To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2002r. 2.5 v6

mah00ni - 22-10-2018, 09:29

Trochę się porobiło...

Jazda po autostradzie A4 na odcinku Katowice - Zabrze... jak widać rekiny polują nie tylko w wodzie :p Ptaka szkoda, no ale co zrobić.. wygrał większy drapieżnik :)

Używane grille średnio chodzą po 300 zł i ciężko trafić w kolorze, wybrałem opcję ASO (auto ma AC z ochroną zniżek, więc skorzystałem:)). I tak po kilku dniach wpadł nowy, w kolorze T07, ładny i kompletny (nawet spinki były).

Wymieniłem też tarcze, klocki, osłony tarcz przód i tył, węże w oplocie HEL i zregenerowałem zaciski wraz z malowaniem. Brzydko wyglądały a na przesiadkę na Brembo jeszcze trochę poczekam...

vrangsinn - 22-10-2018, 10:17

pięknie wygląda...jednak sedanik to sedanik... :finga:

Tarcze mikody?? a Hel w oplocie brałeś dla poprzedniej generacji gala?? bo ponoc idealnie pasują??

Hugo - 22-10-2018, 14:32

vrangsinn, pasują, pasują.
mah00ni - 22-10-2018, 14:32

A dziękuje, dziękuje... :)

Tak, tarcze Mikoda, a węże brałem po VINie auta.

Bizi78 - 22-10-2018, 16:46

Tak z ciekawości, ile taki grill z ASO kosztował ubezpieczyciela :?:
mah00ni - 22-10-2018, 19:28

Bizi78, atrapa MR478166 kosztuje 652,38 PLN brutto w detalu. Jest kompletna ze znaczkiem i spinkami i w kolorze, w tym wypadku T07.
Riceside - 23-10-2018, 13:27

Co to za felgi? Wyglądają obłędnie
larelijux - 23-10-2018, 14:26

Riceside, Team Dynamics Pro Race 1.2 :) cudowne są

A grill ledwo drożej, niż niektórzy Janusze wystawiający na allegro.

Pięknie się prezentuje!

mah00ni - 23-10-2018, 14:55

larelijux, dziękuje dziękuje... tą cenę co podałem to detal... dostałem na niego rabat 15% jeszcze. MM Cars Katowice, kierownik działu części zamiennych Pan Michał Przybyłka, człowiek lubiący MitsuManiaków :) polecam tego Pana w każdej sprawie związanej z częściami zamiennymi do naszym Miśków.
mah00ni - 23-10-2018, 14:55

Riceside, a dziękuje. Mi też się podobają :)
mah00ni - 24-10-2018, 08:40

Wczoraj, mimo fatalnej pogody, Japoński Wtorek Silesia City Center w Katowicach. Kilka fotek od zaprzyjaźnionego członka grupy Mitsu Streets.

https://photos.app.goo.gl/RwbSafuUKjEps2br6

Bzyk_R1 - 24-10-2018, 09:19

mah00ni, mam prośbę, widzę że często bywasz na spotach i znasz lepiej ekipę. Mógłbyś mi załatwić kilka nalypek MitsuStreet? Nie chcę za darmo. Jak możesz to weź ze 3 sztuki ;-)
mah00ni - 24-10-2018, 10:19

Bzyk_R1, ok.
mah00ni - 04-12-2018, 10:21

Ciężko się zebrać aby napisać kolejne zmiany/roboty... do rzeczy...

Drzwi zostały wygłuszone matami StP Aero Gold 2,3mm Premium.

Udało się również troszkę polepszyć granie, tzn. wybrałem opcję sceny, czyli 2x tweeter + 2x midwoofer + 1x subwoofer. Przedni zestaw to Focal PS 165FX podłączony w bi-ampingu. Pokrótce zapinamy osobno tweetery (pod osobne kanały) i midwoofery też pod osobne kanały. Ale dzięki temu możemy precyzyjnie wyregulować poziomy i cięcia. Subwoofer w wersji zamkniętej to Focal SUB P 30DB. Wszystko spięte do wzmacniacza Alpine PDR-V75. Na tą chwilę jeszcze zostaje chińskie radio 2 DIN, w planach zmiana na coś z procesorem dźwięku...

To coś dla ucha... teraz dla oka :P

Chłopaki z zaprzyjaźnionej studia "Eco Steam - myjnia & autodetailing" wykonali kawał dobrej roboty. Bandyta przeszedł pełną, wieloetapową korektę lakieru wraz z czyszczeniem środka oraz została nałożona powłoka ceramiczna firmy GTechinq.

Krótki filmik nagrany przez Eco Steam: https://www.youtube.com/watch?v=mQm8EvhB96c

Kilka zdjęć po skończonej pracy: https://photos.app.goo.gl/KTkr5E94DopBgMch8

Udało się wybrać na kilka spotów (Bzyk pamiętam o naklejkach, nie brałem ostatnio bo była zmiana loga Mitsu Streets, jak będę miał nowe to się odezwę).

Kilka fajnych Galantów się pojawia (fotki w albumie poniżej), fajni ludzi... Aureliusz Iks ze swoim białasem (z FB z grupy Galant Crew) oraz Mariusz ze srebrnego VR2 (silnik 6a13TT spięty tylko na przód, przy okazji kolega szuka torsena z FTO jakby ktoś miał), namawiam jeszcze jednego wypieszczonego białasa, kolega na forum - czyta, przegląda ale się nie udziela - Ferrix. Bardzo ładny egzemplarz na Brembo Evo :)

https://photos.app.goo.gl/aM6BuoM3yv4uQjRe9

vrangsinn - 04-12-2018, 10:47

coś pięknego....rób dalej mody, patrze i się ciesze i czekam na kolejne...u mnie graty sie zamawiają i gnieżdżą juz w garażu...czekając na wiosne...lakier poezja...u mnie niestety lakier czeka na swoją kolej....jest dopiero 4 w kolejce.....

kiedy Brembo?? :twisted: