To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

inq - 01-02-2014, 18:37

sveno napisał/a:
tak, ale GPS się przydaje

W większości nowych aut fabrycznie navi jest na podobnej wysokości. Moim zdaniem takie radyjko jest lepsze niż navi na szybie bo nie zasłania widoczności. Miałem przez jakiś czas 2 din i też nie było tragedii.

Mi takie radio by spokojnie wystarczyło :mrgreen:

Hugo - 01-02-2014, 18:48

Podoba mi się 2 din, pasuje do konsoli EA :wink: Z tego co piszecie to nie ma różnicy GoClever czy Peying, to w takim razie jak będzie możliwość to jutro obejrzę tego GO, bo w Poznaniu będę przejazdem.

A zmieniając temat w tygodniu przyszły pierwsze fanty do montażu na wiosnę (Made in Japan), czyli tylne amorki, teraz jeszcze pozostaje kupić przednie:

Korzystając z odwilży umyłem Gala, chociaż chwilę miło popatrzeć:

A tydzień temu założyłem HID-y, (rzeczywiście światło z nich jest świetne), w przyszłym tygodniu zamontuję jeszcze białe postojówki, bo obecne na zwykłych żarówkach W5W są żółte i mają się nijak do ksenonu:

ALEX-77 - 01-02-2014, 19:36

Z amorków będziesz pan zadowolony :D ,sam jeżdzę na takich od września po przesiadce z zmęczonych KYB (orginalnych) i różnicę czuć .

ps. Pięknie wygląda :thumbleft:

Hugo - 01-02-2014, 20:53

ALEX-77 napisał/a:
Z amorków będziesz pan zadowolony ,sam jeżdzę na takich od września po przesiadce z zmęczonych KYB (orginalnych) i różnicę czuć
Moje obecne KYB to Excel-G, wymieniane przez Niemca, są w stanie bdb, ale lewy przedni ma jakąś wadę i stuka podczas kręcenia kierownicą i stwierdziłem, że zmienię od razu wszystkie na nowe. Podoba mi się kolor tych Ultra SR :mrgreen:
Marcelinho - 01-02-2014, 21:51
Temat postu: Mitsubishi Galant 2.4 GDI RalliArt
Widzę Hugo że jednak Cię podkusiło :D
Hugo - 01-02-2014, 22:48

Nie wytrzymałem, tydzień temu, mimo, że był to akurat najzimniejszy dzień na zachodzie (-17 st. C), pojechałem na wieś, auto całe oblodzone, więc wjechałem do garażu, włączyłem nagrzewnicę gazową, w 10 minut miałem +20 st. C w garażu, aż musiałem zdjąć kurtkę, bo nie szło wytrzymać. Nie bardzo miałem co robić w czasie gdy sie auto rozmrażało, więc była to idealna chwila na montaż HID-ów :wink: Dodam, że obie przetwornice weszły idealnie pod pas przedni, z lewej strony musiałem tylko wyhaczyć linkę otwierania maski z jednego zaczepu, ale w niczym to nie przeszkadza, wszystkie kable zaizolowałem jak w oryginale i nie widać żadnej przeróbki :D
Jak na razie nie żałuję.

Fragu - 01-02-2014, 23:32

Fajnie wygladaja te HIDy, dobra robota :wink:
m6riano - 01-02-2014, 23:54

Hugo, po ile je brałeś te amorki?
Hugo - 02-02-2014, 08:57

Fragu, dzięki.
m6riano napisał/a:
Hugo, po ile je brałeś te amorki?
157 zł/szt. Przesyłka gratis. Przednie już 100 zł/szt. droższe :?
m6riano - 02-02-2014, 19:17

Hugo, Ja będe musiał tył wymienić..to polataj troche i daj znać jak sie sprawują?
ps.tylko ciekawy jestem czy taka sam cena za tył do sedana i kombi?;-)

Hugo - 02-02-2014, 19:55

m6riano napisał/a:
tylko ciekawy jestem czy taka sam cena za tył do sedana i kombi?;-)
Jeśli nie masz już NIVO to zwykłe amorki są te same do kombi/sedana.
krzychuzzz - 02-02-2014, 20:01

Proponuję od razu wymienić przód i tył.
Strasznie dziwnie mi się jeździło przez chwilę jak miałem na tyle UltraSr a na przodzie jakieś zwykłe.

m6riano - 03-02-2014, 20:28

Hugo, no właśnie mam nivo i kiedyś trzeba będzie je wywalic..;-)
Hugo - 15-03-2014, 22:17

Ostatnio strasznie mnie naszło na radio 2 din, jeden model mi się spodobał, no i kupiłem i zamontowałem. Zawsze się zapierałem, że tylko i wyłącznie Alpine, ale za alpinkę z takimi bajerami musiałbym dodać jedno 0 (zero) na końcu do ceny :shock: Radyjko to GOCLEVER NAVIO CAR 702, podoba mi się to, ze ekran jest we wgłębieniu, wygląda jak telewizor :D Zaskoczyła mnie jakość dźwięku, mam wrażenie, że gra lepiej niż poprzednie, wysłużone Alpine, które trafi do Space Stara żony. Udało się dzisiaj wygospodarować kilka godzin, wywaliłem całą instalacje i sprzęty oryginalnej nawigacji VDO-DAYTON i zamontowałem obecną. Jest fajna navi, ale jeszcze jej nie rozgryzłem, poza tym dużo fajnych funkcji i prosta obsługa. Jak widać na foto, muszę dopasować jakąś ramkę ozdobną. Z góry przepraszam, ze auto nie posprzątane, ale już nie pamietam kiedy to robiłem... :?

sveno - 15-03-2014, 22:26

Hugo napisał/a:
podoba mi się to, ze ekran jest we wgłębieniu
to fakt, nieźle to wygląda. Czy monitor da się pochylić pod innym kątem? Nie odbija się w nim szyba?
Hugo napisał/a:
Jak widać na foto, muszę dopasować jakąś ramkę ozdobną
i tu będzie problem. Nie dali czegoś takiego do radia?

Co za mapa tam siedzi? Automapa?