To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galicjusz V6 i 163 kucyki

danino88 - 03-03-2013, 12:50

Poczekaj na telefon, jeśli się nie uda zgłoś na policję. Postaraj się spisać oświadczenie, bo później z sąsiadami możesz mieć nie przyjemności :)
Mare - 03-03-2013, 13:27

1: Nie będzie problemu ze stwierdzeniem "pan już tak miał w tym złomie" (fota powyżej)
2: wnętrze mojego auta oraz reszta lakieru wygląda 2 razy lepiej niż u niego.

Tak jak wiadomo, to jest polska, wolę się dogadać i spać spokojnie, nie martwić się, że auto wzbogaci się o fresk artystyczny.

Wciąż czekam, kartka jeszcze fruwa za wycieraczką, co znaczy, że nie schodzili do auta.

Hugo - 03-03-2013, 13:27

Tanpit napisał/a:
Pewnie usłyszysz - "Pan już tak miał w tym złomie..."
Mare napisał/a:
Gość ma też naklejkę z a4club.pl
Dokładnie! Jak ma ałdi to przecież mu wszystko wolno. To najbardziej kozackie fury na świecie i nie waż się tykać ich właścicieli :mrgreen: :P
Krzyzak - 03-03-2013, 18:31

Mare napisał/a:
naklejkę z a4club.pl
pomyślałem to samo co Hubert :) - mieszkam na kaszubach i tu właśnie poznałem dlaczego "audi drivers are all the same":
http://www.youtube.com/watch?v=qXcADbZbReY

Owczar - 03-03-2013, 23:37

Mi sąsiadka też wjechała pod blokiem, ale sama do mnie przyszła, przeprosiła i napisała oświadczenie. Tak czy inaczej powodzenia z tym gościem.
danino88 - 04-03-2013, 08:11

tym bardziej że jeśli napiszecie oświadczenie to on zwyżek ubezpieczenia prawie nie odczuje :)
Tomek - 04-03-2013, 10:29

danino88 napisał/a:

tym bardziej że jeśli napiszecie oświadczenie to on zwyżek ubezpieczenia prawie nie odczuje :)

czamu :?:

danino88 - 05-03-2013, 09:26

tomek84 napisał/a:
danino88 napisał/a:

czamu :?:

bo zwyżki za taką szkodę są znikome, ale to też zależy od ubezpieczyciela :)

Tomek - 05-03-2013, 09:32

danino88 napisał/a:
to też zależy od ubezpieczyciela :)

to jest słowo klucz
nie żyjemy już w czasach, gdzie było tylko PZU i Warta, była jedna stawka zależna od kodu pocztowego, jasne zwyżki za wiek, jasne zniżki za bezszkodwość itp
teraz każde TU ma swój kalkulator, w których składka jest loterią

i tak jak owczar podaje poniżej
nie ma znaczenia czy duża czy mała szkoda, w kalkulatorach podajesz liczbę szkód

Owczar - 05-03-2013, 09:33

Nie ma znaczenia czy duża czy mała szkoda. Z reguły zabierają standardowo tyle samo procent. Chyba że jakieś towarzystwo ma inne zasady.
Mare - 05-03-2013, 17:10

Noew wieści, gość zadzwonił, porozmawialiśmy, przebadaliśmy oba pojazdy wizualnie, sprawdziliśmy wysokości i..... nie zgadza się... facet nie był sprawcą, chyba, że wsadził 3 płyty chodnikowe do bagażnika, żeby obniżyć fure... ale raczej nie ;P

Tak więc, zgłosiłem dzisiaj niebieskim szkodę, niech szukają, ja nie mam na to czasu i nerwów. Poszukam jeszcze informacji na temat tego państwowego funduszu gwarancyjnego, może pod to się kwalifikuje.

sveno - 05-03-2013, 18:01

Mare napisał/a:
facet nie był sprawcą
jesteś pewien?
Mare napisał/a:
chyba, że wsadził 3 płyty chodnikowe do bagażnika, żeby obniżyć fure
jaki w tym problem? Jak ma zmęczone sprężyny to wystarczą 2 osoby z tyłu na kanapie i dupa siedzi, wiem bo tak miałem :)
Mare - 05-03-2013, 20:16

tak..ale to mój błotnik jest uszkodzony 2 razy wyżej. W momencie gdy porównywaliśmy oba elementy do siebie auto było puste, bagażnik pusty, a i tak było za nisko o 20 cm
Tomek - 05-03-2013, 20:23

Mare napisał/a:
Poszukam jeszcze informacji na temat tego państwowego funduszu gwarancyjnego, może pod to się kwalifikuje.

niestety się nie kwalifikuje, sam sprawdzałem to na swoim przypadku, gdzie na filmie było widać nawet moment uszkodzenia, ale nr rej. brak

dwie opcje na UFG:

- sprawca znaleziony, OC brak
- sprawca nieustalony, ale UFG pokrywa tylko szkody na osobach, nie ma mieniu

Mare - 05-03-2013, 20:54

tomek84 napisał/a:
- sprawca nieustalony, ale UFG pokrywa tylko szkody na osobach, nie ma mieniu

aha... no to będę musiał wykazać, że cała sytuacja z uszkodzeniem ukochanego auta wywołała u mnie tak potworną depresję..... to się zakwalifikuje ;p;p;p