To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja

mjsystem - 11-11-2012, 21:27

Jackall napisał/a:
Tylko tym razem sporo osób z południa chciało to połączyć bo jechać 500 czy 700 km w stronę na dwa dni jak wiesz jest mało opłacalne. Może za kilka lat jak dzieci mi wyrosną to chętnie bo sami z Agą będziemy jeździć ale teraz muszę przede wszystkim myśleć o nich więc jak się wymęczą tyle h w aucie to jakiś odpoczynek im się należy a dwa dni to za mało

Sam miałem taki zamiar. Nie w tym sensie pisałem. Krzyś chodzi o te trzy dni zlotu.

Jackall napisał/a:

mjsystem napisał/a:
uwierz, da się w namiotach.
Wierzę ale ciekawe co powiecie jak mi dziecko będzie w nocy płakało i wszystkich pobudzi

Wiadomo, ze z dziećmi jest trudniej, ale czy dziecko zapłacze w domku, hotelu, namiocie i tak nikt nie usłyszy po kilku :drinkers: :partyman: :mrgreen:
Rozumiem, że chodzi o komfort utrzymania higieny naszej i maluchów. Z tym jest już większy kłopot. Kwestia przyzwyczajenia i nawyku turystycznego. :wink: oraz zaplecza sanitarnego...

biala190 napisał/a:
No to trzeba wypier papier swój notesik "Zlot 2013" zatytułowany. Dobrze z tego, że wiem dziś że Łeba wraz z Fregatą odpada, bo bym zapłonęła szczerą nienawiścią i nieukrywaną agresją, gdybym tu na miejscu sfinalizowała ostateczną, oficjalną wymianę pism z mediami i właścicielami co większych atrakcji łebskich, a potem musiała to oficjalnie i pisemnie odkręcać. Czy tutaj jest jakaś czyjaś wina, czy jej nie ma, to bez względu na to i tak coś by mnie pewnie trafiło.

Wielki szacun za chęci organizacji. Temat upadł z przyczyn niezależnych od nikogo, co napisałem kilka postów wcześniej... Tak na prawdę dobrze, że teraz się wyjaśniło, a nie za kilka miesięcy...

Blondi - 11-11-2012, 23:40

To ja mam pomysł/pytanie.
Może trzeba sprawdzić ile osób byłoby zainteresowanych Zlotem podobnym do Elbe : bez atrakcji dodatkowych, bez szalenstw gadzetowych, bez kolumny i ewentualnie pod namiotami ??

Może trzeba zrobic taka listę chętnych jak na Zlot i zobaczyc ile osób zostanie i dopasowac do tej wielkości ośrodek. Jesli znajdzie sie więcej takich osób mozna o wiele wiecej osrodków brac pod uwagę bo zwykle odrzucamy je za zbyt mała ilość miejsc.

Skoro już kilku z Was napisalo, że mogloby jechac pod namiot moze niepotrzebnie tak zawężamy krąg poszukiwań. Częsc osob byłaby w osrodku (np. rodziny z dziećmi, lub ktos kto przyjedzie na dłużej) a część w namiotach przy osrodku. Pytanie tylko ile osób tak mówi a ile naprawde chcialoby zlotu pod namiotem :wink:

sniegu - 12-11-2012, 00:36

Akcja dzieciaki. już wyjaśniam rzuciłem tylko durny pomysł ale co tam
3,4 km od miejsca łąki

jest zajazd boryna http://www.zajazd-boryna.pl/ kto chce wynajmuje sobie pokój kto chce 2 hotel http://www.maraton.wosir.org/ 4,1 km

to coś czerwone to ta łąka.
Szczerze to z rodzicami o tym nie gadałem (to oni są właścicielami) a jak usłyszą że przyjedzie 200 aut i zrobią orkę ( jak popada mamy następną konkurencję kto szybciej wyciągnie L200 z błota) na łące może być różnie więc na pewno za Free tej łąki nie będzie.
Mogę załatwić drewno na Dużeee ognisko.
Odrazu piszę poddaje pomysł a nie chęć zorganizowania zlotu ( przez organizacje uważam kolumny ośrodki rozmowy z hotelami itp) mógłbym zapewnić opał miejsce (miejmy nadzieję) jakoś ogrodzić teren chociaż tymczasowo.
Chcecie spać w hotelach proszę bardzo tel na stronie maratonu jest jest skrzyknąć się na Forum ile tam nocuje osób i negocjować sobie stawkę za nocleg
jak dobrze pamiętam to od najbliższych zabudowań łąka jest oddalona o jakieś 500 metrów do 700 metrów więc raczej hałas nikomu nie powinien przeszkadzać.

Wojciech Bogacz - 12-11-2012, 11:09

Jackall napisał/a:
Wierzę ale ciekawe co powiecie jak mi dziecko będzie w nocy płakało i wszystkich pobudzi

Osobiście na pewno się nie obrażę - dzieci mają swoje prawa i w nocy czasami mogą marudzić.

Blondi napisał/a:
Może trzeba sprawdzić ile osób byłoby zainteresowanych Zlotem podobnym do Elbe : bez atrakcji dodatkowych, bez szalenstw gadzetowych, bez kolumny i ewentualnie pod namiotami ??

Odpowiada mi takie coś - czy będą atrakcje czy nie - pojawiam się. Jak pisał Sławek - jadę tam dla ludzi.

Tomek - 12-11-2012, 13:04

mjsystem, sveno, usiedliście na biegnego grzesiopol zupełnie bez powodu IMO
po tym co napisał Firebee:

Firebee napisał/a:

Powiem tak, jest bardzo mało realne lub już praktycznie nierealne by ZLOT odbył się w Ośrodku Fregata w Łebie.. Oni też czytają uwagi, które żeśmy pisali.. Nie bardzo podoba im się ton wypowiedzi na temat Ośrodka (choć być może prawdziwy, nie znam tak dokładnie tego Ośrodka), mają też swoje priorytety itp. itd..

miałem podobne zdanie jak grzesiopol

dopiero post Sławka:

mjsystem napisał/a:

Sprawa jest prosta. Ośrodek był zainteresowany imprezą od samego początku w osobie i przez osobę Martina. Na dzień dobry została podjęta rezerwacja a ceny obniżone o 50%. Niestety z przyczyn niezależnych od ośrodka(nie jestem upoważniony do szczegółowych tłumaczeń, może to tylko zrobić Martin, choć nie wiem czy są one dla nas istotne) od sierpnia 2013 ośrodek może nie funkcjonować całkowicie przez jakiś czas. Jest to na tyle duże ryzyko, że najlepszym i jedynym sposobem jest całkowite odwołanie zlotu w Łebie.
Jest pomysł na zlot, który generuje się w Krakowie, ale poczekajcie do poniedziałku/wtorku na wypowiedź Svena lub Wojzi'ego.
IMO nie ma sensu już dywagować na temat Łeby. Trzeba iść do przodu.

