To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback

Marianekk - 25-02-2011, 23:47

"Jeszcze się taki nie urodził co by Polakowi dogodził" :P
mazin - 26-02-2011, 11:59

Marianekk napisał/a:
"Jeszcze się taki nie urodził co by Polakowi dogodził" :P

A ja uwielbiam mojego sportbacka ;-)
Nie jest tak rajdowy jak klijówka, właściwie wcale nie jest "rajdowy" ;-(
Nie jest tak niezawodny jak corolla, no ale ona była nie do zdarcia.
Pali jak smok, brudzi się niemiłosiernie a po każdym myciu odkrywam nowe rysy i odpryski...
Ale i tak ma w sobie to "coś", co sprawia, że kiedy po całym dniu użerania się w pracy i wysłuchiwania wrzasków moich córek w domu, mam do wyboru - książka, piwko albo przejażdżka, to wybieram przejażdżkę ;-) I banan pojawia się na pysku, łeb przestaje boleć - i zamiast na najbliższą stację (bo z reguły szukam sobie jakiegoś pretekstu dla tej przejażdżki) odwiedzam taka oddaloną o 30 albo i 40 kilometrów ;-) Kilka razy niestety, dostałem po paru dniach pamiątkowe fotki z tych tras ;-(
No ale cóż, każdy ma jakieś zboczenie ;-)

Pawcho - 26-02-2011, 15:43

Uważaj aby Twoje córki nie przeczytały ww.postu. Dopiero by Ci dały bobu :mrgreen:
Przez tydzień jeździłbyś dzennie ze 100 km, a im przejdzie :)

LBA - 26-02-2011, 16:09

pekaes napisał/a:
muszę przyznać, że każde z tych aut ma swój niezaprzeczalny urok i nie umiem jednoznacznie powiedzieć, który jest ładniejszy

Tak czytam od czasu do czasu ten wątek, by wyłapać niechęć Sedanowców do SBków. Nie potrafię zrozumieć niektórych emocji posiadaczy Sedanów odnoście SBków. Tekst pekaes jest jednym z niewielu spokojnych i zdystansowanych.

Mam SBka - bardziej mi się podobał. Ale proces wyboru nie był łatwy. Sedan również mi się podobał i gdybym mógł kupił bym dwie wersje by móc sobie na przemian prowadzić raz eleganckiego Sedana a raz agresywnego SBka. Dlaczego nie mogę mieć obu... :cry:

mazin - 26-02-2011, 16:21

Pawcho napisał/a:
Uważaj aby Twoje córki nie przeczytały ww.postu. Dopiero by Ci dały bobu :mrgreen:
Przez tydzień jeździłbyś dzennie ze 100 km, a im przejdzie :)

Czytać potrafi dopiero jedna a i tak dopiero zaczyna ;-)

gzesiolek - 26-02-2011, 16:22

LBA, a moze po prostu bierzesz zbyt powaznie wypowiedzi... bo poza przekomarzaniem ja w tym temacie emocji zadnych nie znajduje :D
bastek - 26-02-2011, 19:26

gzesiolek, tak na marginesie. czy nie zauważasz, że to ci ze SB starają się znaleźć coś postach naszych? bo to chyba głównie my tu piszemy ze strony sedanowców :)

jeszcze jaca71, coś czasem napisze......

ps rozwliłeś jakąś deskę w SBeku dziś? ja żadnej nie znalazłem....... :cry: (tak w ramach nagonki )

LBA - 26-02-2011, 19:58

gzesiolek napisał/a:
LBA, a moze po prostu bierzesz zbyt powaznie wypowiedzi... bo poza przekomarzaniem ja w tym temacie emocji zadnych nie znajduje :D

Możliwe.

Jeżeli dyskusja przebiega w trybie "który jest ładniejszy" to interpretuję ją jako przekomarzanie.

Jeżeli dyskusja prowadzona jest w trybie "który jest brzydszy" to dla mnie niepotrzebne emocjonalne zabarwienie.

