Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant
szpala85 - 03-04-2012, 08:22
obecny przebieg 279000 km
czyli klocki wytrzymały 32 tyś km
już zamówiłem takie same klocki czyli ATE , mi nie piszczały nie pyliły i świetnie hamowały
btw. zauważyliście że mało km robię tym galem ... może to dlatego że przez większość czasu stoi w garażu i go reperuję
Wszyc - 03-04-2012, 09:57
szpala85 napisał/a: | btw. zauważyliście że mało km robię tym galem |
noooo prawie jak ja już od 1,5 roku nie jechałem galantem swoim i pewnie miną 2 lata równe i jeszcze nie będzie gotów w październiku mijają mi 2 lata odkąd ostatni raz nim jechałem
areksz121 - 03-04-2012, 11:52
A u mnie znów, wymiana oleju będzie, a 2 lata w sierpniu minie od kupna "rodzyna"...coś to nie tak chłopaki Gal jest do jeżdżenia, a nie do stania w garażu
Wszyc - 03-04-2012, 13:07
oo to Ty masz prawie tyle gala co moj stoi mój będzie jeździł... kiedyś ale jak będzie robił 4tyś km rocznie to i tak dużo i na ogólnopolskim będę może ale bez auta
szpala85 - 05-04-2012, 22:46
dobra wszystko wymienione :
- łączniki stabilizatora przód L i P
- łączniki stabilizatora tył L i P
- gumy stabilizatora tył kpl.
- klocki hamulcowe przód ATE kpl.
- filtr powietrza
- Letnie buciki też są (z przodu Uniroyal-e ,a z tyłu MICHELIN PILOT PRIMACY MO w rozmiarach 225/45/17 )
- jak zmieniałem kielich to wpadł też nowy płyn hamulcowy (musiałem cały układ przependzić nowiutkim płynem bo syfu naleciało i bombelki powietrza się zebrały , przez wyjęcie pompy ABS )
oczywiście przy wymianie łączników nie obyło się bez flexa ..... do galanta to jak się podchodzi coś naprawić to tylko z młotkiem i flexem
Krzyzak - 05-04-2012, 22:50
szpala85 napisał/a: | oczywiście przy wymianie łączników nie obyło się bez flexa | ale tylnych - prawda?, bo przednie bez problemu się odkręcają
szpala85 - 05-04-2012, 23:11
z przednimi było ok bo kiedyś tam wymieniałem i poszły normalnie ... ale tylnie to zgroza normalnie .. i to mocowanie tego łącznika w wnętrzu wahacza ? to jakieś nieporozumienie .... ale dałem radę na szczęście odbyło się bez zerwanych śrub od gum stabilizatora bo wtedy było by nie ciekawie
szpala85 - 22-04-2012, 23:32
spaliły mi się cztery LEDy od podświetlenia zegarów i 5 od klimatronika ..... wskazówki jak na razie całe , a i od biegów (tam gdzie wajcha ) świecą tylko dwie ( było 6 ) ...... siekieś kiepskie diody kupiłem ..... trza będzie zainwestować w jakieś lepszejsze ... może w RGB LED ?
albo wrócę do staromodnych żarówek i zostawię wskazówki na czerwonych LEDach ?
btw. Gal spisuje się wyśmienicie ( i nawet jeździ prosto ) .... chociaż miałem ostatnio nie miłą niespodziankę ktoś albo przypadkiem ... odkręciły mi się wszystkie cztery śruby od felgi lewy przód kierowca ? Przyjechałem tak z Wrocka i zastanowiło mnie dopiero w Jelonce co mi tak stuka jak jadę prosto ... śruby mogłem wykręcić palcami i tylko w tym jednym kole ....
m6riano - 22-04-2012, 23:41
szpala85 napisał/a: | siekieś kiepskie diody kupiłem |
zainwestuj w taśmy do zegarów jak i climatronica:
nieco słabsze:
http://allegro.pl/elastyc...2210618103.html
mocniejsze, nawet bym powiedział że bardzo mocne:
http://allegro.pl/tasma-l...2210618118.html
jedna rolka styknie ci na zegary, panel i jeszcze kilka dupereli..;-)
szpala85 - 23-04-2012, 20:29
m6riano, za drogie te listwy nie chce mi się inwestować .... chyba wrócę do żarówek i założę na nie niebieskie kondomy
szpala85 - 16-05-2012, 17:22
280350 km
Wymiana Oleju : Castrol 10w40 Magn. (chciałem zobaczyć czy na dziesiątce popychacze ucichną , ale niestety jest jeszcze gorzej .... będę musiał znowu zalać 5w40 ) + przed wymianą 15 min na płukance silnika
Wymiana Filtra Oleju : Filtron 545/2
Wymiana Filtra Paliwa : jakiś niemiecki
Wymiana Filtra Powietrza : Filtron AP120
Wymieniłem wszystko sam najgorzej było z filtrem paliwa rypania co nie miara i do tego 3~4 litry mi zleciały bo nie zauważyłem że dupa Gala jest wyżej niż filtr ahhhhh
k@rol - 16-05-2012, 19:11
szpala85 napisał/a: | najgorzej było z filtrem paliwa | fakt, do przyjemnych wymiana tego filterka nie należy, niby nie jest specjalnie schowany ale potrafi wkurzyć
szpala85 napisał/a: | chciałem zobaczyć czy na dziesiątce popychacze ucichną , ale niestety jest jeszcze gorzej | jak brat mi przekazywał Gala powiedział takie święte słowa "niech cię czasem bóg nie opuści i nie próbuj wlewać tam innego oleju niż pełny syntetyk ":mrgreen:
areksz121 - 16-05-2012, 20:09
k@rol napisał/a: | jak brat mi przekazywał Gala powiedział takie święte słowa "niech cię czasem bóg nie opuści i nie próbuj wlewać tam innego oleju niż pełny syntetyk ":mrgreen: |
To chyba mnie opuścił... Mój Gal w ogóle jakiś wykręcony Na zimnym czasem klepnie, a tak to cisza, a od dwóch lat 10W40...z drugiej strony może głuchy jestem Ale po sprawdzeniu ciśnienia nie będę się raczej obawiać oleju 5W40/5W50 Przypominam 391tys
Krzyzak - 16-05-2012, 22:24
a może winny jest filtron? - ja się zraziłem jakiś czas temu do tej marki i zakładam tylko Knechta
szpala85 - 17-05-2012, 19:27
Krzyzak, ale ze jak winny filtron ?
|
|
|