To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Carisma] Co dzi¶ zrobili¶my przy naszych Misiach ?

czester_ - 20-02-2010, 21:00

Cari dostała dzi¶ nowe wycieraczki.
Centosz - 21-02-2010, 02:28

czester_ napisał/a:

Możesz napisać jakie wycieraczki zakupiłes?Też mnie to czeka tylko nie wiem jakie kupić.

Krogoth - 21-02-2010, 10:54

Ja moj± meczyłem przez godzinę by zamontować dysze mgłowe do spryskiwaczy, ale nie byłem w stanie wydobyc starych z maski... nijak...
SHARK1979 - 21-02-2010, 12:01

Krogoth napisał/a:
nie byłem w stanie wydobyc starych z maski.

He he a to dobre u mnie same prawie wylataj± :wink: wystarczy deczko od spodu popchn±ć :mrgreen:

Anonymous - 21-02-2010, 12:04

no u mnie też same wyskoczyły, gorzej było z wężykami które musiałem delikatnie nacinać :?
forke - 21-02-2010, 12:32

-filtry
-olej (5w40)
-tarcze hamulcowe przód
-klocki przód + tył
-nowe amortyzatory przód
-nowe łożyska przód
-4 nowe ¶wiece
-czyszczenie przepustnicy
-nauka obrotów GDI
koszt czę¶ci ok 3000zł + robocizna :)

Cari chodzi teraz jak marzenie ;-)

Jeszcze tylko muszę wymienić żaróweczkę w schowku i w bagażniku i będzie jak nówka z salonu :D Kto¶ wie, jakie cuda tam wchodz± ? :)

czester_ - 21-02-2010, 12:53

Centosz napisał/a:
czester_ napisał/a:

Możesz napisać jakie wycieraczki zakupiłes?Też mnie to czeka tylko nie wiem jakie kupić.

W carfurze za 11zł sztuka;) Na lato zakładam płaskie ale w zimie za szybko się to niszczy i mi żal kasy wydawać. A działaj± tak samo.

Morfi - 21-02-2010, 13:05

Ja juz kupiłem takie tanie i nigdy wiecej.
Krogoth - 21-02-2010, 13:08

SHARK1979 napisał/a:

He he a to dobre u mnie same prawie wylataj± :wink: wystarczy deczko od spodu popchn±ć :mrgreen:

Ja moje juz obcęgami tłukłem od spodu, podwazałem i wyrywałem... nic :D

Anonymous - 21-02-2010, 15:31

Centosz napisał/a:
czester_ napisał/a:

Polecam wycieraczki firmy... TESCO. Ale te takie hmm... potężne. Mam je już ponad pół roku, przeżyły zimę, zamarzanie gumy, itd., lecz ci±gle zbieraj± idealnie. Cena za sztukę 19,99zł, ale WARTO. Naprawdę.

Tylko trzeba uważać: s± dwa rodzaje wycieraczek z TESCO: jedne za 6,99zł/szt, cieńkie -zwyczajne i wła¶nie te za 19,99zł/szt, szerokie na 1,5cm, wysokie, ale tak jak mówię - zbieraj± idealnie. Nigdy więcej firmowych za 80zł/szt - szkoda kasy jak efekt ten sam, lub nawet gorszy.

Centosz - 21-02-2010, 16:49

Ja chce zainwestowac w płaskie.Tylko nie wiem które kupić.Valeo za 63zł, czy Boscha za 86zł.

Co do dysz mgłowych to zakupiłem od citroena C3/C4.Były troche luzne wiec zaczepy owinełem tasm± izolacyjn±.Weszły ciasno,ale na wiosne bede musiał chyba wymy¶leć co¶ innego.A wy jak zamocowali¶cie swoje?

Anonymous - 21-02-2010, 18:22

To s± płaskie wycieraczki!?

Jeżeli tak, to wła¶nie polecam PŁASKIE wycieraczki firmy TESCO za 19,99zł/szt. :) S± niezniszczalne!!!

PS. nie wiedziałem, że te wiosła się tak nazywaj±. ;)

robertdg - 21-02-2010, 18:38

Najczę¶ciej spotykane pod nazw± Aero Wiper (Valeo, Sparco, Redline, Retro fit, etc.)

enanthate napisał/a:
polecam PŁASKIE wycieraczki firmy TESCO
Ja niestety nie skorzystam, gdyz nie uwazam i mam wstret do hiper-super-mega-marketów, wole małe POLSKIE sklepiki, gdyż wiem co mam i wole dac zarobić rodakowi, osobi¶cie także nie polecam takich wycieraczek z MAKRO C.A.C. za to testowałem Valeo i MAX Gear'y i obie wypadaja rewelacyjnie
laskadan - 21-02-2010, 19:24

a ja polecam wycieraczki MotGum (zwykłe nie płaskie) z Auchan ok 10 zł/szt. zbieraj± bardzo dobrze

Wycieraczki

Anonymous - 21-02-2010, 19:59

a ja kupiłem wła¶nie te płaskie, jakie¶ no name w Leclercu:) było promo za 2 szt. dałem 28zł :badgrin: chyba taniej już nie można.......oczywi¶cie jaka¶ chińszczyzna, ale obok wisiały bosche za 90zł i też były chińskie, więc po co przepłacać???
Niech pochodz± pół roku i już się opłacało.
ps. takie same pióra na allegro z przesyłk± wychodz± 50zł :mrgreen: