To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarna Sigma :))

wojtas - 21-02-2014, 12:50

Nie martwię, tylko jestem ciekaw czy w końcu zobaczę Twoją sigmę na ogólnopolskim zlocie.
Tomii - 21-02-2014, 21:12

t0m3k napisał/a:

szkoda ze ta robota mi idzie jak krew z nosa :(

pomału ale do przodu :)

t0m3k - 22-02-2014, 14:41

Wojtku, a kto powiedział że będę na ogólnopolskim ? tego jeszcze nie wiem więc no ... :) jak nie na ogólnopolskim to może na kawę do Ciebie kiedyś przyjadę :)
wojtas - 22-02-2014, 15:16

Zapraszamy, jak skończysz trzeba będzie opić, by sigma długo służyła. :)
GóR3K - 22-02-2014, 18:49

wojtas napisał/a:
Zapraszamy, jak skończysz trzeba będzie opić, by sigma długo służyła. :)

to dlatego ze moja nie byla opita to teraz chce zeby ja uszczelnic ;-)

t0m3k - 22-02-2014, 19:40

Zamiast Zlotu Sigmowiczów może być grill u Wojtasa i zwiedzanie Gniezna :twisted: :twisted:

a tu dzisiejsze prace, zalożyłem nowe drzwi pasażera + pomalowałem je od środka na czarno co by sie nie rzucały w oczy od środka niebieskie drzwi, poprawiłem spawy na dachu i pomalowałem wszystko co pomalować było trzeba :)

Pytanie do was: Mój pas przedni niestety jestr trochu pokrzywiony, bo sigma dostała leko w lewy przód i plus do tego chyba ktoś trafił prawie środkiem w latarnie, bo jest trochu wgnieciony pas. Pytanie brzmi: Zostawić to tak czy kombinować nowy pas ?

angelos - 22-02-2014, 21:14

t0m3k napisał/a:
Zamiast Zlotu Sigmowiczów może być grill u Wojtasa i zwiedzanie Gniezna :twisted: :twisted:

a tu dzisiejsze prace, zalożyłem nowe drzwi pasażera + pomalowałem je od środka na czarno co by sie nie rzucały w oczy od środka niebieskie drzwi, poprawiłem spawy na dachu i pomalowałem wszystko co pomalować było trzeba :)
[url=http://i847.photobuc...817.jpg]Obrazek[/URL]
Pytanie do was: Mój pas przedni niestety jestr trochu pokrzywiony, bo sigma dostała leko w lewy przód i plus do tego chyba ktoś trafił prawie środkiem w latarnie, bo jest trochu wgnieciony pas. Pytanie brzmi: Zostawić to tak czy kombinować nowy pas ?

jak nie straciła właściwości jezdnych to bym zostawił.

PS. Kiedy zakładasz zakład spawalniczy ? Miałbyś dużo chętnych :D

t0m3k - 23-02-2014, 10:09

no aż tak krzywy ten Pas nie jest. tylko zderzak nie pasuje idealnie :) ale trochę się porzeźbi i będzie git :) w sumie tnę koszty pomału i bez sensu moim zdaniem kupować nowy pas :)

Zakładu spawalniczego nie zakładam :)

t0m3k - 07-03-2014, 18:32

Ostatnio zakładałem tylne lewe drzwi które kupiłem, jak się okazało pewna osoba wprowadzila mnie w błąd i drzwi od kombi nie pasują do sedana... niestety ramka szyby i sama szyba ma inny kształt od góry, skończyło się na obcięciu z jednych i drugich drzwi, przymierzeniu:

i przyspawaniu :) )

Chyba pierwszy raz spawałem i szlifowałem tak zeby nie dawać szpachli :) )

