To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Wisla Krakow & Legia Warszawa

akbi - 11-07-2007, 14:02

Cytat:
Jak podała telewizja N-Sport Legia Warszawa została wykluczona na 5 lat z europejskich pucharów. Taką decyzję podjęła UEFA po tym jak kibice warszawskiego klubu przerwali mecz z Vetrą Wilno w Pucharze Intertoto.

uuuuuuu...to musiało zaboleć :|

no cóż, życzę tylko Legii, aby odzyskała jakiekolwiek odszkodowanie od winowajców ... tylko czy jest w stanie cokolwiek wynagrodzić taką karę :?

McDoune - 11-07-2007, 14:04

Cytat:
Legia wykluczona z Pucharów!
Wtorek, 2007-07-10 22:29

Serwis legia.com informuje, że Klub otrzymał decyzję Komisji Dyscyplinarnej UEFA dotyczącą wydarzeń podczas meczu II rundy Pucharu Intertoto pomiędzy FK Vetrą Wilno a Legią Warszawa. Komisja dyscyplinarna Europejskiej Unii Piłkarskiej zdecydowała, co następuje:

1. Zweryfikować wynik meczu FK Vetra Wilno – Legia Warszawa jako walkower 3:0 dla gospodarzy

2. Wykluczyć KP Legia Warszawa z rozgrywek w europejskich pucharach w bieżącym sezonie oraz dodatkowo wykluczyć Klub na jeden sezon z rozgrywek w europejskich pucharach w ciągu najbliższych 5 lat. W praktyce oznacza to, że jeżeli KP Legia Warszawa w następnym sezonie zająłby w rozgrywkach Orange Ekstraklasy lub Pucharu Polski miejsce gwarantujące udział w rozgrywkach pod egidą UEFA, to również nie wystąpi w europejskich pucharach. Karencja ta obejmować będzie 5-letni okres

3. UEFA zobowiązała KP Legia Warszawa do kontaktu z przedstawicielami FK Vetra Wilno w ciągu najbliższych 10 dni celem oszacowania i pokrycia wszelkich strat wynikających z zachowania polskich kibiców

4. Na powyższe postanowienie przysługuje prawo odwołania do dnia 14 lipca 2007 roku

Na legia.net jest tak
+

akbi - 11-07-2007, 14:10

no to małe przekłamanie ... nie mniej jednak i tak nie wygląda to różowo .... wykluczenie na min 2 lata
sruba - 11-07-2007, 14:27

nie na 2 lata, tylko na rok (raz), przez nastepne 5 lat.
teraz juz ich wyrzucili, nie zagraja w europejskich pucharach jeszcze raz, w sezonie (w ciagu najblszych 5 lat), w ktorym sie do tych pucharow zakwalifikuja...

Anonymous - 11-07-2007, 14:32

Myśle ze decyzja dobra...........
McDoune - 12-07-2007, 11:42

No miałem rację broniąc Janczyka i twierdząc ze będzie z niego jakiś pożytek dla Legii :mrgreen:

Ale kasiora :mrgreen:

Marcin-Krak - 21-08-2007, 10:29

dawno nic tu nie było pisane, więc.
ZURAW - WLADCA MURAW MA WROCIC DO WISELKI - na zasadzie wypozyczenia :roll: :mrgreen: - se nie powładał za bardzo za tą granicą ;) - ale co tam syn marnotrawny może wrócić - tak jak i Szymek :twisted:
Ale Franek to i tak sprzedawca firanek i jemu niet :!: :twisted:

Poza tym to podoba mi się Wisła Skorży, natomiast całkiem obiektywnie - nie podoba mi się Legia pod wodzą Urbana i tylko pokazuje to, jak ta nasz liga jest słaba :evil:
Ale ciekaw jestem co warszawiacy i zwolennicy Legii napiszą w tej kwestii - bo ja może mimo wszystko nie jestem do końca obiektywny :roll: :?: :badgrin:

harpagan - 21-08-2007, 10:38

Dla mnie w tej chwili najwazniejsze jest ze wygrywaja
Co prawda boje sie konfrontacji z silniejszymi zespolami, ale dopoki wygrywaja to jest jak najbardziej okej. To swieza druzyna potrzebuje czasu. Urban troche eksperymentuje i niech sobie kombinuje, az ustali co i jak. O ich grze bedzie mozna powiedziec cos najwczesniej po zakonczeniu rundy i tego sie bede trzymal ;)
Co do Wisly natomiast to nie da sie ukryc ze kadrowo sa teraz najmocniejsi i to raczej oni sa w moich oczach na przedsezonowej najwyzszej pozycji. Jesli Skorza ich poprowadzi z glowa to ciezko bedzie z nimi wygrac.
Wracajac jeszcze do Legii to i tak jestem pozytywnie zaskoczony ze im sie chce o cos grac w sytuacji gdy sa wykluczeni z ewentualnych przyszlorocznych pucharow

akbi - 21-08-2007, 10:44

a ja już kilka dni temu chciałem tu napisać ... że wg mnie (pewnie nie tylko) w tym sezonie zdecydowanie będą rządzić Wisłą i Legia. Myślę, że na końcu sezonu będą mieli ok 20pkt przewagę nad trzecim zespołem w OE
harpagan - 21-08-2007, 10:55

akbi napisał/a:
Myślę, że na końcu sezonu będą mieli ok 20pkt przewagę nad trzecim zespołem w OE

Tu to chyba troche przesadziles, ale tez odnosze takie wrazenie ze sytuacja wrocila do "normy" i raczej nikt poza wspomniana wyzej dwojka nie wlaczy sie do walki o najwyzsze cele. W takiej sytuacji dodatkowo smutne jest ze w tym sezonie tylko dwie druzyny kwalifikuja sie do pucharow (plus zdobywca PP) i jesli faktycznie L i W beda rzadzic, a Zaglebie ma przesadzony spadek to liga bedzie szara i smutna

McDoune - 21-08-2007, 11:06

Wisłą faktycznie kadrowo prezentuje się najlepiej, ale wydaje mi się że nie zdobędą mistrza ,a może zdobędą bo w sumie kto ma im przeszkodzić) Wydaje mi się jednak że w pewnym momencie złapią straszną zadyszkę. Nie za bardzo podoba mi się polityka ściągania "emerytów". Chociaż i tak wolę żeby mistrz trafił do Krakowa niż jakiejś mieściny poniżej 100k luda :doubt: .

Legia ma młody zespół i może powalczyć. Może Urbanowi uda się zbudować coś na wzór Legii Okuki, kiedy to zdobyli mistrza solidną grą i nieustępliwością, a nie jakimiś ponadprzeciętnymi indywidualnymi możliwościami.

Bełchatów i Lubin jakoś kiepsko wystartowały, zobaczymy co pokaże Groclin, ale też wydaje mi się że pierwszej dwójce w tym sezonie nikt nie zagrozi. i dobrze Legia będzie miała odrobioną karę za Wilno.

Marcin-Krak - 21-08-2007, 14:10

A ja sie nie zgodzę z tym :
McDoune napisał/a:
Nie za bardzo podoba mi się polityka ściągania "emerytów".

Ćwielong, Boguski. Jirasek, Cabanu - to nie są emeryci.
A mamy też kilku intersujących graczy w drużynie młodzieżowej:

Kolejny eks-wiślak chce wracać - Gorawski stwierdził, że może i On wróci :D

Jeszcze mnie zastanawia ile trwać będzie świetna passa Brożka :?: :wink:
Mam nadzieję, że może wreszcie potwierdzi swoją wartość :!:

akbi - 23-08-2007, 18:37

Cytat:
Komisja Apelycyjna złagodziła karę dla Legii Warszawa! W wyniku decyzji podjętej przez ten organ, kara zakazu startów w europejskich pucharach, która miała zostać wykonana w przeciągu najbliższych pięciu lat, w przypadku zakwalifikowania się do rozgrywek pucharowych w tym okresie, została zawieszona na okres lat pięciu.

...no i fajno :D

harpagan - 23-08-2007, 18:55

Ufffffffffff
Miejmy nadzieje ze w chlopakow wstapi teraz naprawde spora mobilizacja i zacznie im zalezec

Anonymous - 25-08-2007, 22:58

już zaczęli.. rozbili Zagłebie 5:0 ;-) Nie służy Ślązakom mazowieckie powietrze.. :badgrin: