To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galicjusz V6 i 163 kucyki

Tomek - 05-03-2013, 20:55

Mare napisał/a:
tomek84 napisał/a:
- sprawca nieustalony, ale UFG pokrywa tylko szkody na osobach, nie ma mieniu

aha... no to będę musiał wykazać, że cała sytuacja z uszkodzeniem ukochanego auta wywołała u mnie tak potworną depresję..... to się zakwalifikuje ;p;p;p

nie, bo to by było zadośćuczynienie, a UFG wypłaca tylko odszkodowania

Mare - 05-03-2013, 21:22

a to pech no...;p
Mare - 13-07-2013, 11:23

Po długiej nieobecności, kilka aktualności na temat miśka.

W zeszłym miechu dostał nowy sworzeń górnego prawego przodu, jednak sworzeń yamato , jak się okazało, padł już półtora roku temu, tylko się nie odzywał, jak już się odezwał to tak na poważnie.

Tydzień temu popychacze zostały zastąpione nowymi. ostatecznie uciszyłem orkiestrę spod maski.

Poza tym, leje paliwo i jeżdżę, żadnych większych usterek nie znajduję, oczywiście, wielkimi krokami zbliża się wymiana pompy paliwa, bo zaczęła piszczeć, oraz jak się okazało, muszę zrobić coś z hamulcami, bo siła hamowania na tyle spadła znacząco i to tak, że tył się nie blokuje. Co może być, przyczyną, jeszcze nie wiem na 100%

stawiam na:
A) nie wymieniony korektor siły hamowania po zmianie przednich zacisków na dwa tłoczki
b) starte klocki, ostatecznie mają 3 lata
c) syf dostał się do tłoczków lub prowadnic
co jest, trzeba sprawdzić.

rozwiązanie na jakie stawiam to :
a)zmiana korektora siły - co niestety będzie wiązało się z wymiana przewodów.
b) wymiana tylnych zacisków na większe do tarczy wentylowanej, do czego chyba bardziej się skłaniam :)

Co sądzicie?

danino88 - 13-07-2013, 22:54

sprawdź klocki, stan jarzm i prowadnic, ostatecznie tarczy
Mare - 15-07-2013, 14:16

klocki trw dość grube, nie sprawdzałem dogłębnie ale raczej zeszklić się szansy nie miały, prowadnice chodzą "luźno" sam smarowałem i montowałem po malowaniu... jedyne co to tłoczki nie były robione. posprawdzam.

Mimo wszystko stawiam na korektor siły, bo przód, na przeglądzie wyszedł na 4900kn ... a to troche chyba więcej niż normalnie co?

Mare - 23-10-2013, 17:45

Po dość długiej bezczynności, głównie dla tego, że nie wiele się działo z miśkiem, kilka uaktualnień.

- po ponad półtora roku od wymiany przednich zacisków hamulcowych na dwutłoczkowe, wymieniony został korektor siły hamowania od kompletu.... efekt? Tylne zaciski znów można nazwać mianem hamulców, a nie spowalniaczy. Więc na plus.

Wymiana klocków na przodzie, wstawiłem ferodo premiere. Leżakowały przez rok nabrały mocy urzędowej więc czas na nie nadszedł. bardzo dobrze, bo poprzednie klocki były tak cienkie, że okładziny odeszły od blachy za pociągnięciem paznokcia xD
Dziś wymieniam też tarcze do kompletu z klockami... tym razem zakładam Zimmermann 276x26mm :) tu się podpiłuje, tam dopasuje i będzie śmigać. Fj_Mike jest zadowolony po ponad roku takiego użytkowania, więc mam nadzieję, ze u mnie pochodzą dłużej niż poprzednie. Po dotarciu pojadę ponownie na pomiar siły hamowania na obie osie i zobaczymy jak rezultaty. Jeśli tył dalej będzie słąby, to wymienię na zaciski od SW2002.

Felgi.... felgi felgi..... po 3 latach w moich rękach, fabryczne alusie 15" nadawały się tylko do piaskowania. Tak więc wypiaskowane i pomalowana na nowo... na ....... biało. Dekielki wytoczone z amelinum.... nowe nakrętki, jest miodzio..... Jak już hammerite zejdzie z nakrętek to zrobie nowe fotki i wrzucę na forum. >.<

To chyba wszystko co ostatnio było robione. Szykuje się do lotki i dużego garba na przód ;p

fj_mike - 23-10-2013, 21:39

Mare, no weś :P
Kto Ci uwierzy, nie ma fot - didn't happen :P

Mare - 24-10-2013, 07:32

No to masz... Chociaż jedna fota.

Co ciekawe, po zmianie tarcz przestała drgac kierownica, porzy wysokich prędkościach wibracje też ustały, a auto przestało skręcać w prawo... Im amazed... Tylko tarcze.
:shock:

Sunderland86 - 24-10-2013, 08:35

Kolor felg pasuje do nadwozia ale felgi pomalowane razem z nakrętkami wyglądają "zabawkowo" jak dla mnie.
Mare - 24-10-2013, 09:06

heheh, ta fotka jest z czasu zaraz po malowaniu, teraz już nie są białe ;p farba zeszła po pierwszym ważeniu opon ;p
Mare - 25-10-2013, 19:24

haha ...

Test spalania na trasie wypadł dla miśka dość dobrze

przejechane 435km .. w większości autostrada (120 - 140 km/h), trochę miasta (50 km/h). Rycerz spalił dokładnie 40l swego trunku, co daje nie wiele ponad 9l / 100 ... i am pleased ^^

Juiceman - 26-10-2013, 07:32

U mnie przy podobnych prędkościach robię ~310-325km na 39L tj 12-12,5l ;/ damn it.
fj_mike - 26-10-2013, 08:43

Juiceman, na Pb?
Juiceman - 26-10-2013, 08:59

na gazie of course :p
fj_mike - 26-10-2013, 09:12

To to samo spalanie Ci wychodzi przeca :)