rzuca inne światło na tą sprawę

sveno, jak będziesz chciał robić ZLOTa, to pierwszego pomocnika już masz

grzesiopol - 12-11-2012, 13:24

mjsystem napisał/a:
Dlatego tekst w stylu:
(powyższe utwierdza mnie w mojej opinii na temat tego ośrodka - jak ja miałbym mieć ośrodek i miałby nie funkcjonować normalnie to na pewno nie w okresie sezonu ) po prostu nie jest potrzebny...
bez urazy, może lepszy byłby komentarz w stylu, "piękny i przestronny ośrodek, mający tyle atrakcji, jaki ładny i przestronny parking a ile miejsca na plaży przy ośrodku". Napisze tak "Informacje dot. sytuacji ośrodka przedstawione przez sam ośrodek mogą być inne od rzeczywistych" czy już lepiej. :twisted: Toż to temat do dyskusji więc dyskutujemy, przecież nie musze mieć zdania podobnego do innych, wystarczy, że mam swoje :wink: No i oczywiście poza pożarem może być tak, że firma weźmie pieniądze, zmieni sie właściciel i ani pieniędzy ani zlotu :mrgreen:
sveno napisał/a:
nie no jak to przeczytałem to mnie krew zalała.
mnie też, moje zdanie wyrażone było po stwierdzeniu, że zlotu we Fregacie nie będzie, i nie pisz takich rzeczy typu "z miejsca dają 50% zniżki, a potem wchodzą tu i czytają komentarze tego typu", bo i tak juz to nic nie zmieni, cofnij sie kilka stron dalej i popatrz co było pisane, a dopiero potem rób osobiste wycieczki. Wracając do tego rzekomo dobrego ośrodka, który był taki łaskawy to nie zapominaj, że dla takiego ośrodka grupa zorganizowana jest o wiele lepsza niż klienci indywidualni, po pierwsze, taki zlot to darmowa reklama dla ośrodka i otwarcie sie dla innych grup podobnego typu, po drugie grupę zorganizowaną można w jakiś sposób lepiej kontrolować poprzez spisanie jakichś ta umów, po trzecie grupy zorganizowane można lepiej upchać w pokojach, czyli lepiej wykorzystać swoja bazę, po czwarte na takich grupach lepiej sie zarabia na dodatkowych "atrakcjach" posiadanych w ośrodku niż na sknerowatych klientach indywidualnych, można by było jeszcze kilka plusów wpisać ale po co.
sveno napisał/a:
Po co mają brać takich Mitsumaniaków, którzy umieją tylko narzekać?
Po co brać taki ośrodek co nie potrafi przyjąć słów krytyki (w tym przypadku uwag) :P
sveno napisał/a:
a niektórym to się nawet w pupach poprzewracało od nadmiaru dobrego na zlotach!!! (Tak grzesiopol, do Ciebie tu pije)
nie mogło sie poprzewracać od czegoś czego nie było. Śmierdzący domek nie można nazwać luksusem, do chwili obecnej niektórych ubrań moja małżonka nie może doprać z uwagi na specyficzna woń zgniłego domku. Byłem po raz pierwszy więc nie mogłem sie przyzwyczaić :P i ja też twoje zdrowie pije, cobyś sie nie denerwował i czytał ze zrozumieniem a nie z szybkością. Niniejszy chciałem cię uświadomić, że cały czas pobytu na zlocie poświeciłem na integrację z innymi uczestnikami zlotu, i nie korzystałem z dobrodziejstw atrakcji z wyjątkiem dyskoteki na której i tak dokonywał sie ciąg dalszy integracji miedzy ludzkiej. :wink: :biggrin: , może nastepnym razem uda mi sie i z tobą podagać, pooglądać, wypić browara, na dzień dzisiejszy przepraszam, że moja głowa i wątroba nie wytrzymała integracji z kazdym z osobna i nie udało nam sie porozmawiać. :rolleyes:
sveno napisał/a:
Bo jadę się spotkać z ludźmi, pogadać z nimi, pośmiać się i napić się piwa. Obejrzeć ich samochody i wymienić się spostrzeżeniami i doświadczeniami, bo wg mnie to jest główna idea zlotu, a cała reszta typu domek, konkursy, dyskoteka, przejazd kolumną to bardzo miły dodatek, ale dalej jest tylko dodatkiem!!!
Toż to przecież jest to o co wszystkim chodzi. Niektórzy tylko nie mogą lub nie chcą rezygnować z dobrodziejstw jakimi są stałe miejsca noclegowe (obojętnie czy to domek czy blok). Osobiście mogę spać i pod namiotem. Nie nazywaj takich osób marudami bo do końca nie wiesz co nimi kieruje i jaki jest powód chęci korzystania z dobrodziejstw wygód domkowo/blokowych. :roll:
sveno napisał/a:
Cofnijcie się kilka stron by przeczytać, że któryś ośrodek został wykluczony bo (uwaga) nie można wprowadzać do niego zwierząt!!!! :shock: :shock: :shock:
no własnie, cofnij sie klika a może kilkanaście stron i zobacz jakie propozycje składałem i co było powodem odrzucenia tych ośrodków.
Zanim napiszesz, że mogłem zgłosić sie jako organizator to już ci odpowiem - po prostu odległości jakie są do tych moich propozycji całkowicie dyskwalifikują moje chęci do podjecia sie organizacji zlotu, nie lubię z ludźmi rozmawiać o ważnych sprawach przez telefon, bo uważam to za prostackie, tylko rozmowa twarzą w twarz jest szczera i może przynieść jakieś rezultaty.
sveno napisał/a:
Rozumiem też, że niektórzy jak nie większość będzie oczekiwała np. bardziej komfortowego lokum niż namiot. OK, ale nie dyskwalifikujcie ośrodków np. za brak miejsca na atrakcje, czy brak domków.
po raz kolejny piszę - wróć kilka lub kilkanaście stron wstecz i poczytaj propozycje składane przez innych i powody dla których ośrodki zostały odrzucone.
sveno napisał/a:
grzesiopol, przemyśl 2 razy swoją ripostę którą chcesz napisać.
cieszy mnie, że chociaż ty uznałeś moją wypowiedź za celną. Bez urazy zanim coś napiszesz poczytaj najpierw a potem pisz i uznawaj innych za marudy (pamiętaj, że ktoś może mieć inne zdanie niż ty).
Jeżeli czytałbyś ze zrozumieniem to wywnioskowałbyś, że chodzi mi nie o konkretny ośrodek Fregata ale o to, że działania zlotowe skupiły sie co było widoczne w tym temacie na jednym ośrodku, bez działań równoległych rozmów z innymi ośrodkami. I czy byłaby to Fregata czy inny latający Holender to i tak to spotkałoby sie z krytyką, nie tylko moją.
Bądź pozdrowion.sveno, i niech cie krew nie zalewa. :axe:

