To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

robertdg - 26-11-2010, 08:07

Wszyc napisał/a:
A i jak co nie jest taki piękny jak na fotce widać z bliska lipa z pokrywą zaworów straszna żeby wyglądała jako tako bym musiał ją wypiaskować
Na co się oglądasz :?: Piasek w usta i dajesz :D
Frost - 26-11-2010, 10:16

Wszyc mam nadzieje że będzie przynajmniej jeździł w połowie tak jak wygląda na fotkach hehe :P
Anonymous - 26-11-2010, 10:25

pozytywnie zakręcony świr :D powodzenia w projekcie!
Piwor - 26-11-2010, 10:34

Maretzky85, chyba pamiętasz, co przeżył mój poprzedni silnik. Dlatego uważam, że to jest pancerne. :P
rosomak1983 - 26-11-2010, 12:35

Wszyc napisał/a:
A Rosomak wybacz za poprzednie gadki byłem przed pracą i średnio w humorze

spoko maroko ale ja tez co nieco obczajam temat i jestem swiadomy wszystkiego, gadałem o kosztach z seba który juz uturbił opare eclipsów.

Wszyc napisał/a:
Ja swapa planowałem 1,5 roku a wyszło mi tyle rzeczy po zakupie silnika że nawet nie przypuszczał bym... tutaj wielkie dzięki dla Mareckiego za fachową pomoc i za jego stoicki spokój

hmmm ja mam w zasadzie wyszysko oprócz turbo i itp.... naped 4x4 mam nawet zderzaki i fotele z wersji turbo , dlatego twierdze ze kwestia pieniedzy a nie jakas trudnoscia (w sensie komplikacji nie bedzie sciezki dawno przetarte wielokrotnie) jest uturbic silnik który został do tego stworzony. Nie mówie ze sie zdecyduje bo szkoda mi dłubac w takim silniku (ładny stan) ale Twoj szalony projekt mnie do tego zacheca... :axe:

Wszyc - 26-11-2010, 12:54

Zależy też do czego chcesz używać auto ja mam zapewne inne podejście niż Ty do samochodu ja w tym roku twierdzę że baaaardzo dużo jeździłem swoim Galantem ( a licznik wskazuje 4,4tyś km przejechane po całym roku :D :D :D ) Jak tym eclipse chcesz trochę pojeździć to nie ma sensu turbo wolnossak mniej pali mniej rzeczy do psucia się :)
Ja jak raz w tygodniu wsiadam do samochodu to znaczy że mam zły humor ( w aucie rozładowuje się ale nie chodzi o ostrą jazdę tylko gdzieś wyjechanie sobie bez celu w trasę jakąś wiejską drogą i pozbieranie się z myślami :) ) tak normalnie to jak wsiądę do auta raz na 2 tygodnie to fajnie :)

rosomak1983 - 26-11-2010, 15:22

Wszyc, czyli nie uturbiasz wogóle ??? Moze jakis gaz co :D
Wszyc - 26-11-2010, 22:43

Ty mnie w ogóle nie skumałeś :P mówię Ty jeżeli chcesz normalnie użytkować auto na co dzień to nie widzę sensu uturbiać więcej pali a tych wszystkich kucy nie wykorzystasz w ruchu ulicznym ja to robię potwora pod time atack i autocross :P nawet nie wiem czy po pewnym czasie będzie spełniał wymogi by mógł w ogolę się poruszać po ulicach :P

Ale dobra koniec tej bezsensownej rozmowy wyjdzie z czasem kto z nas co zrobi

Wszyc - 02-12-2010, 15:33

Pogoda mnie nie powstrzyma walka trwa :P dziś wywaliłem układ wspomagania kierownicy w raz ze zbiorniczkiem będzie trzeba trochę reaktywować te elementy :P

(dla tych co pytają po co tyle worków na śmiecie pod maską to po to by zabezpieczyć odpięty od osprzętu silnik przed nadmierną wilgocią :P może się na coś przyda :P a szmaty by tylko zbierały wilgoć :P )

Cóż jest ciężko ale nie ma co smęcić tylko działać :P

Wszyc - 06-12-2010, 15:12

Leci do mnie łapa od strony rozrządu :P jak dobrze pójdzie w tym tygodniu nowy silnik będzie pod maską :P ( ale daleko do odpalenia :P )

plan taki podpięcie pod skrzynie z diesla i zamontowanie mocowania filtra oleju gdyż diesel ma wyjścia na chłodnice oleju oraz ma w lepszym stanie ją bo ta z 4G63 jest odłupana w jednym miejscu i nie ma jak zamontować do niej osłony rozrządu :P jeżeli się nie mylę obie te części są takie same a reszta wyjdzie w praniu :P to będzie ostra zabawa ten swap gdyż moja komora silnika jest zalana litrami oleju z diesla będę tak uwalony że się przez tydzień nie domyję chyba :P
Chyba przełożę dalsze pomysły rozwoju auta stan blacharski wciąż nie jest dla mnie zadowalający nie wygram z rudą normalnymi środkami będzie trzeba piaskować podłużnice przednie by to zatrzymać podaruję sobie plany z napędem na 4 kółka w przyszłym roku a pozbieram na doprowadzenie tego wszystkiego do stanu igła co najwyżej wrzucę jeszcze dokładki progów zdejme spojler i zamontuje hamulce od EVO IX na tył bo wchodzą bez przeróbek przednie będą musiały zaczekać na nowe zwrotnice i koła które je pomieszczą :P

mkm - 06-12-2010, 15:20

Wszyc napisał/a:
zamontuje hamulce od EVO IX na tył bo wchodzą bez przeróbek przednie będą musiały zaczekać na nowe zwrotnice i koła które je pomieszczą :P

Zaczekaj z montażem na większe przednie i zakładaj komplet.
Z hamującym tylko przodem da się jeździć, z samym tyłem bez szans.
Nawet się nie obejrzysz jak będziesz siedział w rowie.

Wszyc - 06-12-2010, 15:28

Testowane już nie przez jednego z moim rozdzielaczem od hamulców bębnowych tył hamuje przy mocniej wciśniętym pedale hamulca nie dzieje się to po równo i też wielu uzytkowników 7generacji galanta jeździ z tyłu z zaciskami od evo i nie narzeka :P powinno być ok potem wymienie rozdzielacz na ten od Eclipse (wersja bez ABSu) i będzie i po równo brał jak będę miał wymienione też z przodu heble :P
bieniak - 06-12-2010, 19:29

nonono:) sie dzieje widze:)to ja trzymam kciuki za ukończenie projektu:)
Krzyzak - 07-12-2010, 07:30

Wszyc napisał/a:
hamulce od EVO IX na tył bo wchodzą bez przeróbek

a nie mają przypadkiem tarcz na 5 śrub? - czyli zmiana piasty i felg się kłania

Wszyc - 07-12-2010, 10:40

Tarcz od EVO nie montuje