To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA

Bizi78 - 14-11-2019, 04:57

Bry kawosze :coffee2: :coffee2: .
tościk - 14-11-2019, 08:56

Fragu napisał/a:
ja zawsze kupuję Denso Hybrid - zawsze działają super.

Eeee...a mnie wkurzają :D
Miałem wcześniej Aero Twin Boscha i ładnie wodę zgarniały, a te Denso mi chlapią wszystko na stronę pasażera i zostawiają szlaczek niewytarty na środku. Po zimie wylatują :)

Krzyzak - 14-11-2019, 11:12

Marcino napisał/a:
Te Oximo to prezent
chyba wiem od kogo, też takie mam w Galu - założone wiosną ale już skrzypią... niewiele przejechane
zdecydowanie motgum albo denso będę kupował

joujoujou - 14-11-2019, 15:44

Dzień dobry.

Pomału dojrzewam do zmiany pracy, bo ta już mnie coraz bardziej wk(nie kończę, żeby nie było że klnę).

Miarka się przebrała dzisiaj, gdy próbowałem wykombinować urlop. Tu muszę kilka rzeczy wyjaśnić:

- polityka firmy jest taka, że cały urlop trzeba wykorzystać w tym roku, w którym przysługuje

- jako że godziny pracy są zmienne w tygodniu (poniedziałek 7 godzin, reszta po 8 ) to urlop jest tak też liczony.

No i zostało mi 6 godzin - jak to wziąć? W biurze mówią że kierownik zmiany może dołożyć godzinę bezpłatnego żeby pokryć. Fajnie, koniec roku, cisza w fabryce, roboty mało, da się.

Otóż nie! Nie da się, bo nie! I dzięki mądremu inaczej kierownikowi będę jechał prawie godzinę do pracy, po to by przepracować godzinę i wrócić do domu. Super, no nie?

W ramach mojej zemsty przyjadę w takim czasie, by w tej godzinie zmieściła się przerwa obiadowa.

Krzyzak - 14-11-2019, 20:33

Cytat:
W ramach mojej zemsty przyjadę w takim czasie, by w tej godzinie zmieściła się przerwa obiadowa.
geniusz zła :) - podobywuje mnie się ten pomysł
joujoujou - 14-11-2019, 23:55

Kawa na dobrywieczór. :)
Bzyk_R1 - 15-11-2019, 22:22

Dzisiaj pracowałem przy takiej:

misjonarz. - 15-11-2019, 23:29

joujoujou,
joujoujou napisał/a:
przyjadę w takim czasie, by w tej godzinie zmieściła się przerwa obiadowa

dobre. szkoda że lajka nie mogę dać :P
Bzyk_R1, ale diamentów nie widzę :mrgreen:

joujoujou - 16-11-2019, 06:59

Dzień dobry. Mróz i ciemno. Na razie kawa, później może jakieś skromne śniadanie, a jeszcze później przyjdzie czas na grilla.

Wczoraj zdjąłem z corolki letnie obuwie, umyłem, wysuszyłem i schowałem. Zimowe założone. ASX partnerki jeszcze na letnich pojeździ kilka dni, bo 2 nowe opony (w miejsce już zdartych) dopiero wczoraj kurier dostarczył.

[ Dodano: 17-11-2019, 06:09 ]
Dzień dobry.

Grill wczoraj oczywiście że był, pogoda, chociaż nie zachwycała, to też i nie była taka najgorsza - bo wprawdzie 100% zachmurzenia i tylko 7 stopni, ale bez kropli deszczu i zupełnie bez wiatru, także całkiem miło się jadło, się piło. :D

Bizi78 - 17-11-2019, 09:37

joujoujou - 17-11-2019, 15:50

Bry piwosze.

No i się okazało, że szefowa niepotrzebnie zamawiała 2 zimówki, bo jeszcze prawie 5mm bieżnika jest na starych. Ale twierdziła że potrzebne, a ja wierzyłem i plandeki ze stojaka nie ściągałem. :lol:

Obiadowy browarek się wypił, teraz czas na poobiednią kawę. :)

Bizi78 - 18-11-2019, 10:19

joujoujou napisał/a:
No i się okazało, że szefowa niepotrzebnie zamawiała 2 zimówki

A ja myślałem, że na wyspach to tylko deszcz pada :wink: .

Marcino - 18-11-2019, 10:55

joujoujou napisał/a:
Obiadowy browarek się wypił, teraz czas na poobiednią kawę.

Browarek i pozniej na nockę do pracy?

joujoujou - 18-11-2019, 15:16

Marcino napisał/a:
Browarek i pozniej na nockę do pracy?
Tak, a co to przeszkadza? :) Browarek (jeden kasztelan) o 13 a do pracy dopiero 12 godzin później. :P

Bizi78 napisał/a:
A ja myślałem, że na wyspach to tylko deszcz pada
Głównie deszcz, to prawda. Dzisiaj za to była gołoledź (minus 5 w nocy i wielka panika na drogach), a z zimowych opadów to grad bywa zimą bardzo często, śnieg raczej rzadko, ale jak już spadnie to też katastrofa narodowa niemalże. :lol:

99% kierowców nie ma najbledszego pojęcia że zimowe opony w ogóle istnieją, opad śniegu w ilości 1cm powoduje falę stłuczek i "wypadnięć" w krzaki, a szkoły i instytucje publiczne są masowo zamykane, bo śnieg, więc dojechać nie można. :D

jacek11 - 18-11-2019, 16:18

Bry :) cieplutko dzisiaj było :) nadal jest fajnie. Kurier przywiózł nową zabawkę, ale dopiero w weekend montaż :(