To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia

Bulbo - 17-01-2014, 18:30

Odnośnie CVT to znalazłem bardzo trafny film, który pokazuje zasadę działania wirtualnych biegów jak widać idą z postępem . :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=M1aKGEpTjH0

xylen - 17-01-2014, 18:50

Gratuluję Bulbo kolejnego niezwykle trafnego posta! Wręcz poraża mnie Twoja znajomość tematu CVT :wink: . Odkąd się pojawiłeś i zacząłeś ciągle narzekać nie mogę się nadziwić po co kupiłeś Mitsubishi?

Co do tematu, wczoraj oglądałem tego 'fishera' rzeczywiście ładne narty:) fajne wykończenie ale z takim motorem ja już bym nie kupił...

Posiadaczom- szerokiej drogi i samych przyjemności z użytkowania.

Debordo - 17-01-2014, 21:03

Mnie raczej wykończenie dobiło. Ekoskóra i zamsz techniczny, do tego fotele są demontowane i obszywane u nas w kraju. Fakt wygląda ładnie, myślę że z użytkowaniem będzie gorzej. Mam nadzieję że zamsz nie będzie farbował :-)
Bulbo - 17-01-2014, 23:16

xylen napisał/a:
Gratuluję Bulbo kolejnego niezwykle trafnego posta! Wręcz poraża mnie Twoja znajomość tematu CVT :wink: . Odkąd się pojawiłeś i zacząłeś ciągle narzekać nie mogę się nadziwić po co kupiłeś Mitsubishi?

Co do tematu, wczoraj oglądałem tego 'fishera' rzeczywiście ładne narty:) fajne wykończenie ale z takim motorem ja już bym nie kupił...

Posiadaczom- szerokiej drogi i samych przyjemności z użytkowania.
Podziel się swoją wiedzą bo moja jest taka że jest to skrzynia bezstopniowa z wirtualnymi biegami obsługiwanymi przez komputer celem oszukania kierowcy że jedzie tradycyjnym automatem a tymczasem tak nie jest.Kiedyś dawno temu jak audi wprowadziło multitronika do modelu a6, wszyscy narzekali że jedzie się tym jak skuterem , konstruktorzy poszli po rozum do głowy i za sprawą komputerka napisali soft i wygląda to teraz dużo lepiej , przed wszystkim dla ucha jest to mniej męczące .
jurekschroda - 19-01-2014, 22:25

Debordo napisał/a:
Mnie raczej wykończenie dobiło. Ekoskóra i zamsz techniczny, do tego fotele są demontowane i obszywane u nas w kraju. Fakt wygląda ładnie, myślę że z użytkowaniem będzie gorzej. Mam nadzieję że zamsz nie będzie farbował :-)

I co z tego, że u nas w kraju ?
Jeśli dobrze kojarzę, Pajero w wersji Dakar i Evo w pakiecie Alcantara mają/miały cała dechę obszywaną w Polsce i wygląda to rewelacyjnie.
Chcesz mieć powłokę z trupa i martwe drzewo w aucie to zamów sobie Rollsa.

Debordo - 19-01-2014, 23:02

Proponuję powrócić do tematu za 2-3 lata i spytać użytkowników o zdanie czy nadal "wygląda to rewelacyjnie".
mkm - 19-01-2014, 23:08

Debordo, tak to jest jak się nie wie, ale jednak coś klepnie...
Jeżeli chodzi o tapicerki to się zdziwisz do jakich marek robimy... :badgrin:
http://www.groclin.com.pl/

Debordo, pooglądaj Carismy. Więcej niż 10lat, a też tapicerki krajowe :mrgreen:

mitsu00 - 20-01-2014, 09:19

mkm napisał/a:
Debordo, tak to jest jak się nie wie, ale jednak coś klepnie...
Jeżeli chodzi o tapicerki to się zdziwisz do jakich marek robimy... :badgrin:
http://www.groclin.com.pl/

Debordo, pooglądaj Carismy. Więcej niż 10lat, a też tapicerki krajowe :mrgreen:
I to mi sie podoba, bravooooo :mrgreen:
Debordo - 21-01-2014, 20:49

Tylko nie wiem co Groclin tu robi. Tak samo można napisać o grafenie czy o laserach na azotku galu, tyle mają wspólne z Outlanderm co Groclin - nic. Groclin nie wykonuje tapicerek do Outlandera. To że są wykonywane dla Mitsubishi w tym temacie nic nie zmienia.
Tak więc MKM dla Ciebie twe słowa "tak to jest jak się nie wie, ale jednak coś klepnie"
Kolejna sprawa, wyrażałem w moim poście "Mnie raczej wykończenie dobiło. Ekoskóra i zamsz techniczny, do tego fotele są demontowane i obszywane u nas w kraju. Fakt wygląda ładnie, myślę że z użytkowaniem będzie gorzej. Mam nadzieję że zamsz nie będzie farbował" swoje opinie (a to mi wolno) opierając je na informacjach, które otrzymałem od sprzedawcy w salonie MItsubishi, NIKOGO nie atakując, w odpowiedzi zostałem miło przywitany. Rozumiem że to takie forumowe obyczaje. Gratulacje.
De Bordo

jmgmotocykle - 22-01-2014, 10:42

mam 3 pytania odnośnie nowego outka:
1. czy ma czujnik podczerwieni do klimy (nasłonecznienia kabiny) ?
2. czy ma podgrzewanie wycieraczek szyby czołowej ( wersja skandynawska w o2 miała)
3.czy nagrzewnica kabiny posiada "grzałki" ?( wersja skandynawska w o2 miała)

krzychu - 22-01-2014, 11:12

jmgmotocykle napisał/a:

1. czy ma czujnik podczerwieni do klimy (nasłonecznienia kabiny) ?

A Ty nie masz takiego dzyndzla pod szybą? W słoneczny dzień przykryj go gazetą to zobaczysz, że obroty wentylatora się zmniejszą.... I nie sądzę, aby to miało coś z podczerwienią wspólnego...

jmgmotocykle - 22-01-2014, 11:34

stary "dzyndzla" nie miał... :?
krzychu - 22-01-2014, 12:39

eeeee :arrow: http://forum.mitsumaniaki...p=743638#743638

Jak guru forum mitsu00 mówi, że jest to jest :P

elektri - 22-01-2014, 13:13

jmgmotocykle napisał/a:
2. czy ma podgrzewanie wycieraczek szyby czołowej ( wersja skandynawska w o2 miała)

Polska wersja nie posiada :(

Googlarz - 22-01-2014, 13:31

W sumie to chciałbym się pożegnać - jednak postanowiłem kupić Audi Q5 2011 jeszcze na gwarnacji. Podobne pieniądze, auto poziom wyżej oraz tak nie straci na cenie przy moim pierwszym trzaśnięciu drzwiami (i odsprzedaży za 2-3 lata).

OIII nadal uważam za przepiękny samochód ale jednak rozsądek wygrywa...

bye