To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Historia mojego upartego Mi¶ka czyli Projekt C58/3A

Hubeeert - 03-10-2015, 12:49

rosomak1983 napisał/a:
Hubert ja Ci mowiłem kto mrówki nasłał na miraga jak Cie nie było... nie ma co blacharza od razu obwiniac.

O kurde a ja Ci nie wierzyłem.
rosomak1983 napisał/a:
Co do silnika przejdz na słuszna strona mocy czyli 4g63... taka moja rada.

4G67 wystarczy rozwiercić żeby mieć nominał 4G63 :) więc już mam 4G63 ;)

rosomak1983 - 03-10-2015, 13:15

Hubeeert napisał/a:
4G67 wystarczy rozwiercić żeby mieć nominał 4G63 :) więc już mam 4G63 ;)

dokładnie juz Ci pisałem kiedys (to samo miałem w Diablo) i masz cylinderki jak nowe, wystarczy znalesc nowe nominalne badz ładne uzywane tłoki z eclipse. Albo od razu tłoki turbo :mrgreen:

Hubeeert - 03-10-2015, 17:12

Maretzky ma u siebie w 4G63T tłoki z EVO IX i kusi mnie ta opcja ;)
rosomak1983 - 04-10-2015, 15:04

Tak ale.. pierscienie do evo IX kosztuja krocie... koszt uzywanych tłoków plus pierscienie to cena kucizny dobrej marki w USA... Z tego co pamietam, poza oczywista musowa modyficja korbowodu pod tłoka 7 bolt tj rozwierceniu o 1mm otworu pinu korobowodu, mozna jeszcze przerobic tłoki pod ,,normalne'' pierscienie , tak zdaje sie robił Marek jesli dobrze pamietam... No ale nie za duzo w tym wszystkim kombinacji. Koszty szlifowania sprawdzanie czy dobrze zrobione itp... Ile mocy bys planował ??? Bo do 300tu dziescieciu to spokojnie wydoli seria... Wiecej mocy moim zdaniem bez sensu juz chore pieniadze sie robia a i awaryjnosc duzo wieksza...
Rozwaz załozenie np kutych Mahle dedykowaych do 6 bolta maja pasowanie prawie jak seryjne. Albo po prostu załozyc zwykłe 6/7bolt T -z nizszych evo badz eclipse 2g (7 bolt konieczna przerówka otworu korbowodu jak pisane powyzej) badz 1G nowe badz uzywane..

Hubeeert - 05-10-2015, 09:52

Na razie to tylko rozważanie teoretyczne. najpierw się trzeba upewnić co do stanu silników.