[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Rozpórka - Lancer CYxA
April77 - 28-02-2013, 14:22
Kupiłem na allegro. Nie była wystawiona. Dzwoniłem po sprzedających co wystawiali różne części do lancera (blacharka, silnik) i pisali że mają dużo innych części z tego modelu.
Po dziesięciu telefonach (i pół godzinie) znalazłem rozbitego lancera i miał rozpórkę, więc kupiłem (nawet z fakturą).
Bart2001 - 28-02-2013, 16:34
a co powiecie na temat tej rozpórki? opłaci się?
http://allegro.pl/staffa-...2999578952.html
Lucas123w - 28-02-2013, 17:24
Może lepiej się spytać czy się nadaje, też o niej myślę.
April77 - 28-02-2013, 17:44
Ja do nich pisałem w zeszłym tygodniu to odpowiedzieli że jest do EVO a nie cywilnego
Bart2001 - 28-02-2013, 17:54
czyli jest różnica w rozstawie między evo a cywilem
Trik - 28-02-2013, 17:58
IMO nie chodzi o rozstaw kielichów tylko o zawartość komory silnika i rozmieszczenie podzespołów.
pablo diablo - 28-02-2013, 21:41
Dokładnie, kształt rozporki jest ważny mimo że rozstaw i długość u mnie pasowała od evo, nawet mam taką blachę na dwie śruby, mniej wiecej za połową, do przykrecenia do budy dokładnie jak z evo.
Bałem się ze kształt prosty by się niezmieścil bo tam u mnie w dieslu wystają rozne rzeczy i zdecydowałem się na inną rozpórke taką jak wcześniej Kolega Mazin posiadał czarna rozpórka zlała się z tłem i chcieliśmy ją podkreślić więc tak jak wcześniej na zdjęciach widać ma kolor firmowy. Co do walorów użytkowych czasem jak mnie ktoś na drodze lekko sflustruje, Pokazuje mu że to niby tylko zwykły lancer ale buda ma pochodzenie wiemy jakie i moje 150 tez pocos w nim sa i rozpórka sie przydaje na zakretach pomaga wtedy, najbardziej chyba czuje się ją na rondach, pamietam to samo rondo przed a teraz, pokonuje mi się szybciej, za tem zdobywajcie rozpórki i uleprzajcie swoje wozy taki tuning jest myśle jak najbardziej wskazany, kiedyś nawet zastanawiałem dlaczego firmy niedecydują się na seryjne wyposarzanie zwykłych samochodów w ten jakże pomocny dodatek ,
mazin - 28-02-2013, 21:46
pablo diablo napisał/a: | (...)dlaczego firmy niedecydują się na seryjne wyposarzanie zwykłych samochodów w ten jakże pomocny dodatek , |
Ooo, przepraszam, daewoo matiz ma fabryczną!
gzesiolek - 02-03-2013, 19:16
jaca71 napisał/a: | Odpowiedzią może być ciężki diesel przed przednią osią |
Tak wlasnie sie kiedys zastanawialem dlaczego najwiecej pochwal o dobrym klejeniu sie do drogi pochodzi albo od wysokich wersji benzynowych 1.8-2.0 na szerowkich 18 z rozporka, albo o dziwo od tych jezdzacych jak ja 1.5
Wiec moze i masz racje
Lucas123w - 03-03-2013, 11:13
mazin napisał/a: | Ooo, przepraszam, daewoo matiz ma fabryczną! |
Jakoś sobie nie przypominam. Za to prowadzenie w zakrętach jak starą wypierdzianą kanapą
mazin - 03-03-2013, 12:17
Lucas123w napisał/a: | mazin napisał/a: | Ooo, przepraszam, daewoo matiz ma fabryczną! |
Jakoś sobie nie przypominam. Za to prowadzenie w zakrętach jak starą wypierdzianą kanapą |
Z tą kanapą to może i prawda, ale naprawdę miały ("miały" a nie "mają" - bo nie wiem jak w sparkach) montowaną fabrycznie rozpórkę. Jak będę miał okazję, to zrobię zdjęcie. Żeby ją zobaczyć, trzeba praktycznie kucnąć, bo jest schowana pod podszybiem - ale na kielichach amorów widać bez kucania.
Ciekawe jak się prowadzi bez rozpórki
Lucas123w - 03-03-2013, 15:24
mazin napisał/a: | Ciekawe jak się prowadzi bez rozpórki |
Lepiej nie wiedzieć.
Jakie to jest maleństwo pod maską, taka kosiarka spalinowa
Jeśli chodzi o rozpórkę to fakt jest zabunkrowana, nigdy bym nie przypuszczał że w takim maleństwie można takich udogodnień szukać.
Uwex - 05-03-2013, 08:25
April77 napisał/a: | Ja do nich pisałem w zeszłym tygodniu to odpowiedzieli że jest do EVO a nie cywilnego | - (dopiszę, że chodzi o rozpórkę firmy Staffa)
dziwne, bo mnie odpisali, że pasuje do każdego Lancera X ! nie wiedzą co produkują ?
Bart2001 - 05-03-2013, 08:57
Cytat: | dziwne, bo mnie odpisali, że pasuje do każdego Lancera X ! |
też taką odpowiedź dostałem i w związku z tym zamówiłem.
Uwex - 05-03-2013, 11:04
Bart2001- mnie zastanawia jedno- jeśli spojrzysz pod maskę na kielichy zawieszenia, to widać, że są one pochylone (górna płaszczyzna) w stronę środka- takie mocno spłaszczone \ / , natomiast na zdjęciu rozpórki widać, że jest ona cała w jednej linii- pierścienie, które mają być przykręcone do kielichów nie są po skosie. Może się mylę , albo tylko takie złudzenie ?
|
|
|