To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Elegance by Deejay

deejay - 13-05-2011, 23:18

Z ciekawostek takich powiem że dzisiaj miałem możliwość spr i testowania przyrządu diagnostycznego dedykowanego m.in. do Mitsubishi :wink: i dla pewnosci czy przyrząd kasuje SRS odłączyłem boczną poduszkę fotela , ku mojemu zdziwieniu po wpięciu kostki aby skasować bład testerem kontrolka SRS sama zgasła :shock: myslami się biję czy Galanty po drugim lifcie czyli już z ODB II mają tzw "samodiagnostykę" i defekt zostaje tylko zapamietany a nie jest stały , bo zawsze konczyło się na tym aby skasować SRS bez Muta ani rusz :roll: :wink:
fj_mike - 13-05-2011, 23:23

deejay napisał/a:
miałem możliwość spr i testowania przyrządu diagnostycznego dedykowanego m.in. do Mitsubishi

No właśnie, jakiego? ;)

robertdg - 13-05-2011, 23:24

deejay napisał/a:
myslami się biję czy Galanty po drugim lifcie czyli już z ODB II mają tzw "samodiagnostykę" i defekt zostaje tylko zapamietany a nie jest stały
To żeś se strzelił babola, podejrzewam że zapewne jest samodiagnostyka, słowem podsumowania, zmień auto na takie mniej skomputeryzowane :twisted:

P.S. jak tam ogólnie oceniasz tester :?:

deejay - 13-05-2011, 23:25

fj_mike napisał/a:
No właśnie, jakiego?

http://moto.allegro.pl/la...1592593265.html

ale zabaweczka , chyba sobie zapodam :mrgreen:

robertdg - 13-05-2011, 23:26

deejay napisał/a:
http://moto.allegro.pl/la...1592593265.html

ale zabaweczka , chyba sobie zapodam :mrgreen:
Made in ChRL ;-)
fj_mike - 13-05-2011, 23:29

deejay, cena kosmos :P
Jak dla ciebie to bardzo przydatne, kilku producentów aut ;)
Wolałbym Evoscan, trochę taniej i tylko Mitsu u mnie na podwórku stoi :mrgreen:

deejay - 13-05-2011, 23:30

robertdg napisał/a:
Made in ChRL

na 100% , ale ważne ze pracuje z Mitsubishi i całą resztą :)

deejay - 13-05-2011, 23:31

fj_mike napisał/a:
Wolałbym Evoscan, trochę taniej i tylko Mitsu u mnie na podwórku stoi

ale Evoscanem SRS nie skasujesz :wink:

fj_mike - 13-05-2011, 23:38

deejay napisał/a:
ale Evoscanem SRS nie skasujesz :wink:

No wiem, ale szczerze, to ile razy to jest potrzebne ;) - for private use offkoz :mrgreen:

kochajj - 14-05-2011, 06:31

Odłącz poduchę na 3-4 minuty i włącz zapłon.
Na pewno lampka zostanie. jak odłączysz na zbyt krótki czas to zgaśnie... :)

Owczar - 16-05-2011, 15:41

SRS przed liftem i po lifcie ma ten sam sterownik więc nie ma raczej samodiagnostyki. ;)
deejay - 21-05-2011, 21:09

Galant już na lakierni , wszystkie wgniotki poszpachlowane i zniewelowane , zostaje przygotowanie całej powierzchni i położenie nowego lakieru :)

a osobiście na dziupli walczę ze zderzakiem od Avanca i grillem , staram sie doprowadzić do stanu przynajmniej bdb :biggrin:

Wcześniej wyglądał tak :wink:

Teraz nabrał oryginalnych kształtów :)

jeszcze małe poprawki i wykończenia i będzie można lakierować :mrgreen:

dawidoski13 - 21-05-2011, 21:21

Będzie śliczny...zapytaj tego Twojego lakiernika ile by normalnie wziął za malnięcie całego galusia bo zaczynam się nad tym coraz częściej zastanawiać :wink:
deejay - 21-05-2011, 21:24

dawidoski13 napisał/a:
Będzie śliczny...zapytaj tego Twojego lakiernika ile by normalnie wziął za malnięcie całego galusia bo zaczynam się nad tym coraz częściej zastanawiać

lakiernik , lakiernikiem , to dyrekcja firmy decyduje o innej marce , bo my jako serwis mamy tylko koncesje na Renault :wink:

Owczar - 22-05-2011, 00:01

deejay napisał/a:
a osobiście na dziupli walczę ze zderzakiem od Avanca i grillem , staram sie doprowadzić do stanu przynajmniej bdb

W lepsze rece nie mogl trafic :) A polerawel juz klosz halogenu?