Outlander III Ogólne - Outlander PHEV
Marcino - 24-11-2020, 08:43
Rafał 84 napisał/a: | co do regulacji nie mam pokrętła |
Masz pewnie xenon króry się sam poziomuje albo ledy
Rafał 84 - 25-11-2020, 19:16
Ma xenony,czyli jak rozumiem ich się nie reguluje? Tak
rajan - 26-11-2020, 09:22
Xenony wg przepisów muszą mieć autopoziomowanie i spryskiwacze do czyszczenia (co nie zmienia faktu, że ich wysokość też się ustawia).
Rafał 84 - 19-12-2020, 18:42
Witam,mam pytanie,dlaczego pomimo że mam akumulatory naładowane to po wciśnięciu start zawsze załącza się silnik benzynowy a po jakimś czasie dopiero przełącza na elektryka,klima i ogrzewanie wyłączone przy uruchamianiu,proszę o pomoc.
Blazer - 22-12-2020, 23:38
Rafał 84 napisał/a: | Witam,mam pytanie,dlaczego pomimo że mam akumulatory naładowane to po wciśnięciu start zawsze załącza się silnik benzynowy a po jakimś czasie dopiero przełącza na elektryka,klima i ogrzewanie wyłączone przy uruchamianiu,proszę o pomoc. |
Jak jest zimno (z tego co pamiętam poniżej 10st. C) to zawsze się uruchomi silnik, chyba że zamontujesz PHEV Box'a .
Woytas_MAC - 23-12-2020, 10:31
Rafał 84 napisał/a: | Witam,mam pytanie,dlaczego pomimo że mam akumulatory naładowane to po wciśnięciu start zawsze załącza się silnik benzynowy a po jakimś czasie dopiero przełącza na elektryka,klima i ogrzewanie wyłączone przy uruchamianiu,proszę o pomoc. |
A masz w samochodzie pompę wody ? ( ogrzewanie postojowe)
Ustaw harmonogram albo zdalne uruchomienie przez apkę na smartfona. Baterie się wygrzeją i będzie jeździł tylko na prądzie.
Rafał 84 - 01-01-2021, 23:04
Witam,już wiem co i jak,wystarczy całkowicie wyłączyć dmuchawę i rano zawsze chodzi na samym elektryku bez znaczenia ile stopni na zewnątrz ,dziękuje wszystkim za pomoc i za zainteresowanie.Pozdrawiam i najlepszego w Nowym roku
koniu12 - 03-01-2021, 19:45 Temat postu: TPMS Witam,
czy jest dostepny jakis program na PC lub Android (OBDII) aby wgrac samemu czujniki TPMS do slotu ? Do serwisu Mitsu mam dosc daleko. Bosch serwis w poblizu nie dal rady....
Pozdrowka
Adam
markomarko - 05-01-2021, 15:24
Witam!
O ile wiem to nie ma innej metody jak scaner diagnostyczny. Ja używam AUTELA trzeba wejść w TPMS i jeśli czujniki są sprawne to wystarczy uruchomić procedurę rejestracji czujników i oblecieć wszystkie koła z programatorem czujników by je kolejno pobudzić. Dziwne że Bosch serwis nie dal rady....
koniu12 - 05-01-2021, 15:52
Czy moglbys dokladnie wytlumaczyc jak wgrac nowe czujniki (oryginalne Mistu) ?
W menu PHEV jest slot 1 i slot 2. Slot 1 to oryginalne letnie opony. Chce wgrac do slotu 2 zimowki (slot jest pusty i nie mozna go wybrac). W Bosch Serwisie aktywowane zostaly czujniki sygnalem 125kHz niestety nie udalo sie ich zapisac do slotu. Malo tego, po OBD auta serwisant wyczytal temperature i cisnienie tych czujnikow (nie mowie o urzadzeniu mobilnym, ktorym mozna bylo to tez wykonac). Rejestracja zostala wystartowana, czujniki pobudzone na rozne sposoby (125kHz + upuszczenie cisnienia + obrot koloa), ale procedura nie doszla do skutku (kilkakrotne proby roznymi urzadzeniami dignostycznymi w tym oryginalny Boschowski)
Dzieki z gory.
markomarko - 05-01-2021, 16:20
Witam ponownie. Sprawa jest dość prosta (jeśli się to już robiło ) Ja po połączeniu się z autem, wchodzę w zakładkę TPMS, następnie "funkcje specjalne" i tam są zakładki "rejestracja cz TPMS (zestaw 1)", "sprawdzenie ID czujnika TPMS" i "rejestracja cz TPMS (zestaw 2)". Jeśli zimówki to trzeba wejść w rejestrację TPMS zestaw 2, scaner pyta czy warunki są spełnione ( czyli założone koła i czujniki sprawne) jeśli tak to uruchamiamy procedurę i trzeba w ciągu 5 minut pobudzić kolejno czujniki (lewy przód, prawy przód, prawy tył, lewy tył) w tym czasie na skanerze kolejno pojawiają się numery czujników. Zapisać i gotowe można śmigać aż do wiosny a po zmianie kół na letnie w menu auta przejść na zestaw nr 1.
koniu12 - 05-01-2021, 16:23
A jakim skanerem Autela sie da ? Widze, ze to chodzi na Androidzie i w Playstore sa tez appki Autela. Mozna tez kupic ODB Autela. Skaner do uzytku prywatnego odpada.
markomarko - 05-01-2021, 16:37
Tak scaner dość drogi ja kupiłem Autela MP808 bo auto było (lekko bite) i wszystko leżało łącznie z systemem phev ale ten scaner ogarnia wszystko łącznie z poduszkami ( nie trzeba nic lutować w module i kombinować w epromie) tak że jestem zadowolony.
koniu12 - 06-01-2021, 09:54
Jeszcze pytanko : MP808 czy MP808TS ? TS jest ponoc rozszerzona wersja do programowania RDKS ?
markomarko - 06-01-2021, 12:44
Mam MP808 scaner i MaxiTPMS TS408 do obsługi TPMSów bo też nie mogłem dać rady a że jestem uparty to kupiłem. Dobry serwis oponiarski powinien też dać radę. Pozdrawiam.
|
|
|