A no i dzisiaj przyszła maska i blotniki :) )

robertdg - 07-03-2014, 19:57

t0m3k napisał/a:
jak się okazało pewna osoba wprowadzila mnie w błąd i drzwi od kombi nie pasują do sedana
Pewnie chodziło jej o to, że jak się nieco porzexbi to pasuja :P
t0m3k - 08-03-2014, 08:50

akurat nie o to chodziło :) no ale... jak widać, już pasują :)
Wszyc - 08-03-2014, 15:51

Musze dobrze przewertować ten temat od początku bo tu niezłe rzeczy się dzieją muszę prześledzić powoli jak do tego wszystkiego cholera doszło :mrgreen: :mrgreen:
lukasz12 - 08-03-2014, 17:04

t0m3k napisał/a:
Ostatnio zakładałem tylne lewe drzwi które kupiłem, jak się okazało pewna osoba wprowadzila mnie w błąd i drzwi od kombi nie pasują do sedana... niestety ramka szyby i sama szyba ma inny kształt od góry, skończyło się na obcięciu z jednych i drugich drzwi, przymierzeniu:

Widze ze ten temat stał się na tyle poważny że musiał wylądować na forum.
Dlatego pozwole sobie dorzucić swoje 3 grosze i przy okazji uciąć ewentualne spekulacje.

1) Pewna osoba - lukasz12 - może trzeba było od razu napisać z imienia i nazwiska skoro sprawa jest aż tak poważna?
2) Faktycznie kiedys tam pytałeś o drzwi i odpowiedzialem że pasują bazując na doświadczeniach i założeniach, które okazaly się błędne - mam prawo się pomylić jak każdy
3) Jak Ci przysłali złą maskę ( http://forum.mitsumaniaki...1245380#1245380 ) to wtedy Ci nie przeszkadzało że ją musisz prostowąć, a jak próbowałem bronić Twojej racji to tylko mnie co bardziej nadgorliwi forumowicze postponowali
4) Mogę zrozumieć że się wkurzyłeś jak drzwi nie pasowały tylko że chyba zapominasz o:
-nigdy nie uważałem że wiem WSZYSTKO na temat SIGMY
-zachowujesz się jakbym od ciebie wziął pieniadze za te informacje lub samemu te drzwi oferowal lub załatwiał i miał z tego profity
-jeśli miałeś wątpliwości to mogłeś zapytać sprzedawcy
-decyzję o zakupie podejmowałeś ty - na tej zasadzie można by się przyczepić do wypowiedzi sprzed 10 lat że bazując na niej ktoś podjął błędną decyzję bo go wprowadzono w błąd

Reasumując:

Przestaję radzić bo:
-nic z tego nie mam, a wręcz przeciwnie poświęcam własny czas, który mogę zagospodarowac choćby na dłubanie w nosie
-przyzwyczajam ludzi do niemyślenia i bazowania na mojej pomocy
-wyrabiam u niektórych poczucie że właściwie to jestem darmowym forumowym helpline i bazą wiedzy. Na dodatek nieomylną i dostępną o dowolnej porze dnia i nocy. Później delikwent jest bardzo oburzony w przypadku gdzy nie uzyska odpowiedzi lub nastąpi pomyłka

Zatem po prostu od teraz nie udzielam porad przez PW/TEL/FB etc.
NIE WIEM - NIE ZNAM SIĘ - NIE ORIENTUJE SIĘ - ZAROBIONY JESTEM

GóR3K - 08-03-2014, 17:54

reasumujac bylo kupic odemnie bo mam cala sigme na czesci :-P . Panowie po co sie klocic. przyjezdzac na zlot i wypic trzeba flaszke ;-)
wojtas - 08-03-2014, 18:31

Gdyby kupił drzwi od ciebie nigdy byśmy się nie dowiedzieli czy pasują. Każdy ponosi ryzyko swoich poczynań, można mieć pretensje ale tylko do siebie, że polegaliśmy na innych. Tak jak w moim podpisie, każdy ma prawo.... wiec proszę o weryfikację wszelakich podpowiedzi na forum, zamim zaczniecie działać. Wiele tematów można próbować rozwiązać na forum w odpowiednich działach.