Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia
elektri - 15-01-2014, 21:23
merka napisał/a: | Odbiór w ciągu 10 dni chociaż stoi już na placu. |
Tak to już jest..
Pewnie plac jest po drugiej stronie płotu, ale może jeszcze nie jest oclony....
Albo nie mają "wolnych mocy", by go ładnie umyć, wypolerować oponki i takie tam
Gratuluję i życzę zadowolenia
LemaC100 - 15-01-2014, 22:15
merka napisał/a
Cytat: | Chciałam się pochwalić, że dzisiaj zamówiliśmy srebrnego outlandera 2.0 mivec CVT 4WD wersja intense |
Gratuluje, na pewno będziecie zadowoleni. Ja jak na razie pokonuje trasę dom - żłobek - przedszkole - praca - przedszkole - żłobek - dom wiec wrażeń brak
merka - 15-01-2014, 22:19
Dzięki serdeczne! U nas trasa będzie podobna plus raz na półtora miesiąca 500 km na południe Polski Oby nam się dobrze jeździło i rzadko tankowało, czego Wam również życzę!
borsak1 - 16-01-2014, 08:21
rezon napisał/a: | Jestem ciekaw ilu z was powtórzy zakup tego samochodu. Na razie na forum nie ma chyba ani jednej osoby, która kupiłaby ponownie Outlandera, a sam Outek II był całkiem funkcjonalny. |
@rezon ja chciałem, ale jak zobaczyłem budę OIII to mnie cofnęło
jero66 - 16-01-2014, 08:41
[quote="borsak1"] rezon napisał/a: | Jestem ciekaw ilu z was powtórzy zakup tego samochodu. Na razie na forum nie ma chyba ani jednej osoby, która kupiłaby ponownie Outlandera, a sam Outek II był całkiem funkcjonalny. |
Wg. mnie to mało miarodajny współczynnik... ja 10 lat jeżdziłem Skodą i nie dam złego słowa powiedzieć na ten samochód ale nie mam zamiaru całe życie jeździć jedną marką...
Dziś odbieram OIII 2,2 DiD AT
I powiem więcej... już wiem, że następny będzie na pewno inny. Żeby spróbować...
elektri - 16-01-2014, 09:40
jero66 napisał/a: | ja 10 lat jeździłem Skodą i nie dam złego słowa powiedzieć na ten samochód ale nie mam zamiaru całe życie jeździć jedną marką... |
Dokładnie tak
Ja jeździłem 8,5 roku.
Jak kupowałem Octavkę, priorytetem był bagażnik.
Teraz dzieci podrosły i już nie muszę wozić wózka
Za to dzięki tej zmianie mniej muszę uważać na dziury i mniej obawiać się, że polegnę na stromym ośnieżonym podjeździe....
Że o szukaniu miejsca do zaparkowanie nie wspomnę
Być może za kolejnych n-lat jak będę zmieniał samochód postawię akcenty na co innego i wybiorę coś zupełnie innego.
borsak1 napisał/a: | ja chciałem, ale jak zobaczyłem budę OIII to mnie cofnęło |
Gust jest indywidualna cechą i każdy inaczej do niego podchodzi
Ja nie mam negatywnych odczuć do wyglądu.
Może obejrzyj w innym kolorze, niż katalogowy?
Lucas123w - 16-01-2014, 10:58
merka napisał/a: | Odbiór w ciągu 10 dni chociaż stoi już na placu. |
Papiery z Warszawki jadą, kwestia rejestracji i przelewu. Mogli by się wyrobić w 3 dni bez problemu, chyba że bierzecie na raty to wtedy 10 dni to krótko
Gratulacje zakupu będziecie mogli przetestować go na śniegu ponoć zbliża się coś do 3-city
merka - 16-01-2014, 13:10
Lucas123w napisał/a: |
Gratulacje zakupu będziecie mogli przetestować go na śniegu ponoć zbliża się coś do 3-city |
Dziękuję serdecznie. Mam nadzieję, że odbierzemy go na czas śniegu, a nie tuż po Starą audicą A3 po śniegu i wzniesieniach, w jakie obfituje moja okolica, jeździ się dość ciekawie
motif - 16-01-2014, 20:39
snieg w tym roku jest odwolany z powodu bajek o globalnym ociepleniu.
PiotrKw - 17-01-2014, 06:52
Dziś od 6 ta bajka się nie sprawdza Sprawdziła się za to pogoda na weathercast . Dziś cały dzień i od poniedziałku do środy . Może wreszcie ruszy biedny Koszałka na Wierzycy z wyciągiem Rozpoczęcie sezonu zimowego pod koniec stycznia ????
borsak1 - 17-01-2014, 07:54
elektri napisał/a: | Gust jest indywidualna cechą i każdy inaczej do niego podchodzi
Ja nie mam negatywnych odczuć do wyglądu. |
Oglądałem, sorry to nie samochód dla mnie i nie tak słabe silniki. Niemniej jednak gratuluję zakupu niech się wozi jak najdłużej.
elektri - 17-01-2014, 09:18
borsak1 napisał/a: | Oglądałem, sorry to nie samochód dla mnie i nie tak słabe silniki. |
Nie mówię, że dla Ciebie, ale że kolor zmienia wygląd...
borsak1 napisał/a: | Niemniej jednak gratuluję zakupu niech się wozi jak najdłużej |
Dzięki póki co wozi i daje pozytywne odczucia
Muszę jeszcze wypracować "bezstresową metodę oceny śliskości nawierzchni"
Karolewskiej - 17-01-2014, 10:50
Ja już przejechane swoim prawie 6k. Zadowolenie nadal wielkie.
To co mi się nie podoba, to że jak samochód postoi pod robotą, na zewnątrz, to potem przez kilka minut silnik dosyć głośno pracuje, na wyzszych obrotach. Dopiero jak sie ciut rozgrzeje to normalna praca następuje.
Ja praktycznie non stop jezdze na auto i prowadzi sie swietnie. Spalani u mnie jednak ciagle w okolicach 11L, a raczej nie mam jakiejs ciezkiej nogi.
PS: Ma ktos z was jasna tapicerke? Moze macie jakis srodek do mycia podlokietnika? Dosyc szybko sie brudzi i zastanawiam czym najlatwiej beda puszczac czarne przybrudzenia.
Lucas123w - 17-01-2014, 11:05
Karolewskiej, mam ?Lancera w jasnej, pewnie jest to ten sam materiał.
Latem odświeżyłem całą tapicerkę i do tego kupiłem Valetpro Heavy Duty Carpet Cleaner
Rozrabiam to 1:10 z wodą demineralizowaną, spryskuję tapicerkę i delikatną szczotką przecieram. Siedzenia odsysałem odkurzaczem żeby szybciej wyschły ale podłokietnik i boki drzwi wysuszyły się szybko same.
elektri - 17-01-2014, 12:12
Karolewskiej napisał/a: | Ja praktycznie non stop jezdze na auto i prowadzi sie swietnie. Spalani u mnie jednak ciagle w okolicach 11L, a raczej nie mam jakiejs ciezkiej nogi. |
Ja jeżdżę, na ECO, choć przyznać muszę, że poza Warszawą od dwóch dni włączam czasem AUTO
Spalanie mam na poziomie 9,5 - 10,0 l., ale mam do pracy 15km. poza miastem i 10 w mieście, więc myślę, że to "skaza regionalna"
A nie myślałeś o zmianie tapicerki na podłokietniku???
Nie musi to być trudne, a może dawać to i ciekawe efektu wizualne, o praktycznym aspekcie nie wspomnę
|
|
|