Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej
plecho1 - 09-06-2012, 16:37
Światła mijania są skierowane w dół i świecą do pewnej odległości przed samochodem a światła dzienne są skierowane do przodu prosto w oczy kierowcom nadjeżdżającym z przeciwka więc teoretycznie powinny być lepiej widoczne od mijania.
Wszystko jednak zależy od producenta, na ile profesjonalnie i zgodnie z przepisami są te lampy wykonane.
13zbyszek13 - 10-06-2012, 07:33
xenony na mijani standardowo i na drogowych również .
small - 27-06-2012, 09:04
Witam, Mam pytanie do użytkowników, którzy mają zamontowane oryginalne światła led w outlanderze 2010-2011. Czy po zamontowaniu świateł macie włożone obie zaślepki( czarny plastik) czy macie dziurę przy jednym ze świateł- tzw. prześwit po stronie kierowcy. W serwisie twierdzą, że tak ma być, ale ja nie jestem pewny.
NikoMati - 27-06-2012, 10:13
| small napisał/a: | Witam, Mam pytanie do użytkowników, którzy mają zamontowane oryginalne światła led w outlanderze 2010-2011. Czy po zamontowaniu świateł macie włożone obie zaślepki( czarny plastik) czy macie dziurę przy jednym ze świateł- tzw. prześwit po stronie kierowcy. W serwisie twierdzą, że tak ma być, ale ja nie jestem pewny. |
Mój kolega ma miska z ledami i też nie ma zaślepki od strony kierowcy.
Jak oglądaliśmy jego samochód po zakupie tez było moje zdziwienie ze tam jej nie ma
Nie ma tam żadnego elementu który by wymagał dodatkowego chłodzenia.
Reasumując dziwnie to wygląda.
Pozdrawiam
Grzesq - 28-06-2012, 08:39
| small napisał/a: | | czy macie dziurę przy jednym ze świateł- tzw. prześwit po stronie kierowcy |
Wrzuć jakąś fotkę obrazującą o co chodzi.
small - 01-07-2012, 19:28
mitsu00 - 01-07-2012, 21:07
Tandetnie troche to wyglada z taka dziura....
Komandor - 02-07-2012, 07:24
Zaślepki w otworze po stronie kierowcy to nie ma także w O2 sprzed liftu.
Czy ktoś ma namiary na ledy pasujące wymiarami (długość i skos) do wnęk w O2 MY 2009?
pzdr
mitsu00 - 02-07-2012, 17:01
| Komandor napisał/a: | Zaślepki w otworze po stronie kierowcy to nie ma także w O2 sprzed liftu.
Czy ktoś ma namiary na ledy pasujące wymiarami (długość i skos) do wnęk w O2 MY 2009?
pzdr | Jak to nie ma jak ma?
Male sprostowanie: wersja z manualna skrzynia biegow ma zaslepki po obu stronach pod halogenami. Natomiast wersja ze skrzynia CVT faktycznie ma dziure po stronie kierowcy. Cos tam Japonce zamontowali co wymaga przeciagu
DJ Fazi - 02-07-2012, 20:04
W moim są zaślepki, dobrze że ledów nie montowałem bo miałbym teraz takie dziury;-(
Komandor - 03-07-2012, 07:11
[/quote]
Male sprostowanie: wersja z manualna skrzynia biegow ma zaslepki po obu stronach pod halogenami. Natomiast wersja ze skrzynia CVT faktycznie ma dziure po stronie kierowcy. Cos tam Japonce zamontowali co wymaga przeciagu [/quote]
Wygląda na to że wersje z CVT mają w tym miejscu chłodnicę oleju.
pzdr
borsak1 - 09-07-2012, 07:29
PANY a skąd bierzecie zasilanie po zapłonie do diód ?
rezon - 09-07-2012, 07:48
| borsak1 napisał/a: | | PANY a skąd bierzecie zasilanie po zapłonie do diód ? | do lepszych nie musisz mieć po zapłonie - mają sterowniki wyregulowane na napięcie większe niż 12V czyli załącza je dopiero pracujący alternator.
mitsu00 - 09-07-2012, 11:49
| borsak1 napisał/a: | | PANY a skąd bierzecie zasilanie po zapłonie do diód ? | Ja podpialem sie pod pozycyjne bo te zapalaja sie razem ze swiatlami mijania. Dziala bajerancko. Od strony sasazera jest troche wiecej miejsca, wiec proponuje sie wpiac po tej stronie. Chodzi tu oczywiscie o sygnal inicjacyjny. Zasilanie bezposrednio z akku poprzez modul sterujacy.
borsak1 - 10-07-2012, 07:31
To nic mi po tym moje działają na zasadzie: zasilanie swiecą + na przekaźnik gasną. Muszę znaleźć coś co jest po zapaleniu silnika lub po zapłonie bez względu na to czy światła są włączone czy nie.
|
|
|