To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Sir Lancelot

Piwor - 13-02-2014, 20:22

Nie goniłeś?
Misiek :) - 13-02-2014, 21:48

1. Zanim bym doszedł do auta, otworzył auto wsiadł i odpalił...
2. Nie chciałem stwarzać na drodze niebezpiecznych sytuacji...
3. Od pościgów są odpowiednie służby
4. Numer sprawcy został podany na telefon alarmowy 112 i tam zapisany
5. Widząc auto ruszające chodnikiem z piskiem opon masz ułamek sekundy na decyzje...

m6riano - 14-02-2014, 00:25

Instynkt samozachowawczy by mi jednak podpowiedział:"wsiadaj i goń ile tchu..."
krzychu - 14-02-2014, 07:09

m6riano napisał/a:
Instynkt samozachowawczy by mi jednak podpowiedział:"wsiadaj i goń ile tchu..."

A potem gość (nawet nie Ty) rozjedzie kogoś na pasach albo wjedzie w przystanek i co przejdziesz koło tego obojętnie (mnie by cisło sumienie, że przez rozbity zderzak ktoś nie żyje)? Potem samo łażenie po sądach nie jest ciekawym doświadczeniem.

A masz jakieś informację? Bo jak kolega poszedł na policję z numerami (gość mu przerysował auto i ktoś mu zapisał numeru - farciarz jeden) to w ciągu godziny policja zdążyła ustalić właściciela, podjechać, zbadać trzeźwość, oglądnąć auto i wystawić mandat....

mjsystem - 14-02-2014, 08:35

Własnie,jak sytuacja? Dowiedziałeś się czegoś? Co robi Policja?
sveno - 14-02-2014, 09:00

mjsystem napisał/a:
Co robi Policja?
znając życie to jeszcze przesłuchują nagrania z rozmów ze 112 i szukają numerów... :roll:
glina - 14-02-2014, 12:23

Misiek :) napisał/a:

... przetarł szyby, zapiął pas, wcisnął sprzęgło, wrzucił jedynkę, przegazował dla pewności, poprawił włosy, sprawdził w lusterkach możliwość włączenia się do ruchu... to już by nie było po co puszczać sprzęgła bo ten niespełna stukonny potwór byłby już poza granicami województwa :D

Misiek :) - 14-02-2014, 17:22

glina napisał/a:
... przetarł szyby, zapiął pas, wcisnął sprzęgło, wrzucił jedynkę, przegazował dla pewności, poprawił włosy, sprawdził w lusterkach możliwość włączenia się do ruchu... to już by nie było po co puszczać sprzęgła bo ten niespełna stukonny potwór byłby już poza granicami województwa :D

Ty się śmiejesz, ale jak jesteś po prawej stronie auta około 2-3 metry od samochodu, autko stoi zamknięte...
jestem ciekaw w ile Ty byś otworzył furkę (nawet z pilota) i odpalił... możliwe, że jak bym ruszył to ju bym nie dogonił...
mjsystem napisał/a:
Własnie,jak sytuacja? Dowiedziałeś się czegoś? Co robi Policja?

Mam nr sprawy i osobę prowadzącą, alu już nie dało rady, żeby się dziś dodzwonić. Będę dzwonił w poniedziałek.

stary alfer - 14-02-2014, 17:39

2. Nie chciałem stwarzać na drodze niebezpiecznych sytuacji...
3. Od pościgów są odpowiednie służby
4. Numer sprawcy został podany na telefon alarmowy 112 i tam zapisany
5. Widząc auto ruszające chodnikiem z piskiem opon masz ułamek sekundy na decyzje...

Bardzo dobra decyzja.
Ganiać i lać się po mordzie to można na piechotę, a nie samochodem.

glina - 14-02-2014, 19:19

glina napisał/a:

Ty się śmiejesz, ale jak jesteś po prawej stronie auta około 2-3 metry od samochodu, autko stoi zamknięte...
.

zgadłeś, żartuję sobie tylko
rozluźnij poślady ;]

m6riano - 16-02-2014, 19:32

Misiek :) , kto w takiej sytuacji zamyka samochód? Misiek no prosze cie..
Tomekcm - 16-02-2014, 20:37

Gratuluję ładnego a raczej wyjątkowego Lancer i do zobaczenia na drodze. Pozdr.
Misiek :) - 16-02-2014, 20:51

m6riano napisał/a:

Jak byś miał laptopa w aucie to pewnie też byś odruchowo zamknął...
Nie poleciałem za kolesiem i nie żałuje... Od tego jest Policja.
Tomekcm napisał/a:
Gratuluję ładnego a raczej wyjątkowego Lancer i do zobaczenia na drodze. Pozdr.

Pewnie się spotkamy... Wpadaj na Spota Mazowieckiego, jest 12go dnia każdego miesiąca.
Aktualne info masz zawsze kilka dni przed spotem w dziale Mazowieckim

m6riano - 17-02-2014, 19:38

Nie raz woże laptoka i to na wierzchu i nawet nie raz zapominam zamknąć..ale wiesz..ten mój laptok to wart tyle co nic..;-)
Po za tym ma znaczne naklejki..;-)

krzychu - 17-02-2014, 19:45

m6riano napisał/a:

Nie rozumiem o co Wam chodzi. Rzadko popieram to co robi Misiek :) , często mnie to nawet dziwi. Ale tutaj zachował się nie dość, że odpowiedzialnie to i trzeźwo. Jak wam ktoś kiedyś wjedzie w tyłek to zostawcie mu jeszcze kluczyki w stacyjce, żeby jego kolega wsiadł pod waszą nie uwagę i odjechali...