Nasze Miśki - Pajęcza sieć na Mitsu by SPIDER-ek
SPIDER-ek - 06-08-2012, 17:53
Powiem Wam że jest jakaś masakra na rynku samochodowym.
Od 2 tygodni jeżdze i szukam samochodu dla żony, bo jej rozbiłem i muszę odkupić.
Jest kicha. Same złomy, albo złożone z trzech. A obejrzałem już chyba z 15-20.
sveno - 06-08-2012, 18:24
czego szukasz konkretnie?
m6riano - 06-08-2012, 22:47
sveno napisał/a: | czego szukasz konkretnie? |
malucha za "pińcet panie"..;-)
Torp12 - 06-08-2012, 23:46
SPIDER-ek napisał/a: | bo jej rozbiłem i muszę odkupić.
|
Przyznaj sie co zrobiles;)
SPIDER-ek - 07-08-2012, 09:00
sorki że odpowiadam z opóźnieniem, ale jak patrzę na ten rynek samochodowy to sam staję się opóźniony
Szukam Audi TT, Alfa Romeo Mito, Audi A3, BMW seri 1
A co zrobiłem, no niestety w Warszawie babeczki jeżdzą że szkoda gadać.
Jechałem prosto ul Korotyńskiego, na zielonym, a kobitka w Vektrze miała lewoskręt i niestety się nie zatrzymała i wyjechała mi prosto przed maske. Nie byłem w stanie się zatrzymać pomimo tego że jechałem chyba z 30km/h, to przy 10km/h się spotkaliśmy.
Przód Seata Ibizy od żony skasowany.
sveno - 07-08-2012, 10:31
SPIDER-ek napisał/a: | Szukam Audi TT, Alfa Romeo Mito, Audi A3, BMW seri 1 | gorzej jakbyś szukał auta 10-cio letniego, tutaj chyba nie trudno trafić coś co było kupione i serwisowane w Polsce i ma udokumentowaną przeszłość?
Chociaż z drugiej strony to przypomina mi się jedna historia odnośnie dokumentacji przeszłości aut:
Kolega jeździ Lancerem SB i kiedyś ktoś mu wjechał w tył, niegroźnie bo tylko zderzak ucierpiał (to było widać a co pod spodem się stało to wiedzą tylko Ci z ASO) zderzak wymieniony w ASO, przy odbiorze auta główny mechanior pyta: wbijać to Panu do książki? Bo wie Pan, zazwyczaj to ludzie nie chcą dokumentować takich zdarzeń.
SPIDER-ek - 07-08-2012, 10:54
sveno napisał/a: | tutaj chyba nie trudno trafić coś co było kupione i serwisowane w Polsce i ma udokumentowaną przeszłość? |
Wiesz tak trudno jak trafić 6 w totolotka. Poprostu ludzie myślą że w dzisiejszych czasach można sprzedawać samochód złożony z trzech, z podrobionym licznikiem i książką. I nikt się nie zorientuje, albo będzie go jeszcze całował w rękę że chce nam sprzedać samochód.
Te czasy były w latach 90, a nie teraz.
Czym marka znana i popyt większy, tym większe trupy są w sprzedaży.
Nikt szrotów nie kupi, a ludzie wciskają taki kit że głowa boli.
W niedzielę spotkałem się z kobitą: Audi TT 2004, bezwypadkowy, serwisowany w ASO itd.
Patrzę na ten samochód, a on złożony z trzech jakby z pociągiem się zderzył, dach krzywy, połamane plastiki, lampy i szyby nieorginalne i z innego rocznika. I się pytam jaki bezwypadkowy:) A kobita głupa rźnie, jakby gadała z jakimś idiotą który w życiu dobrego samochodu nie widział. W komorze silnika znalazłem kapsel od piwa, (ktoś na zawiasie otwierał piwo). Jak ASO tak serwisuje to ja dziękuję:)
SPIDER-ek - 08-08-2012, 09:00
Może popełniam seppuku, ale muszę Wam o tym powiedzieć.
Wczoraj trochę pojeździłem Audi TT 3.2 quattro 250KM ze skrzynią DSG z łopatkami w kierownicy.
Powiem Wam że jestem pod wrażeniem. Nie lubię niemieckich samochodów, ale takiego szukam żonie i jak uda mi się w dobrym stanie kupić, to chyba popełnie seppuku
Idzie to jak brzytwa, w dodatku lekkie małe z napędem na cztery kółka.
Po przejażdzce nim, wsiadając do Gala miałem niesmak że jest trochę za słaby i że nie mam biegów w manetkach:) i napędu na dwie osie.
Gdyby ta wczorajsza sztuka nie była poskładana z dwuch i nie miała konkretnego dzwona, to by wyglądała jak nowa i by była moja:) Tym bardziej że silnik i quattro oraz DSG chodziło miodzio. W trybie SPORT to jest rakieta.
Ach nie mogłem spać w nocy
Owczar - 08-08-2012, 10:42
Jakie sepuku Lepsze to niż VR4 po przekładce Może nie rodzinne kombi, ale autko super
fj_mike - 09-08-2012, 15:45
SPIDER-ek napisał/a: | Ach nie mogłem spać w nocy |
Oj tam oj tam. Masz już wyznaczony cel (jakiego auta chcesz), teraz szukaj
SPIDER-ek - 21-08-2012, 23:13
Wypolerowałem, wypucowałem i dopieściłem samochód na zlot.
Komora silnika, wnętrze, blaszka, uszczelki i kij tym w oko.
W sobote narobiłem się jak wół.
I musiałem dzisiaj w deszcz jechać Syzyfowa robota.
fj_mike - 21-08-2012, 23:35
Cytat: |
I musiałem dzisiaj w deszcz jechać Syzyfowa robota. |
Bywa
Komora silnika i tak się szybko zasyfi. Mogłeś zrobić foto komory co by je podziwiać po tym deszczu
SPIDER-ek - 21-08-2012, 23:53
fj_mike, no widzisz nie zrobiłem fotek bo musiałem szybko kończyć robotę bo się rodzinka już na mnie złościła
Torp12 - 22-08-2012, 10:18
Spiderek a jak tam sprawa felg i opon?? Cos wkoncu postanowiles/zadzialales?:)
SPIDER-ek - 22-08-2012, 10:35
Torp12 napisał/a: | Spiderek a jak tam sprawa felg i opon?? Cos wkoncu postanowiles/zadzialales?:) |
Nic nie zadziałałem, jeżdzę na tych co kupiłem w komplecie (opony+felgi) a tamte koła wylądowały w komórce na półce. Powód...
1. brak czasu
2. częste wyjazdy
3. narzekania żony że ciągle coś kupuję
4. zajęty jestem poszukiwaniem samochodu żonie Audi TT 3.2 quattro 250KM z DSG
A reasumując to zbliża się zima i za niedługo będzie przekładka na zimowe koła 16"
Wtedy będzie więcej może okazji co do wymiany i zajęciem się samochodem.
Mam tyle pomysłów, a brak czasu.
Miałem wyflokować sobie poduszkę, może coś z boczków drzwi i nie mam kiedy. Może coś z hydrografiki na plastiki, i nic kompletnie nic.
Ledwo w sobotę zdążyłem umyć samochód bo byłem na wyjeździe i tak fotek nie zdążyłem zrobić.
|
|
|