Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R
londolut - 15-10-2010, 21:34
stary alfer napisał/a: | Samochód jest piękny... | Word...
Kleju - 15-10-2010, 21:37
Cytat: | Samochód jest piękny... |
Dzięki, ale za rok będzie pełnoletni (no buda za dwa lata )
W poniedziałek zamawiam jeszcze bandaż termoizolacyjny do kolektora. Szukałem go chyba dwa tygodnie. Te co są w pl dostępne białe, po wypaleniu robią się czarne/szare. Znalazłem w uk niby dobry, który nie zmienia koloru po wypaleniu, czyli będzie pasował do komory jak zostanie jasny
idas - 15-10-2010, 21:45
Kleju napisał/a: | W poniedziałek zamawiam jeszcze bandaż termoizolacyjny do kolektora. |
Po co??? tak pięknie lśni ten customowy co masz... Nie ukrywaj go!:)
Naklejki na wewnętrznej części maski to mistrzostwo świata
Kleju - 15-10-2010, 22:08
Nie wszystko ma ładnie wyglądać, ale spełniać też swoją role
Filtr nie jest niczym osłonięty, więc albo obudowa filtra, albo bandaż Wybrałem drugą opcje
mkm - 15-10-2010, 22:12
Kleju, zanim się przybrudzi obowiązkowo profi sesja fotograficzna.
Wygląda perfekcyjnie.
jacek11 - 15-10-2010, 22:36
Skoro producent wymyślił osłonę na kolektor wydechowy,to znaczy że powinna być.Mój zaznajomiony mechanik twierdzi,że wysoka temperatura z kolektora powoduje twardnienie przewodów w jego okolicy.Pewnie coś w tym jest W każdym bądź razie,wysoka temperatura panująca w komorze silnika jest niebezpieczna
Po za tym,autko na piątkę aż szkoda,żeby się pobrudził
Kleju - 25-10-2010, 14:24
mkm napisał/a: | Kleju, zanim się przybrudzi obowiązkowo profi sesja fotograficzna |
W weekend coś podobno będzie
jacek11 napisał/a: | Skoro producent wymyślił osłonę na kolektor wydechowy,to znaczy że powinna być |
Też tak myślę. Dlatego już mam paczkę z uk z bandażem i sprejem "uszczelniającym"
Decyzja zapadła o kupnie opon na przednią oś
Będą to Yokohama advan neova ad08 w rozmiarze 195/50/R15
Bardzo dużo pozytywnych opini, bardzo dobre właściwości na torze i same och, achy
Wstępnie miałem zakładać toyo T1R, ale to opona to pomyłka... Całe lato na niej przejeździłem i nie jestem zadowolony...
I założyłem rozpórkę, pasuje Trochę ją spolerowałem
londolut - 26-10-2010, 09:32
Kleju a co z T1R jest nie tak? Jadę już trzeci sezon i wszystko jest ok.
Kleju - 26-10-2010, 12:18
Cytat: | Kleju a co z T1R jest nie tak? |
Ja je testowałem cały letni sezon (nawet jeszcze teraz na nich jeżdzę do weekendu) i wg mnie opona kiepska. Na suchym jeszcze jakoś się spisuję, na torze nie sprawdzałem więc tutaj się nie wypowiem. Ale jak już spadnie deszcz to wychodzą jej wady. Ja potrafię autem 90 konnym na drugim biegu zgubić jeszcze przyczepność na mokrym asfalcie (rok prod opony wrzesień 2009), na rondo jak wjadę zbyt szybko opona się "kładzie" i mamy super podsterowność. Zrobię zdjęcie to zobaczysz jak wygląda teraz po przejechaniu paru miesięcy.
Nie wyobrażam sobie jazdy na tej oponie gdzieś po torze... Ta opona wg mnie nadaje się tylko (chociaż ja bym jej już nie założył) do jazdy spokojnej, rekreacyjnej.
rosomak1983 - 26-10-2010, 15:09
Kleju napisał/a: | Będą to Yokohama advan neova ad08 w rozmiarze 195/50/R15 |
tylko na przód ????
Kleju - 26-10-2010, 15:52
rosomak1983 napisał/a: | Kleju napisał/a: | Będą to Yokohama advan neova ad08 w rozmiarze 195/50/R15 |
tylko na przód ???? |
Tak, na tył do wyboru mam Pirelli P5000 albo model P6000. Lub prawie nowe Milanza Hero Nawet nie wiem co to za producent chyba jakieś chińskie...
j-rules - 26-10-2010, 16:34
p6000 odradzam. Są wręcz fatalne, mielismy je przez 3 sezony na mondku taty. Jeden sezon ok, po drugim mega glosne, a na mokrym wrecz niebezpieczne! ESP mialo co robic. Od połowy bieznika to w ogole mozna bylo zapomniec ze ma sie jakas przyczepnosc.
Nie wiem jak p5000
mkm - 26-10-2010, 16:37
Kleju napisał/a: | Lub prawie nowe Milanza Hero Nawet nie wiem co to za producent chyba jakieś chińskie... |
Chińczyk z tradycjami z zacięciem "ultra high performance"
http://www.herotire.com/en/html/comp_aht.html
Kleju - 28-10-2010, 10:15
Cytat: | p6000 odradzam. Są wręcz fatalne |
Dzięki j-rules, ja miałem te opony założone na tyle w aucie i tak średnio. Żadnych za i żadnych przeciw
mkm napisał/a: | "ultra high performance" |
Lubię te marketingowe slogany Ostatnio nawet widziałem w sklepie lokówkę do włosów z dużym napisem HD Jak jakiś skrót jest modny, muszą go już wszędzie wpakować...
Dzisiaj opony mi dostarczyli, więc postaram się jeszcze dzisiaj podjechać i zmienić
rosomak1983 - 28-10-2010, 15:24
Kleju, fajowe ale szkoda ze nie 4 ile kosztowały ????
|
|
|