Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
inq - 01-02-2014, 18:37
sveno napisał/a: | tak, ale GPS się przydaje |
W większości nowych aut fabrycznie navi jest na podobnej wysokości. Moim zdaniem takie radyjko jest lepsze niż navi na szybie bo nie zasłania widoczności. Miałem przez jakiś czas 2 din i też nie było tragedii.
Mi takie radio by spokojnie wystarczyło
Hugo - 01-02-2014, 18:48
Podoba mi się 2 din, pasuje do konsoli EA Z tego co piszecie to nie ma różnicy GoClever czy Peying, to w takim razie jak będzie możliwość to jutro obejrzę tego GO, bo w Poznaniu będę przejazdem.
A zmieniając temat w tygodniu przyszły pierwsze fanty do montażu na wiosnę (Made in Japan), czyli tylne amorki, teraz jeszcze pozostaje kupić przednie:
Korzystając z odwilży umyłem Gala, chociaż chwilę miło popatrzeć:
A tydzień temu założyłem HID-y, (rzeczywiście światło z nich jest świetne), w przyszłym tygodniu zamontuję jeszcze białe postojówki, bo obecne na zwykłych żarówkach W5W są żółte i mają się nijak do ksenonu:
ALEX-77 - 01-02-2014, 19:36
Z amorków będziesz pan zadowolony ,sam jeżdzę na takich od września po przesiadce z zmęczonych KYB (orginalnych) i różnicę czuć .
ps. Pięknie wygląda
Hugo - 01-02-2014, 20:53
ALEX-77 napisał/a: | Z amorków będziesz pan zadowolony ,sam jeżdzę na takich od września po przesiadce z zmęczonych KYB (orginalnych) i różnicę czuć | Moje obecne KYB to Excel-G, wymieniane przez Niemca, są w stanie bdb, ale lewy przedni ma jakąś wadę i stuka podczas kręcenia kierownicą i stwierdziłem, że zmienię od razu wszystkie na nowe. Podoba mi się kolor tych Ultra SR
Marcelinho - 01-02-2014, 21:51 Temat postu: Mitsubishi Galant 2.4 GDI RalliArt Widzę Hugo że jednak Cię podkusiło
Hugo - 01-02-2014, 22:48
Nie wytrzymałem, tydzień temu, mimo, że był to akurat najzimniejszy dzień na zachodzie (-17 st. C), pojechałem na wieś, auto całe oblodzone, więc wjechałem do garażu, włączyłem nagrzewnicę gazową, w 10 minut miałem +20 st. C w garażu, aż musiałem zdjąć kurtkę, bo nie szło wytrzymać. Nie bardzo miałem co robić w czasie gdy sie auto rozmrażało, więc była to idealna chwila na montaż HID-ów Dodam, że obie przetwornice weszły idealnie pod pas przedni, z lewej strony musiałem tylko wyhaczyć linkę otwierania maski z jednego zaczepu, ale w niczym to nie przeszkadza, wszystkie kable zaizolowałem jak w oryginale i nie widać żadnej przeróbki
Jak na razie nie żałuję.
Fragu - 01-02-2014, 23:32
Fajnie wygladaja te HIDy, dobra robota
m6riano - 01-02-2014, 23:54
Hugo, po ile je brałeś te amorki?
Hugo - 02-02-2014, 08:57
Fragu, dzięki. m6riano napisał/a: | Hugo, po ile je brałeś te amorki? | 157 zł/szt. Przesyłka gratis. Przednie już 100 zł/szt. droższe
m6riano - 02-02-2014, 19:17
Hugo, Ja będe musiał tył wymienić..to polataj troche i daj znać jak sie sprawują?
ps.tylko ciekawy jestem czy taka sam cena za tył do sedana i kombi?;-)
Hugo - 02-02-2014, 19:55
m6riano napisał/a: | tylko ciekawy jestem czy taka sam cena za tył do sedana i kombi?;-) | Jeśli nie masz już NIVO to zwykłe amorki są te same do kombi/sedana.
krzychuzzz - 02-02-2014, 20:01
Proponuję od razu wymienić przód i tył.
Strasznie dziwnie mi się jeździło przez chwilę jak miałem na tyle UltraSr a na przodzie jakieś zwykłe.
m6riano - 03-02-2014, 20:28
Hugo, no właśnie mam nivo i kiedyś trzeba będzie je wywalic..;-)
Hugo - 15-03-2014, 22:17
Ostatnio strasznie mnie naszło na radio 2 din, jeden model mi się spodobał, no i kupiłem i zamontowałem. Zawsze się zapierałem, że tylko i wyłącznie Alpine, ale za alpinkę z takimi bajerami musiałbym dodać jedno 0 (zero) na końcu do ceny Radyjko to GOCLEVER NAVIO CAR 702, podoba mi się to, ze ekran jest we wgłębieniu, wygląda jak telewizor Zaskoczyła mnie jakość dźwięku, mam wrażenie, że gra lepiej niż poprzednie, wysłużone Alpine, które trafi do Space Stara żony. Udało się dzisiaj wygospodarować kilka godzin, wywaliłem całą instalacje i sprzęty oryginalnej nawigacji VDO-DAYTON i zamontowałem obecną. Jest fajna navi, ale jeszcze jej nie rozgryzłem, poza tym dużo fajnych funkcji i prosta obsługa. Jak widać na foto, muszę dopasować jakąś ramkę ozdobną. Z góry przepraszam, ze auto nie posprzątane, ale już nie pamietam kiedy to robiłem...
sveno - 15-03-2014, 22:26
Hugo napisał/a: | podoba mi się to, ze ekran jest we wgłębieniu | to fakt, nieźle to wygląda. Czy monitor da się pochylić pod innym kątem? Nie odbija się w nim szyba?
Hugo napisał/a: | Jak widać na foto, muszę dopasować jakąś ramkę ozdobną | i tu będzie problem. Nie dali czegoś takiego do radia?
Co za mapa tam siedzi? Automapa?
|
|
|