To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System

grzesiopol - 05-05-2018, 19:46

Wiesz co nie wiem, ja testowałem GAP i nie wykrywało go, mam aktualnie na testach GAX i działa ale nie wiem jak będzie przy zimnie. Tutaj sprzedawca sie pomylił bo GAS ma predkość 4200 obr. a nie 5400. Możesz próbować albo szukaj takiego GAX. Zawsze to lepiej niż złomować nawigacje.
Jak to się mówi jest ryzyko jest zabawa. :mrgreen:

grzes1984_84 - 16-05-2018, 17:54

witam, mam problem z tą [edit] nawigacją, włożyłem płyte ze sterownikami do odblokowania dvd, odpaliłem ją manualnie i wyświeta mi teraz "insert in program disk", wczesniej kilka razy z innych płyt też sie tak działo ale po wyłączeniu stacyjki i włączeniu ponownie radio odpalało się . teraz ciągle jest powyższy napis, pomocy bo już plyty nagrywałem dziesiątkami i z różnych stron sciągałem te pliki do dvd, czy ktoś może mi pomóć mogę nawet dojechać autem bo widzę ze sam tego już nie ogarnę.

[ Dodano: 16-05-2018, 18:40 ]
UDAŁO SIĘ :) :) :) :D :D :D :D :D

SpajkY - 25-05-2018, 13:07

Witam!
Od 2 tygodni jestem posiadaczem lancerka 2008 w sedanie. Przeczytałem cały wątek ale nie wszystko zrozumiałem i mam parę pytań :D Posiadam MMCS w wersji E-02 z RF i zastanawiałem się nad wymianą na coś nowszego z MMCS i pytanie czy bez problemu wsadzę jakieś nowsze z obsługą bt i USB? Chciałem również zamontować coś takiego https://www.amazon.com/SY...n/dp/B01MPXTCW0 Ktoś wcześniej pisał że te chińskie radia ponoć obsługują RF tylko na zasadzie on/off i nie wiem czy te z ampliferem RF też tak działają? Może ktoś montował coś takiego I może mi coś doradzić czy opłaca się czy lepiej zainwestować w MMCS?

grzesiopol - 26-05-2018, 07:09

Na temat radyjek masz kilka tematów, jeden z nich tutaj https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=47622&start=0, poczytaj i będziesz wiedział na temat radyjek aftermarketowych.
Co do doinwestowania MMCSa to za bardzo nie masz co doinwestować, dołożyć kamerę i tyle, ewentualnie wgranie nowszego softu. Nie będę cię przekonywał o wyższości MMCSa nad niektórymi poza fabrycznymi radiami bo to każdy ma swoje zdanie i było to wielokrotnie wałkowane. Sam musisz podjąć decyzję czy wymieniać czy pozostawić.

Bondek74 - 30-05-2018, 19:18

Witam
Mam od pewnego czasu problem z gubieniem sygnału radiowego nawet takich stacji jak RMF czy ZET zaczyna mnie to irytować i nie wiem jak poradzić sobie z tym od czego zacząć.
Akumulator jest nowy.
Chociaż ostatnio skorzystałem z usług pana Leszka z Pielgrzymowic (wymieniałem olej w skrzyni automat) i jestem zadowolony ale zastanawiam się czy nie naruszyli kabelka antenowego bo po tej obsłudze coś jest nie tak.
Stacje są wszystkie zapisane w pamięci i jest ok, ale jak jestem w trasie to przy przełączeniu kanału np. rmf na Zet lub ESK długo się czeka zanim znajdzie, a przecież jest RDS i powinno pamiętać .
PROSZĘ O POMOC
jeszcze pytanie pomocnicze czy zmiana anteny zwkłej jaka jest na dachu na antenę płetwową coś zmieni

HUGIO - 31-05-2018, 14:03

Bondek74,
Z tego co się kiedyś dowiedziałem, to przy zmianie na płetwę (np. z Ali) może być delikatnie gorszy sygnał.
Chyba ASX ma płetwę z jakąś płytką, co wymaga oddzielnego zasilania, to wymiana na coś takiego skutkuje czasami nawet polepszeniem sygnału (jakiś mechanik mi tak powiedział, sam nie testowałem).

muka997 - 31-05-2018, 23:49

jeśli chodzi o "pletwę rekin" to radzę uważać mi przyszła i nie pasuje do "krzywizny" dachu jest szpara na całe szczęście nie kosztowała majątku, ale podłączyłem ją "na krótko" i dobrze odbierała, co prawda było testu w trasie wiec test jest niemiarodajny

w przyszłości mam niecny plan i ją trochę podgrzać i dopasować i zobaczę jak wtedy będzie wyglądać
no ale chwilowo nie mam na to czasu :evil:

grzesiopol - 01-06-2018, 10:17

Bondek74 z RMF to i ja czasami mam problem wszystko zależy gdzie jeździsz i jaki jest zasięg, np. u mnie jest tak, że stanę na skrzyżowaniu i zanika ale podjadę nawet 50 cm i już z powrotem jest. Rzeczywiście jeżeli masz włączone AF to powinno ci łapać najbliższą stację jeżeli ci zgubi zasięg na tej zaprogramowanej. Tylko trzeba pamietać, że wyszukuje po RDS więc jak jest słaby zasięg to może nie złapać w trakcie przeszukiwania. Możesz wtedy ręcznie spróbować przejść na drugą częstotliwość.
Bondek74 - 01-06-2018, 19:43

no nic dzięki chłopaki na razie poczekam jeszcze z rozbieraniem tego ustrojstwa bo może sam kabelek się gdzieś ułamał i na nierównościach nie styka, niestety nie jestem specem od tych spraw i mam trochę obaw przed wyjmowaniem MMC i sprawdzaniem czy antena jest dobrze podłączona, może ktoś w małopolsce to robił i ma lepszą wiedzę na ten temat?
Bizi78 - 01-06-2018, 19:59

Podjedź na Śląsk do tokyo , daleko nie masz :wink: .
pr0mateusz - 02-06-2018, 16:04

Cześć, jakiś czas temu pisałem do Was o moim MMCS. Miałem problem z restartowaniem przy zapalaniu lancera, czasem też w ogóle się nie załączało. Grzesio wysłał mi nowy loading ale niestety nic nie pomogło. Jeździłem tak pół roku na częstym restarcie (szczególnie na ciepłym silniku). Od 2 dni MMCS w ogóle się nie załącza, nawet przestał się restartować. Po 10 sekundach mam grey/blank screen i tyle. Probowałem wyjąć dysk i nic to nie dało... Google nie pomaga, nikt nie miał takiego problemu. Pytanie... Kto może to naprawić na tej planecie? :mrgreen:
PiTeRz4 - 08-06-2018, 23:32

Witam.Poszukuje DVD in motion do odblokowania dvd. MMCS P-01.
Loader: BLD-NR-261EM-PUG 1.10
Application: 00.10.23

grzesiopol - 10-06-2018, 19:28

Tylko niech ci do głowy nie przyjdzie wgrywać z innych modeli MMCS.
tokyo - 20-06-2018, 02:08

Bondek74 - antena pletwowa ala china nic nie pomoze a moze jeszcze popsuc bardziej. Kup antene pletwe lub zwykla z asx i wymien pewno padl wzmacniacz antenowy ktory jest wbudowany w antene

prOmeteusz - stacje trzeba restartowac i odpalic ja na lodingu serwisowym (jest taki), ale najpierw format i na nowo ukladanie partycji

pr0mateusz - 22-06-2018, 17:27

Cytat:
prOmeteusz - stacje trzeba restartowac i odpalic ja na lodingu serwisowym (jest taki), ale najpierw format i na nowo ukladanie partycji

Dzięki za odpowiedź. Trzeba podłączyc dysk pod kompa czy da się to zrobić z samochodu?