-2012, 14:44
| 13zbyszek13 napisał/a: | | Na pewno jest lepiej widoczne na drodze z tymi LEDami niż na zwykłych klasycznych xenonach mijania. | Chyba odwrotnie, nie porównuj kilku diód do światła jakie daje żarówka xenononowa.
mitsu00 - 06-06-2012, 15:28
| Grzesq napisał/a: | | 13zbyszek13 napisał/a: | | Na pewno jest lepiej widoczne na drodze z tymi LEDami niż na zwykłych klasycznych xenonach mijania. | Chyba odwrotnie, nie porównuj kilku diód do światła jakie daje żarówka xenononowa. | Widzialem live jak mu ta rura swieci i daje ostro po oczach
13zbyszek13 - 09-06-2012, 11:15
| Cytat: | | Chyba odwrotnie, nie porównuj kilku diód do światła jakie daje żarówka xenononowa. |
Na pewno moje LEDy dają ostrzejsze światło dla oka niż światła mijania.
Grzesq - 09-06-2012, 12:53
| 13zbyszek13 napisał/a: | | moje LEDy dają ostrzejsze światło dla oka niż światła mijania. |
Zbyszek, a masz xenony czy normalne światła mijania ?
|
|
|