To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander Ogólne - Nowy Outlander i jego sprzedaż

Anonymous - 11-05-2007, 11:10

Witam.
Potwierdzono mi w MMC, że z gwarancja nie ma problemu. Jedynie asistance Niemcy.

Zamówiłem. :lol:

Pozdrawiam

Gene - 11-05-2007, 11:25

no i gitara :mrgreen:
Anonymous - 14-05-2007, 09:42

AlbertKZN napisał/a:
Wiecie coś może na temat dostaw Outlanderów zamówionych z początkiem kwietnia ? Podobno znów się terminy przesuwają , tym razem na wrzesień. Czy tak jest tylko w Łodzi czy ogólnie w całym kraju ?

To jak w koncu jest, bo ja zamowilem 04 kwietnia i mam miec na lipiec?

[ Dodano: 15-05-2007, 23:21 ]
:?:

Anonymous - 24-05-2007, 19:31

Witam...

...i chyba diabli wzieli new outlander....
...podejście dilera do kupującego jest delikatnie mówiąc do d...y...
...jeszcze kilka dni poczekam na ostateczne rozwiązanie....
...niestety spodziewam się, że będę miał wiele do opisania...
...dotyczącego moich przygód z chyba :evil: niedoszłym miśkiem....gratuluję jak na razie tym . którym cokolwiek w tej firmie udało się zdziałać pozytywnie....

Anonymous - 24-05-2007, 22:19

Byłem w salonie mitsu i zapisy na outlandera są na październik lub listopad, czy wszędzie tak jest czy tylko w poznaniu?

Wrażenia z jazdy bardzo pozytywne !

Anonymous - 24-05-2007, 23:12

przede wszystkim dzwońcie po Polsce i pytajcie u dealerów. Czarnych Instyli i Intensów+ nie ma, ale można dorwać srebrne, grafitowe Intensy. Trzeba tylko podzwonić i popytać...

Powodzenia !!! :-)

JCH - 25-05-2007, 23:43

alvent napisał/a:
...podejście dilera do kupującego jest delikatnie mówiąc do d...y...
....
gratuluję jak na razie tym . którym cokolwiek w tej firmie udało się zdziałać pozytywnie....
O jaką firmę, jakiego dealera chodzi :?:
Rafal_Szczecin - 25-05-2007, 23:54

co do outlandera, to w "spraring'u" na tvn turbo jest jego test .

jak dla mnie strasznie piekne auto

piwkotom - 26-05-2007, 00:12

no to wrzuce pare groszy od siebie ;)
Bylem ostatnio u dealera i dali mi sie nim (Outlanderem) przejechac. Autko zarabiste ale silnik..... makabra :( W tej chwili dostepne sa tylko wersje z 2,0l dislem produkcji VW!!!??? A nastepne dostepne to beda 2.2 HDi z koncernu PSV???!!! To mitsu juz sie oduczylo robic silniki ze musza korzystac z takich wynalazkow???
Ten 2 litrowy VW jest stanowczo za slaby dla tego auta. Jak wskoczylem do niego ze swojego Gala to tak jakbym w jakas smole wskoczyl. Wiem, wiem... potrzeby, gusta, spalanie.... itd. Ale jestem zawiedziony: producentem silnika i jego mozliwosciami, a szkoda bo poza tym wszystko robi naprawde swietne wrazenie.

BUBU - 26-05-2007, 01:23

Piwkotom kłania się stosunek mocy do wagi autka :twisted: Ty chyba rajdówki oczekiwałeś , a to jest dostojna bulwarówka :twisted:

Pozdrav

piwkotom - 26-05-2007, 01:43

BUBU, czy ja wiem.... spodziewalem sie czegos co jedzie a nie sie toczy ;) Jestem jednak w stanie to zrozumiec, to auto mialo byc oszczedne (tak mi tlumaczyl sprzedawca),
bardziej jednak zrazil mnie brak w tym aucie japonskiego silnika. Ale to tylko takie moje luzne przemyslenia. Jak napisalem: auto zasadniczo super :D czekam tylko jeszcze na japonski i mocniejszy silnik :)

BUBU - 26-05-2007, 01:53

Hmn we wcześniejszej wersji był w ofercie z tego co pamiętam Outlander z silnikiem z EVO ,być może za jakiś czas też nasi skośnoocy przyjaciele zapodadzą Outlanderka z jakimś baardzo mocnym silniczkiem, a swoją drogą te dieselki VW są jednymi z lepszych , nie ma co narzekać . Ciekawy jestem co grupa PSA (prawie jak Outlander :D )jakie silniki zamierza montować(dostarczać do Japonii :wink: )

Pozdrav

piwkotom - 26-05-2007, 02:13

na poczatek male sprostowanie, oczywiscie w moim wczesniejszym poscie mialo byc PSA a nie PSV :P
Z tego co zrozumialem PSA ma dostarczac Mitsu silniki HDi 2.2, te co sa w Lagunie. Co wiecej, ma sie pojawic w zamian jakis pug i cytryna w obudowie produkcji Mitsu, z silnikami jak wyzej i beda sie roznic tylko znaczkami :) Ciekawa rzecz ;)
Pisze co uslyszalem ;) Chyba ze cos krece, ale to niswiadomie, ogladalem wtedy wszystkie schowki w aucie i moglo mi cos umknac :lol:

BUBU - 26-05-2007, 02:20

I tu się lekko boję , Francuzi design wnętrza zawsze mieli znakomity, wyposażenie , schowki i inne popierdólki.
No ale zawsze można kupić puga i znaczek na masce zmienić :twisted:
Aczkolwiek z jakością dodatków to różnie bywało :wink:

PS Zapomniałem dodać że w Cze-wie ze trzy sztuki u Sobczyka stoją (ale nie wiem czy zarezerwowane)

JCH - 26-05-2007, 09:49

piwkotom napisał/a:
Autko zarabiste ale silnik..... makabra
To auto jest duże i ciężkie a mimo to ma chyba do 100 km/h ok. 10 sek. To niezły wynik. 6 biegów więc przełożenia są chyba bardzo krótkie (szczególnie pierwsze 3) i może stąd wrażenie, że aby się rozpędzić musiałeś się trochę namachać - inaczej niż u Ciebie w Galu V6 gdzie zapniesz bieg naciśniesz gaz i jedziesz.
Pamiętajmy też, że to auto ma jechać też w lekkim terenie więc te przełożenia musiały być krótkie. Być może mogli zrobić dłuższe przełożenia a jazdę w terenie obsługiwać reduktorem. Zrobili jak zrobili - wyszedł pewnie kompromis, mniej lub bardziej udany.