masa - 12-11-2012, 13:52

Ją proponuje osobom które mają dzieci żeby zapytali swoje pociechy czy mają ochotę pojechać na prawdziwy biwak pod namiot i wtedy pisać czy będą narzekać.
Jaro1974 - 12-11-2012, 14:42

Wiecie co? Tak czytam i czytam i już się powiem szczerze pogubiłem. ale mniejsza o to. Dla mnie to jest obojętne czy ja będę spał w namiocie czy też w domku i itp. Powiem szczerze że jak bym przyjechał sam to w całej zupełności wystarczy mi do przekomarowania rozłożone siedzenie w samochodzie. Ale czteroosobowa rodzina raczej nie da rady się w nim wyspać. Na przykładzie tego roku część osób przyjechała tydzień wcześniej z racji tego iż odległość od miejsca zamieszkania do miejsca zlotu była dość duża. Ktoś napisał (bodajże śniegu) że wynajmie od rodziców łąkę na pole namiotowe. Czemu nie. Ale czy wynajmie tą łąkę na tydzień :?: :wink: Oczywiście podał też wariant hotelowy ale chyba chodzi nam o to żeby wszyscy byli razem w jednym miejscu prawda? A i żeby mi nikt nie zarzucił że nic w tym temacie nie robię to informuję że tak nie jest. Więcej póki co nie powiem bo zaraz padną głosy że załatwiał i później okazało się to niewypałem albo i co gorszego. Mam coś na oku ale muszę zasięgnąć więcej szczegółowych informacji i wtedy będę w stanie coś powiedzieć więcej.
sveno - 12-11-2012, 15:47

grzesiopol przepraszam, trochę mnie poniosło.

Ja poraz kolejny zaproponuje Miasteczko Studenckie AGH w Krakowie. Jestem po wstępnych rozmowach z władzami miasteczka i narazie nie mówią nie, są zainteresowani współpracą. Umówiłem się na poważniejsza rozmowę z dyrektorem w środę na 15. Mam przyjść z konkretną propozycją. Oczywiście organizacje biorę na siebie no i kilka osób zadeklarowało chęć pomocy. Wieczorem napisze w odpowiednim temacie co mi chodzi po głowie.

grzesiopol - 12-11-2012, 16:26

sveno, ja się nie gniewam, po prostu wymieniliśmy poglądy :mrgreen: :partyman: jak normalni ludzie.
Idę popyrać w internecie o tym agh.

Tomek - 12-11-2012, 17:13

sveno, a jakbyśmy powrócili do tematu ośrodka BOREK ??
tam mają miejsce na jakieś 200 osób + namioty (skoro to jest opcja)

mjsystem - 12-11-2012, 17:44

tomek84 napisał/a:
sveno, jak będziesz chciał robić ZLOTa, to pierwszego pomocnika już masz

Tomek w kolejce się ustaw :P ( ważne, że wszyscy pomożemy :biggrin: )

grzesiopol napisał/a:

mjsystem napisał/a:
Dlatego tekst w stylu:
(powyższe utwierdza mnie w mojej opinii na temat tego ośrodka - jak ja miałbym mieć ośrodek i miałby nie funkcjonować normalnie to na pewno nie w okresie sezonu ) po prostu nie jest potrzebny...
bez urazy, może lepszy byłby komentarz w stylu, "piękny i przestronny ośrodek, mający tyle atrakcji, jaki ładny i przestronny parking a ile miejsca na plaży przy ośrodku". Napisze tak "Informacje dot. sytuacji ośrodka przedstawione przez sam ośrodek mogą być inne od rzeczywistych" czy już lepiej. Toż to temat do dyskusji więc dyskutujemy, przecież nie musze mieć zdania podobnego do innych, wystarczy, że mam swoje No i oczywiście poza pożarem może być tak, że firma weźmie pieniądze, zmieni sie właściciel i ani pieniędzy ani zlotu

Grzesiopol spokojnie, nie ma tematu, lecimy dalej do przedu a na zlocie razem wypijemy za nasze zdrówko :mrgreen:

tomek84 napisał/a:
sveno, a jakbyśmy powrócili do tematu ośrodka BOREK ??
tam mają miejsce na jakieś 200 osób + namioty (skoro to jest opcja)

Tomek, poczekajmy na środę i rozmowę Svena z dyrekcją, pomysł wydaje się realny, organizatorzy są, to jest juz sukces :wink:

Wojciech Bogacz - 12-11-2012, 19:27

mjsystem napisał/a:
Grzesiopol spokojnie, nie ma tematu, lecimy dalej do przedu a na zlocie razem wypijemy za nasze zdrówko

I żeby mi się inne dysputy tak właśnie kończyły :)

Wracając do konkretów - na ostatnim spocie w Krakowie oglądaliśmy w kilka osób miasteczko studenckie AGH i stwierdzam, że by się nadawało. Można sobie grilla rozpalić, miejsca na nocleg jest masa - można się integrować moim zdaniem na maksa. Jest boisko, kort tenisowy i kto wie co jeszcze. Co ważniejsze jest parking.

Jeżeli Sveno dostanie zielone światło od dyrekcji to postaram się wedle swoich możliwości pomóc w organizacji.

Jeżeli nie - chętnie rozpatrzymy kwestię ośrodka BOREK :)

tadek55 - 12-11-2012, 19:54

Panowie z Krakowa ,co do ośrodka w Borku to było by okej ,spedziłem tam wekend z rodzinką .Dzwoniłem do kierownika tego osrodka,przedstawiając mu zorganizowanie zlotu był otwarty na zorganizowanie zlotu,tylko trzeba tam pojechac spotkac sie i porozmawiac,to dużo nie kosztuje.Pozdrawiam.
sveno - 12-11-2012, 19:56

z tego co pamiętam to rozmawiałem także z ośrodkiem Borek. Mam nawet gdzieś maila od ich przedstawiciela handlowego. Mają 120 miejsc a z dostawkami zdołają upchać 150 osób, co i tak jest mało, a już widzę dialogi typu: czemu oni dostali pokój a my musimy w namiocie? Zresztą poczekajmy do środy, a tymczasem dzisiaj po północy wrzucę mój pomysł z MS AGH. Teraz nie mogę bo pisze z tel. A wszystkie materiały mam na kompie. Będzie plan zagospodarowania terenu, zdjęcia i filmiki jak to wygląda. Cierpliwości. :)