To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy

Bzyk_R1 - 09-12-2017, 09:57

Owczar, masz oscylogram mo?esz zobaczy? prac?. Mam ca?y czas ustawion? dolewk? 20% pb od 5000rpm. Ju? od 10kkm od ostatniego strojenia po tym jak by?em drugi raz na programie ustawiony jest profilaktycznie dotrysk. W tym zakresie obrotów rzadko je?d??, wi?c to tylko dla ?wi?tego spokoju. Niemniej bez pb nadal ACR01 wyrabia i ci?nieniowo i termicznie.
Owczar - 09-12-2017, 11:19

Musia?bym w??czy? komputer :) a ostatnio raczej nie u?ywam.
Bzyk_R1 - 11-12-2017, 17:25

Ciekawe co ten Bzyk znowu wymyślił z tym autem...nawet nie pozwoli żeby temat się zbliżył do dołu pierwszej strony...

Tja, a Wy co dziś zrobiliście przy Waszych Miśkach?

jacek11 - 12-12-2017, 08:31

Może w moim też byś wyczyścił :roll: :lol:
Bizi78 - 12-12-2017, 09:54

Świeci się jak psu obroża :mrgreen: .
Bzyk_R1 - 12-12-2017, 10:24

jacek11, mam u Ciebie mały dług, mogę Ci wyczyścić ;-)
Fragu - 12-12-2017, 11:24

Co zrobiłem? Spaliłem z przyjemnością kilkanaście litrów paliwa :mrgreen:
jacek11 - 12-12-2017, 15:31

Bzyk_R1 napisał/a:
jacek11, mam u Ciebie mały dług, mogę Ci wyczyścić

Żartuję tylko :) Na razie mam ważniejsze sprawy do zrobienia,a nie mam czasu :x

Bzyk_R1 - 16-12-2017, 20:09

Dzisiaj bez szokujących informacji. Coś dla wzrokowców i tych którzy lubią wnętrze O1T ;-)

AidsD - 17-12-2017, 10:36

Bzyk_R1, i ladnie
Bzyk_R1 - 27-12-2017, 21:29

Witajcie po świętach ;-) w ostatnim czasie wpadły do LSRG dwa smaczki. Pierwszy to moduł GS 100A do tylnego trzeciego światła stop w klapie. Działanie możecie obczaić na YT, w skrócie po wciśnięciu hamulca następuje kilka stroboskopowych mignięć leda, potem kilka przerywanych mignięć a na końcu świeci normalnie ciągłym światłem. Podobne rozwiązanie stosowane jest w samochodach jeżdżących po torze. Od lat obserwuje to w motocyklach u znajomych i według mnie bardzo poprawia widoczność i reakcję na hamowanie poprzedzającego pojazdu.

Udało mi się też dorwać aluminiowe nakładki na pedały, tak więc wpadło coś czego bardzo mi brakowało w moim turbo :-D wyglądają kozacko, powoli kompletuję wszystkie dostępne opcje wyposażenia ;-)

Temat hard TMIC powoli do przodu. Rurki prawie gotowe, niestety koniec roku, sprzedawcy tuningowych partsów na urlopach, czekam na zestaw silikonowych złączek firmy D1 Spec i wrzucamy wszystko na testy ;-)

sla - 27-12-2017, 21:38

Bzyk_R1 napisał/a:
po wciśnięciu hamulca następuje kilka stroboskopowych mignięć leda, potem kilka przerywanych mignięć a na końcu świeci normalnie ciągłym światłem

Nie boisz się o dowód rejestracyjny?

Bzyk_R1 - 27-12-2017, 23:55

Najwyżej będziemy dyskutować na temat tego jak zmierzyli wartość opóźnienia podczas hamowania.

http://www.rymi.pl/ess.html

Jak coś, demontaż zajmie jakieś 120 sekund...

robertdg - 28-12-2017, 08:34

sla napisał/a:
Bzyk_R1 napisał/a:
po wciśnięciu hamulca następuje kilka stroboskopowych mignięć leda, potem kilka przerywanych mignięć a na końcu świeci normalnie ciągłym światłem

Nie boisz się o dowód rejestracyjny?

Takie rozwiazania są stosowane w nowych autach, gdzie w zasadzie system ten działa głownie w sytuyacjach ostrego hamowania, już napewno wtedy kiedy zadziała ABS.
Policjant za takie coś nie może Ci zabrać dowodu.
Pomysł, jedziesz samochodem bez ABS-u i pulsacyjnie hamujesz aby mieć kontrole nad autem, Twoje tylne światła stop migaja w rytm wciskanego pedału hamulca - za coś takiego też Ci policja zatrzyma dowód rejestracyjny? :doubt:

Bizi78 - 28-12-2017, 10:15

Moim zdaniem lepszy był by patent gdy mocno depniesz hamulec (powiedzmy zadziała abs) zapalają się awaryjne, jak w nowszych autach 8) .