Niby różnica niewielka. Ale kto ma żonę ten wie że na pytanie w przymierzalni "jak wyglądam?" nie odpowiada się "ładna sukienka" tylko "ładnie wyglądasz w tej sukience". Też niby żadna różnica ale reakcja żony zupełnie inna.

Ale może faktycznie jestem przewrażliwiony...

jaca71 - 26-02-2011, 20:22

LBA, Ja tam zawsze mówię że nie wolno krytykować czyjegoś psa i... samochodu.

Ale ten wątek grubo ponad rok temu zamienił się Hyde Park ;)

jac - 26-02-2011, 22:49

Panowie, przeciez posty na tym forum, a moge juz tak powiedziec z historia ponad 200 (wiem wiem ze to szczeniak w porownaniu z tysiacami innych...) maja za zadanie albo nauczyc albo zabawic. przeciez jak jestescie przy piwku w gronie przyjaciol/ dobrych kolegow to nie rozmawiacie ciagle o pracy tylko w zasadzie rozmowa toczy sie wsrod ciaglych zartow i przekomazan, dlatego tez ten post tak nalezy traktowac. Nikt tu nie pisze "tylko glupcy kupia .......itp" tylko wiekszosc zaczyna sie od "moim zdaniem to..." i nastepuje wymiana doswiadczen dlateo LBA relax!!!

tak z drugiej strony, to kupujac swoja "smoczyce" niejako z biegu wyboru nie mialem, tzn bralem z wystawy i tylko cieszylem sie ze kolor miala jak poprzednia avensis tzn nie brudzacy, teraz z perspektywy roku jakbym mial czas, i mozliwosc wyboru to kupilbym znow sedana. Dlaczego? Odpowiedz jest banalna a raczej jest ich kilka. Mezczyzna po przekroczeniu pewnego wieku, nie chcac narazic sie na komentarze o kryzysie wieku sredniego powinien kupic sobie raczej cos bardziej stonowanego, SB ma wg mnie jednak troszke sportowy wyglad i posuje mlodszym ;-) Nie zrozumcie mnie jednak zle, majac wiecej gotowki kupilbym autko czysto sportowe i w nosie mialbym komentarze, ale byloby ono z troszke innej polki (Mercedes CLS500).

BTW do wlascicieli SB-ow, czy nie mysleliscie zamiast kupowac nakladki na rure ktore w zasadzie nic w wygladzie nie zmianiaja/poprawiaja o calkowitym jej przerobieniu tzn albo schowaniu albo wprowadzeniu w zderzak?Wtedy SB wizualnie zyska baaardzo wiele ;-)

beti - 27-02-2011, 08:23

Ja myślałem o założeniu ultera dedykowanego, tylko czekam na odpowiedź czy wiele on zmienia.
Luk - 27-02-2011, 12:54

beti napisał/a:
Ja myślałem o założeniu ultera dedykowanego

Końcówki, czy całego tłumika? Bo jak końcówka, to będzie lepiej wyglądać tylko patrząc z tyłu, z boku będzie obciach, bo widać że doczepione na samym końcu... Jak cały tłumik, to OK. Tylko pytanie za ile, bo ja stwierdziłem, że nie będę wymieniać dobrego tłumika na nowy. Jak przyjdzie czas wymiany, to się zastanowię (ale nie wiem, czy wcześniej nie zmienię samochodu :) )

mazin - 06-03-2011, 17:35

A tu sedan po przeszczepie przedniego zderzaka z sportbacka.
Ciekaw jestem jak mocny był dzwon w wyniku którego dokonano operacji ;-(

macho - 06-03-2011, 18:00

jednak Polak potrafi :lol:
michaello - 06-03-2011, 18:25

Oj, chyba nie! Lancera sprzedaje sie w roznych konfiguracjach w zaleznosci od rynku.
np. takiej: http://www.mitsubishi-mot...hotos/sportback

Chociaż... ? :mrgreen: